Ugrás a fő tartalomra

Ma ilyen

rohanós napom lesz, mert minden hivatalos dolgot elszeretnék intézni. Lemondom a cascot, mivel már nem kell kötelezően a kocsimon lenni nem fogok havi pár ezer forintot ezért is fizetni, januártól ennyivel is több marad nekem. Aztán elrohanok az önkormányzathoz, elviszem a bank papírját, hogy töröljék a kocsimról a kezüket. Aztán szeretnék elmenni egy textil boltba vagy mi a neve, mert láttam nagyon jó kis anyagot a múltkor, de akkor még nem voltam megvilágosodva, hogy abból mennyire jó kis asztalterítő lenne ide a nappaliba, úgy hogy ma szeretném megvenni, hogy hétvégére már szép legyen itt az is. Még az is lehet, hogy az ablakra is veszek belőle. Majd mutatom, ha meg lesz. Boltba nem kell mennem, mert van itthon minden, legfeljebb pár darab zsemlét veszek a gyereknek, neki legyen itthon én meg nem eszem kenyeret. Amúgy jó lenne, ha nem lenne beteg ismét, mert tegnap moziban voltak, meg mindenféle programjuk volt, este 6-ra mentem érte a suliba és hát természetesen az én gyerekem - meg másoké is - kigombolt kabáttal és lehúzott zipzárral a pulcsin , sapka nélkül rohangált a rohadt hidegben, kimelegedve. Olyan mérges lettem! Milliószor elmondtam neki, hogy ezt így ne, de akkor is. Férjem szerint én is voltam gyerek. Nem tudom, de én ilyenekre nem emlékszem, hogy ezt csináltam volna. (nyihihi :D )

Hétfőn gyerkőc megy a mamához, mert ugye nekem le kell dolgoznom azt az egy napot, amikor itthon voltunk a héten. Kedden megyek érte délután úgy hogy  akkor meg ráérek délelőtt függönyöket mosni - ablak már megpucolna- egy utolsó nagyobb takarítást megejteni és egy utolsó boltos körútra menni az ünnep előtt. Aztán én már tényleg nem csinálok semmi nagyobb dolgot csak pihenünk, sétálunk, mozizunk, eszünk, iszunk és örülünk, hogy végre pihenünk. 

Tegnap pedig voltam egy jó kis előadáson, dia film vetítés és fényképek nézegetése volt Tám László fotóművész jött el a céghez és délután Baranyáról, Pécsről, aztán lévén mindjárt itt a karácsony , Betlehemről is hozott sok sok gyönyörű képet. Nagyon jó volt a sok szépséget látva az ember úgy neki indulna a világnak saját szemmel megnézni ezeket a dolgokat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…