Ugrás a fő tartalomra

A fejemben még mindig

kattog a döntsd el mit akarsz mondat. Nem hagy nyugodni a gondolat, úgy hogy amikor van egy kis időm írogatom a listámat a menni vagy maradni oldalakra. Ráadásul a Spektrum Home tv adón szokott menni egy műsor, ahol családok keresnek maguknak új otthont, új országokban egy új, nyugodtabb élet reményében. Mondjuk ez mindig pozitívan hat rám, hogy nem kell félni belevágni. Amúgy a műsor nagyon jó kívülállóként is, látni más országok kultúráját, szép házakat, környezetet. Nagyon inspiráló. Időm még van, hiszen ha mennénk a nyarat az iskola végét mindenképpen megvárnánk. 

Sajnos a szünet utolsó napját töltjük itthon, annyira jó volt, hogy nem kellett rohanni sehova, hogy nem volt már sötét, mire hazaértünk, hogy volt idő mindenre (ma kicsit átnézzük a könyveket is, én nem az a szülő vagyok, aki a gyerekét a szünetben is nyúzza, hogy tanuljon. Igaz, nálunk annyira nincs is erre szükség, nem állunk úgy. Bár a matek mehetne jobban.)

Tegnap már végre jó idő volt, 5 fok és olvadt minden. Még mindig van nálunk hó az a sáros, koszos, vizes amit nem szeretek, jó lenne ha végleg eltűnne. Volt már hó, hideg, nekem túlságosan is hideg, nem szeretem, úgy hogy felőlem jöhetne már a tavasz! A január nem szeretem hónapok közé tartozik, hosszú és még mindig elég sötét, bár már minden egyes nappal tovább van világos. 

Nagy fogadkozásokat nem tettem 2015-re sem, bár jó lenne többet sportolni és jobban foglalkozni magammal az egészségemmel is. Azt hiszem ez nem várhat, tervben van fogászat, nőgyógyászat, esetleg vérvétel. Olyan régen nézettem meg magam mindenféle téren, hogy rám férne már. 
Mostanában inkább olvasom a blogokat, semmint a magamét írom és tegnap ahogy nézelődtem találtam egy jó bejegyzést ITT. 

A blogot és ezt a spórolási ötletet olvasva teljesen elámultam, hogy kis pénzzel elkezdve is mennyit megtakaríthat az ember, ha odafigyel. Félreértések elkerülése végett nem vagyok az a pénzszórós fajta, viszont mindig úgy gondoltam, hogy pár forint megspórolása "nem éri meg" a fáradtságot, ha értitek mire gondolok. De elolvasva ezt a blogbejegyzést már másképp gondolom. Úgy hogy én tegnap fogtam egy csinos kis befőttes üveget, amit kicsit felfogok turbózni szalaggal vagy valamivel és el is kezdtem az én spórolásom 50 forinttal. Köztes megoldás, se kevés, se sok egy próbának mindenképpen elég. Ha minden igaz év végére lesz 71550,- Ft a perselyemben, amit vagy  a karácsonyra, vagy magamra vagy egy jó kis utazós hétvégére költhetek majd. Aki ugyan úgy gondolkodott eddig, mint én annak érdemes kipróbálni, mert biztos hogy észre sem veszi majd a hiányt, ellenben év végén örül egy kisebb vagy nagyobb összegnek. Talán abból tudja majd megvenni valaki, amire régóta vágyott csak sosem akarta magára költeni. 

Jó idő van, süt a nap és pluszok vannak végre, ennek örüljünk ma. Sokkal pozitívabb gondolatok jönnek elő, ha az idő is széppé teszi. Szép napot nektek. 


Ui.: Annamária, kérlek írj a kovtama@citromail.hu emailre pár sort, hogy hova postázzam neked a könyvet! köszönöm.

