Új év

Először is az adósságom, hogy nem írtam meg ki nyerte a könyvet. Nos Annamáriát húzta ki Kiskorú, így vele fogom felvenni a kapcsolatot és amint postára tudok menni feladom.Köszönöm, hogy játszottatok.

Nem tudom ki hogy indul neki az évnek én vegyes érzelmekkel. Bizonytalan vagyok a jövőben nagyon. Rosszabbra számítok, mint ami eddig volt elsősorban azokban a dolgokban, amik itt az országban történnek. Úgy gondolom, akik irányítani akarnak minket azok még inkább elfognak tiporni. Tudom most mást kellene írni, boldog új évet és hasonlókat, de most csak erre tudok gondolni. Tökéletesen tisztában vagyok, hogy ezeket a dolgokat meg se halljam, ne nézzek tv-t (nem is nézek, max ozone network és spketrum home megy) ne olvassak híreket. De hát ha még a csapból is az folyik??? Elkerülhetetlen. 
Vannak tervek, főleg a házzal kapcsolatban egy nagyon nagy felújítást terveztünk, de nem tudom belevágjunk e. Az előbb éppen képeket néztem arról a faluról és a mellette lévő városról, ahol a férjem dolgozik. Mindig ez a téma van a fejemben. Menjünk vagy maradjunk....Biztos csak az első lépés a nehéz, amíg a végén be nem zárom a ház ajtaját és nem ülök be a kocsiba....Onnan már nem lenne vissza. Néha azt érzem, hogy az itt elköltött ide beinvesztált pénzünk csak pocsékolás. Felesleges kiadás, ebből nyugodtan tudnánk élni, utazgatni, jövőt tervezni. És főleg a gyereknek lenne a legjobb, neki tudnám biztosítani a legjobb jövőt. Ráadásul tanulásban sem kellene ennyi minden baromságra "elhasználni" , leterhelni az eszét. Lehetne szabadabban, nyugodtabban, nem kellene még este 8 után is sokszor hülyeségeket megtanulni. 
Talán papírra kellene vetnem a dolgokat. Lenne egy mellette és egy ellene oldal. Úgy könnyebb lenne minden. 
Aztán itt van a blog is. Azt sem tudom érdemes e még ezzel foglalkoznom. Az utóbbi időben teljesen feleslegesnek éreztem ezt is. Itt ott egy megjegyzés, nem is tudom olvas e egyáltalán még valaki. Rohanás volt minden nap, mivel megint ketten vagyunk. Munka, iskola, edzés, futás, bolt, lakás, főzés ez az. Tudom másoknál is így zajlik minden. De elfáradtam így egyedül. 

Minden olyan bizonytalan így az év első napján....Nálatok is? 

Boldog Új Évet!
Megjegyzések

 1. Végre, valahol ezt olvasom! Én is.Amúgy nagyon sajnálom, hogy ezt éled meg. Papir jó ötlet, tedd meg! Ölelés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. <3 Köszönöm Anikó. Hát nem akarom azt írni, hogy jaj de nagy várakozással és csak boldog dolgokkal állok az új évnek elébe. Mert nem.

   Törlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Szia! Nem jo ezt olvasni, mert sajnos engem is csak megerositesz nehany gondolatban. Ha a szakmam, jogasz vagyok viszonylag jo helyen, tudnam kulfoldon hasznositani, mi biztos mennenk. Csak az tart vissza, hogy sokat tanultam azert, hogy idaig eljussak, nem tudnam a nullarol kezdeni. De a gyerekeket ugy nevelem, hogy akar kulfoldon is meg tudjak talalni a helyuket. Ha en nyertem a konyvet elore is koszonom, meg nem nyertem eddig semmit, nagy oromot okoztal vele. Igy mar jol indul az ev.

  VálaszTörlés
 4. Én mindég olvaslak, úgy ,hogy ne hagyd abba bár nem szoktam kommentálni de mindég mindenkit elolvasok... voltunk már rosszabb helyzetbe is de mindég felálltunk, ne add fel...

  VálaszTörlés
 5. Én ma találtam rád, úgyhogy most ne hagyd abba! :D

  VálaszTörlés
 6. ne hagyd abba, kell ez neked néha :)

  VálaszTörlés
 7. En is olvaslak, csak nem szoktam megjegyzest irni, de szeretem a blogodat nagyon! Elgondolkoztam azon, hogy ereznek en, ha Magyarorszagon elnek, /8. eve elek Angliaban/. Nem konnyu a dontes, tudom, de nem konnyu tanacsot adni sem. Vegiggondoltam az itt eltoltott eveket,meg azt is, hogy regen , amikor olyan helyzetben voltam, miert nem leptem ki a hazassagombol, miert maradtam. Tudom, nalad nem errol van szo, csak akartam, hogy tudd, tenyleg aterzem a helyzetet. En utolag azt gondolom, hamarabb meg kellet volna tennem azta bizonyos lepest, mindkettonknek hasznara valt volna valoszinuleg. Tudom, milyen a helyzet otthon, sok baratom, csaladtagom valoban nem varja olyan bizakodoan az uj evet, mint akar meg egy eve is.Azt gondolom, jo otlet, ha leirod az erveket pro es kontra, az en gondolatom az, hogy az eszedre hallgass, talan konnyebb lesz ugy donteni! Sok sikert kivanok ehhez es az elkovetkezo evhez is ! :)

  VálaszTörlés
 8. Hiányoznál, ha nem írnál többé....

  VálaszTörlés
 9. Köszönöm nektek! Kinti albérleteket néztem a napokban és itt meg is ragadtam. Egyik felem nagyon menne, mert tudom hogy a mostani helyzetben nincs rossz döntés, mert ha nem jó nekünk akkor hazajövünk és menne minden úgy, ahogy eddig, ameddig bírjuk. A gyereknek mindenképpen jó lenne egy másik nyelv megtanulása. A másik felem pedig ezerrel tiltakozik, hogy ne adjam fel itt, mindig alakulnak a dolgok....Nagyon nehéz. Ami miatt elmennék az nem a pénz, ott is dolgozni kell, egyedül a nyugalom a biztonság miatt mennék, hogy levegőhöz jussak. Itt a mostani országban, abban a helyzetben amit teremtettek néha , talán nem is néha megfullad az ember.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése