Könyveshétfő

kovtama | 5:15:00 | 1Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
„…minden ember életében van egy pillanat, amikor útkereszteződéshez ér, s valami döbbenetes történik, ami az egész életét megváltoztatja.”
1941: Elsötétítés. Harsognak a szirénák, Londonra bombák hullanak, ám Dorothy csak azzal törődik, hogy megteremtse saját önálló életét. Ő más. Nem olyan, mint a szülei, ő sikeres, gyönyörű, és boldog akar lenni Jimmyvel. Mindenáron.
1961: Egy forró nyári napon, míg családja a suffolki tanyaháznál, a patak partján piknikezik, a tizenhat esztendős Laurel gyermekkori lombkunyhójában bújik meg, és arról álmodozik, hogy Londonba szökik, ahol fényes jövő vár rá. De még mielőtt véget érne az idilli délután, Laurel szemtanúja lesz egy döbbenetes bűnténynek, ami a világon mindent megváltoztat.
2011: Laurelt, aki immár körülrajongott színésznő, egyre inkább elborítják a múlt árnyai. Emlékek kísértik: édesanyja halálos ágya mellett testvéreivel felidézi azt a hajdani nyári napot. A rejtély vonzerejének engedve visszatér egykori otthonába, hogy megpróbálja összerakosgatni a titokzatos történetet darabkáit. Három idegen – Dorothy, Vivien és Jimmy – története ez, akik három nagyon különböző világból származtak, három idegené, akiket valamikor régen a háborús Londonban hozott össze a véletlen, és akiknek az élete sorsszerűen egybefonódott.
Kate Morton legutóbbi sikerregényének szálai az 1930-as, az 1960-as évek és a jelen között szövődnek. Egy bűntett, a szerelem és a kiszámíthatatlan véletlen szolgáltatja a történet bonyodalmait, és az olvasó alig várja, hogy feltáruljanak a szereplők titkai, s megtudja, vajon a végén minden a helyére kerül-e.

Tegnap

kovtama | 9:18:00 | | 6 Hozzászólás
egyszer csak hirtelen jött a torok kaparás, rázott a hideg, minden bajom volt. 38,2 lett pillanatok alatt a lázam. Túl vagyok már egy elég rossz éjszakán, csurom vizesen ébredtem és tiszta kóma vagyok. Ittam teát, coldrexet, van bennem algopirin, c vitamin. Egyik pillanatban még egészséges az ember, másikban meg már szétesik. Ez van most. Nem hiányzott. Közben szállingózik a hó, pedig már  kezdtem hozzászokni a tavaszias időhöz. Forró fürdőt készítek, hogy holnap megyek e dolgozni azt még nem tudom.

Ma

kovtama | 6:00:00 | 7 Hozzászólás
legszívesebben egész nap itt ücsörögnék.

kép: pinterest

Nem tudom mi van mostanában velem, de olyan fáradtnak érzem magam már így hét közepére. Lehet szednem kellene egy kis magnéziumot, B6-ot? Gondolom ez a szürke, ködös (ma reggelre olyan köd lett, mintha november lenne, az orromig is alig láttam amikor kimentem az udvarra) esős, nyomott idő sem segít azon, hogy jobb legyen a hangulatom. Napot megint nem fogunk látni itt jó darabig. A múlt héten felszáradt az udvar, repkedtek a plusz fokok egyik nap jobban, mint a másik napon. Már komolyan elgondolkodtam rajta, hogy lenyírom a füvet, legyen szép rendezett, de aztán jött ismét az eső.
A ronda időjárást ellensúlyozza, észrevettétek?? hogy a jövő hét végén már Február!!! Az általam nem kedvelt január idén valahogy gyorsabban eltelt, mint eddig bármikor! Rohannak a napok, hogy miért van mostanában így?? Az iskolában is eltelt már a fél év, pedig a gyerek még csak most lett felsős. A félévi bizonyítványt még nem kaptuk meg, de én ahogy néztem a jegyeket, 4,5 körüli eredményre számítok. Jól tanul, okos, ügyes, de lehetne jobb is, mert sajnos néha elkalandozik, néha pont nem érdekli, hogy hányas dolgozatot ír, hiába tanult készült rá, egyszerűen összecsapja. Lehetne sokkal jobb eredménye az esze meg van hozzá, de hát gyerek. Minden szülőnek érdemes visszaemlékezni ilyenkor a saját gyerekkorára, mielőtt alaposan megszidná a gyerekét, hogy ő sem volt tökéletes abban az időben. Persze az idő mindent megszépít, tuti hogy ennyi idő után a rossz dolgok elhalványulnak a jók viszont meghatványozódnak, ugye? :) Amúgy sem számít még az ötödik osztályos jegy a továbbtanulásba. De azért ne legyen rossz tanuló! Én mindig azt mondom neki, hogy nem a jegyek a bizonyítványok fogják eldönteni, hogy ki hogy boldogul majd az életben, mennyire lesz talpraesett, mire viszi, mi válik belőle, ember lesz e! megállja e a helyét. A boldogság nem azon múlik, hogy éppen csak ennyit vagy annyit hoztunk ki egy dolgozatból. Viszont tény, hogy a továbbtanuláshoz kell, nem mindegy hova jut be, milyen gimnáziumba, középiskolába, pedig hány olyan gyerek van aki számonkérésnél nem tudja azt hozni, mint az esetek többségében! Még is, az a röpke egy két óra fog dönteni arról, hogy abba az irányba haladhat e tovább, amerre szeretne. No majd meglátjuk, ezzel ráérünk még foglalkozni, addig még mennyi minden változhat. (ha igen, semmi jóra nem számítok, mint mindent az oktatást is sikerült totálisan megreformálni, hahaha, inkább szétverni!! )

Ma viszont nem megyünk iskolába, ping pong versenyre megy Kiskorú így kikérték az iskolából. Persze örült, viszont majd ezeket az elmaradt órákat itthon kell pótolni.