Megjegyzések

 1. Jól feladták neked a leckét! Azokra a külföldön házat vásárolok, s átalakítom műsorokra gondolsz? Abból nagy példaképem a Spanyolországban mintaházat felépítő angol(?) építész-művész házaspár. Már minden veszni látszott, s a végén győztek. Ez nagyon nagy hatással volt rám, de kétségtelen voltak kudarcok is. Tami, magamon azt tapasztaltam, ha valami érlelődni kezd bennem, addig dolgozik, míg egyszer csak kirobban. Pénzt én is gyűjtöttem, de nem voltak unokák, akiknek odaadhattam volna, aztán szép lassan elutaztam. Akkor zárjuk le az üveget, ez a biztos?! Kacsint szmájlit képzelj ide.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, arra a műsorra gondolok. Rám is nagy hatással vannak ezek a műsorok, amikor az emberek idősek, fiatalok belevágnak új dolgokba, egy új életbe. De tényleg nem ez a lényeg? Egyszer élünk, miért adnánk fel azt , amit el sem kezdtünk? Spórolásban azt hiszem jó vagyok, de így még nem próbáltam, ez a második hét, még csinálom :D

   Törlés
 2. Én is szívesen olvaslak,igaz, kommentelni ritkán szoktam.

  Nekem fontosak a gyökerek,de mennék...S,hogy eddig miért maradtunk?Mert itt a határ mellett igazából nem érzem annyira annyira a bőrőmön a sok itthoni marhaságot.Amiért mégis fontolgatjuk az épp az iskola.Mert kint lehet,hogy nem nevelnek ki annyi zsenit,viszont a gyerekek igazán élvezik az iskolát,és egyáltalán nem stresszelik őket.És mivel sokat járunk Ausztriába azt is látom,hogy az emberek mennyivel nyugodtabban élnek.És nemcsak a pénz miatt.
  Azt kívánom neked az új évre,hogy segítségedre legyen a sors a döntésben,adjon valami jelet,hogy mi is lenne nektek a legjobb:)Szeretettel üdvözöllek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bárcsak a soproni határnál laknánk! Nekünk már azt hiszem az óriási segítség lenne a mostani életünkben, férjemnek a legtöbb ideje azzal megy el, hogy innen Pécs mellől oda felérjen. (és hát az a legveszélyesebb útszakasz is) Én már azt is mondtam neki, hogy menjünk oda albérletbe, gyerek átjárhat iskolába, tanul nyelvet én is biztosan találok valami munkát előbb utóbb ott, de ő hallani sem akar így róla. Azt mondta, ha egyszer költözni kell, akkor csak is másik országba, nem érti hogy miért lenne jobb pár száz km-el odébb nekem, ugyan abban a légkörben, ha megint pár száz km-el odébb meg nyugodtabb lennék. Iskola: éppen egy kolléganőm jött haza a családjával Hollandiából, nyáron mentek ki, férje egy éve már kint dolgozott. A kolléganő nyelviskolába jár, férje fizetése elég hogy nem dőzsölve, de tisztességesen megéljenek. Nos az ő első mondata is az volt, hogy a kislányának mennyivel könnyebb az iskola, nincs táskacipelés, bent vannak a könyvek, nincs lecke, fél kilencre jár iskolába, délután háromkor már vége és egy kis uzsonnás táskával mennek minden reggel, nyugodtan, nem görcsölve, nem fáradtan attól, hogy még előző este is az írást meg az olvasást, matekot kellett átnézni. Hát nem ez a normális??

   Törlés
  2. De...tőlünk nyugatabbra,legalábbis:((
   Huszonöt év alatt még messzebb kerültünk és most is csak távolodunk.Demokráciától,jóléti társadalomtól, kiszámíthatóbb élettől.

   Törlés
 3. Itt jártam és nagyon örültem, hogy írtál. Tedd gyakrabban ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is olvaslak mindig, fészbukon is csak időm kevés, hogy írjak. <3

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…