Itt ma egész nap

esett a hó. Fehérségre ébredtünk már korán reggel és megállás nélkül hullott. Érdekes, most annyira nem zavart, mint szokott de azért remélem jövő héten tényleg 10-12 fok lesz, ahogy ígérték. Ráérünk a hóval még 2-3 hetet! 

Reggel kávéztunk, ráérősen, Kiskorú meg is jegyezte hogy a hótól most milyen nyugalom van, kint esik, bent meleg van és olyan "jószagú". :) 

Aztán 10 óra körül nekiálltam kitakarítani a házat. Kis takarításnak indult, de végül minden szobában elhúztam a bútorokat, szekrényeket, letörölgettem a port mindenről, még a bútor mögötti falról is. Rendet raktam a ruhásszekrényekben, kiválogattam a gyerek ruháit (már megint nőtt!) és a mienket is. Letörölgettem a port a kedvenc újságjaimról a cserépkályhák tetejéről, mostam, teregettem, fürdőt takarítottam, rendet raktam a fagyasztóban (sajnos megint volt mit kidobni, ígérem sokkal jobban megrágom, hogy mit fogok ezentúl venni) és a konyhaszekrényekben is. Karácsony előtt már nem kell óriási dolgokat csinálnom, ablakokat és függönyöket fogok mosni és a szokásos pici dolgok rendrakásilag. Jó, hogy így döntöttem, mert először arra gondoltam kiveszek egy nap szabit a nagytakarításra, de így nem kell. Aztán csináltam egy tepsi pizzát, két óra is elmúlt már, mire ebédeltünk. Most meg éppen csöves kukoricát főzök a társaságnak, találtam a fagyóban, még nyáron került bele. 

Karácsonyi apró süti recepteket nézegetek, aztán ha készen lesz a kukorica azt hiszem befekszem a kádba egy jó könyvvel lazítani. Ez a nap is eltelik, sajnos túl gyorsan.

Megjegyzések

  1. Hóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó???? jáj, irigy vagyok :). Meg azért is, amiket ma csináltál... tökjól haladtál, bezzeg itt semmisem úgy történt, ahogy gondoltam....
    Most szedtem én is elő a sütirecepteket, nagy kupi van azok közt is, szétszortírozom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése