Könyveshétfő

kovtama | 9:18:00 | 2 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
Jodi Picoult méltó vetélytársának nevezik Charity Norman új-zélandi írónőt.
Felkavaró és elgondolkodtató regénye egy véletlenül gyilkossá lett apáról szól. Amikor elkezdjük olvasni, még egyértelműnek tartjuk, hogy egy gyilkos nem érdemli meg a gyerekeit. De mire a végére érünk, nem lesz ennyire magától értetődő a válaszunk. Mert ebben a könyvben senki és semmi nem olyan, mint amilyennek elsőre látszik.
A történet kezdetén Joseph Scott előtt feltárul a börtönajtó, letöltötte a büntetését, és mostantól szabad ember. Csakhogy eddigre már szinte mindenét elveszítette. Véletlenül, egy családi veszekedés közben ölte meg a feleségét, és a tragikus eseményig kiváló férj volt, igazi mintaapa, valamint a városi iskola megbecsült történelemtanára. Az első útja rögtön a gyerekeihez vezet, akiket imád, és akiket a gyilkosság óta az anyai nagyszülők nevelnek. De se a gyerekek, se a nagyszülők nem akarnak hallani Joseph-ről.
Vajon tényleg az a helyes döntés, ha soha többet nem találkozik a férfival a lánya és a fiai? A történetet több szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg: az erős karakterű nagymama, az érzékeny nagylány és a bűntudattól gyötört apa szemszögéből. Nemzetközi sikerlistás regény azoknak az olvasóknak, akik minőségi irodalmat keresnek.

Könyveshétfő...

kovtama | 10:22:00 | 2 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
„Az első szerelmes éjszakáinkat juttatta eszembe, azokat, amikor hajnalban azt gondolja az ember, hogy most már akár meg is halhatna, azokat, amelyek nem szólnak semmi másról, megállnak önmagukban, nem ér el hozzájuk semmi, sem a világ zaja, sem a gonoszsága. Aztán idővel ezek a zajok és gonoszságok mégis elérik az embert, és jönnek a nehéz ébredések és a kegyetlen kiábrándulások. A vágyat mindig maga alá gyűri az unalom. Az unalom pedig lebírhatatlan: csak a szerelem enyhítheti. A nagybetűs szerelem, az, amiről mindannyian álmodozunk." A korábban reklámszakemberként dolgozó Grégoire Delacourt Franciaország egyik legnépszerűbb írója. Már első könyve, a L'Écrivain de la famille (Te vagy az író a családban) számos díjat nyert, de a 2012-ben megjelent Vágyaim listája közel félmillió példányban kelt el, színdarab és film is készült belőle. A vidéki kisvárosban élő rövidáruboltost, Jocelyn Gourbette-et egy nap hatalmas szerencse éri: nyer a lottón. Bármit megvehetne magának, amit csak akar, őt mégis az foglalkoztatja, nem éppen most veszít-e el mindent, ami fontos volt számára.

Könyveshétfő...

kovtama | 9:17:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és felirat: moly.hu
A Gyógyír északi szélre folytatása! Egyetlen ember nem adhat meg mindent a másiknak. De akarnia kell. És soha nem adhatja fel, hogy legalább megpróbálja. Leo és Emmi véletlenül kezdenek e-mailezni egymással, s noha egyetlenegyszer sem találkoznak, szenvedélyesen egymásba szeretnek. Csakhogy Leo váratlanul Amerikába távozik, levélváltásuk megszakad. A férfi egy év után tér vissza Bostonból, s újra levelezni kezdenek. Mindketten érzik, hogy még mindig vonzódnak egymáshoz. Talán mégis jó lenne találkozni, hogy végre kiderüljön, hogyan tovább.

Könyveshétfő...

kovtama | 10:56:00 | 5 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját? És ha igen, hogyan tovább?

Hatodik napja

kovtama | 13:56:00 | 2 Hozzászólás
szinte szüntelenül esik az eső. Egy hete nem tudtam csinálni semmit kint a kertben és az udvaron. A fejemre nő már a gaz és lassan a bokánkig ér a fű. Nagyon bosszantó, mert egy héttel ezelőtt még közel 30 fok volt és napsütés és végre mindent szépen rendbe tettem, mostanra minden munkám kárba veszett. Nem tudom már az egész helyzetet a félig tele van a pohár nézettel felvértezni, azt hiszem már az összes türelmem elfogyott. Itt az ősz végérvényesen, úgy tűnik idén szinte nem is volt igazi nyár. Talán nem is volt összefüggően egy hét igazi nyári, tikkasztó meleg idő. Hamar elkezdtek hullani a levelek, már augusztus közepén lehetett érezni a változást. A medencét idén alig lehetett kihasználni, pedig lecseréltük a tavalyit és reméltük, hogy majd jó lesz. Jó is volt, a darazsak pl. nagyon élvezték. :) Nagyon sok gyümölcs elrohadt, penészes lett a párás, vizes időben mielőtt még beérett volna. Nem volt váltás a két hónap között csak jött a nyár és egy nap alatt lett vége.:( Bár még mindig bízom benne, hogy majd az október kárpótolni fog egy szép hosszú vénasszonyok nyarával...bárcsak. Itt az iskola is, felsős lett a fiam. Nagyon vártuk már a váltást, mivel sajnos az alsós tanító néni számunkra ( és sok szülő számára sem ) hozta azt, ami vártunk. Gyakorlatilag lelkileg végig szenvedtük a 4 évet, még szerencse, hogy a tanulással nincs gond. Bele sem gondolok, hogy mi lett volna ha a gyereknek "nincs esze" és még azzal is kínlódtunk volna. Hajszál választott el attól, hogy fogom és átíratom másik iskolába, de mivel az osztályfőnök több kollégája is azt javasolta, hogy bírjuk ki a dolgokat, így maradtunk, mert az iskola színvonala nagyon jó, az osztály nagyon összetartó közösség és kiemelkedően tanulnak így maradtunk. Reményteljes várakozás volt a nyár, remélem most már minden rendben lesz. Mindenesetre az évkezdés jól sikerült, már több dicséret, piros pont és kis ötös van az ellenőrzőben. Mint a színpadon, most olyan a belépő. Ha az első lépés jól elkapott, reméljük a többi is az lesz. Új tanárok, új, várva várt tantárgyak. Informatika,  TÖRTÉNELEM az első helyen :) Mondjuk a szája kinyílt, kezdődik a kamaszkor , ami néha idegtépős....nem gondolok bele mi lesz később.:) Azt hiszem mindenkinek át kell esni ezen.

Mosnom kellene, sokat. Kiteregetni képtelenség, mivel ennyi helyem nincs a teraszon, hogy minden ott száradjon a nagy szárítóra meg nem tudok, mert ha el is áll öt tíz percre, újra kezdi. A teraszra rakott ruhákkal sem tudom mi lesz, olyan pára van, hogy két napja szárad és még mindig minden nedves.:(
Kínomban már lepakoltam az összes könyvet a polcról, lemostam a polcot, áttörölgettem a könyveket. Leporoltam a képeket, összeszedtem a pókhálókat, virág öntözés is megvolt. A ruhásszekrényben végleg átrendeztem mindent. A nyári ruhák a legalsó polcra kerültek, mint a boltokban azok a dolgok, amiket igyekeznek a szem elől eldugni. Egy két őszi ruha, főleg pamut hosszú ujjú, egyszerű felsőket kell majd beszereznem. Szeretnék igazi őszi színűeket, rozsdát, narancsos sárgát, mint az őszi falevelek színei. Egy cipőt, valami szép magasabb sarkút...holnap talán meg is nézem, úgy is tervben van a foci cipő megvétele, mert a tavalyit már kinőtte a gyerek és szerdán már kezdődik az edzés. Most egyelőre megmozdulni is alig van kedvem ettől az időtől.

Távol Afrikától megy éppen a tévében, azt nézem. Mindig ugyan olyan gyönyörű, mint amikor először láttam...

Ami meg éppen most még felvidít:


Könyveshétfő

kovtama | 9:36:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: polc.hu
A tökéletes katasztrófa vagy a szerelem receptje?
Evie Flynn mindig is a család fekete báránya volt. Javíthatatlan örök álmodozó, aki csak sodródik az árral, ellentétben céltudatos nővéreivel, akik pontosan tudják, mit akarnak az élettől. Miután színészi, fényképészi, valamint énekesnői karrierje is rövid és nem túl dicső véget ér, alkalmi munkákból tengődik megfontolt, már most a nyugdíját tervezgető párjával az oldalán, közben pedig mintha elfutna mellette az élet.
Aztán egy napon váratlanul meghal szeretett nagynénje, Jo, aki egy nem mindennapi örökséget hagy rá: értékes tengerparti kávézóját Cornwallban. Evie meg sem áll Cornwallig, ahol eltökélten veti bele magát a kávézóvezetés rejtelmeibe, hogy életében most először végre sikerre vigyen valamit, és a kávézó mellett saját életét is rendbe tegye. Végül a vártnál is nagyobb meglepetések érik, és nem csak a munkával kapcsolatban...
Vajon mit tartogat számára a szerelem?