Amúgy meg találtam egy tök jó liszt mentes pizza receptet, azt fogom ma megcsinálni.

Hozzávalók:

20 dkg túró, 3-4 evőkanál apró szemű zabpehely, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, oregano, bazsalikom.

Ez lesz a "tészta" az alap. Erre jöhet szokás szerint a feltét, ki mivel szereti. (gomba, sajt, kukorica, szalámi, esetleg zöldségek, előre félig megsütött, fűszeres csirkemell kockák, végtelen variáció van)

Mivel a futásaim mostanában rendszertelenné váltak, kénytelen vagyok jobban odafigyelni arra, hogy mit eszem és abban mennyi kalória van. A kalóriabázis oldalát használom erre, oda jegyzem fel mit ettem, kiszámolja nekem az oldal, hogy abban mennyi fehérje, szénhidrát, zsír van, mennyit ettem meg a napi keretemből, mennyit ehetek még. Beírtam az adataimat, magasság, súly, életkor stb, és kiszámolta nekem mennyi legyen a napi keretem ahhoz, hogy május végéig ha szépen figyelek akkor leadjak pár kilót. (1500 kalória) Rengeteg minden fér ám ebbe bele! Nem is gondolnánk. Persze nem cukros, lisztes rossz dolgok, amiket jobb ha kerülünk, de egy csomó minden simán mehet a tányérra. Ha futok, természetesen az elégetett kalóriát levonja, így nyerek kicsit vele, ha még éhes lennék ehetek. Nagyon megkönnyíti a dolgomat, hogy kordában tartsam magam, érdemes kipróbálni. Nem macera, nem kell sok időt ráfordítani, kész termékek értékei vannak fent (pékáruk, tejtermékek, húsok, gyümölcsök, zöldségek értékei általában darabra vagy adagra megadva. Lebontva a három fő összetevőre) Vannak fent receptek is, főzelékek, tészta ételek, levesek és sorolhatnám. Ha nem találom pontosan ami nekem kell, keresek egy hasonlót, amiben kb. olyanok az értékek, ezt már nagyon jól tudom kezelni, beletanultam. Már ránézésre is tudom, hogy kb. mekkora adag van a tányéromon, bele lehet szokni, meglehet tanulni, bátran kezdjetek hozzá, ha szeretnétek magatokra figyelni. Nem csak fogyókúrás célzattal, pusztán az egészségetek miatt. Nekem nagyon bevált, sokkal jobban odatudok figyelni magamra.

Szép napot nektek.

Könyveshétfő

kovtama | 5:04:00 | 1Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
1854 és 1929 között elhagyott gyerekek tízezreit szállították vonaton az Egyesült Államok keleti partvidékéről a közép-nyugati országrészbe. A gyerekek sorsa csak a vakszerencsén múlott: vagy befogadó, szerető családra leltek, vagy gyermekkorukat és fiatalságukat kemény munkával, szolgaságban töltötték.
Fiatal ír bevándorlóként Vivian Daly is egyike volt azoknak a gyerekeknek, akik New Yorkból indultak vonattal a bizonytalan jövő felé. Később visszatér a keleti partvidékre, Maine partjai mentén éli csendes, nyugodt életét, emlékei pedig szinte a feledés homályába vesznek. Ám padlásán, ládákba rejtve ott sorakoznak mozgalmas életének relikviái.
A tizenhét éves Molly Ayer tudja, hogy csak azért nem kell bevonulnia a fiatalkorúak börtönébe, mert közhasznú munkában segíthet kitakarítani az idős hölgy padlását. Miközben segít kiválogatni Vivian holmiját, rá kell jönnie, hogy a látszat ellenére sok közöttük a hasonlóság. Molly penobscot indián, akit kézről kézre adtak a nevelőszülők. Vivianhez hasonlóan őt is idegenek nevelték fel, s neki is választ kell találni néhány, a saját múltjával kapcsolatos kérdésre.
Christina Baker Kline regénye részletekben gazdag, nagyívű történetet mesél el, melyben egyformán szerephez jut a történelem, az egyéni kitartás, a váratlanul köttetett barátság lehetősége és magunkban tartott titkok sorsfordító szerepe.

Ma bebizonyosodott

kovtama | 8:49:00 | 3 Hozzászólás
hogy a mondás igaz. Amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra. Tegnap szép idő volt, sütött a nap, 15 fok körül. Mostam, főztem, takarítottam, kertet rendeztem. Már csak a kocsim takarítása lett volna vissza, de úgy gondoltam meghagyom mára. Szakad az eső. Ennyit erről.

Még reménykedem, hogy délután jobb lesz. Addig sütök palacsintát.

Mai ebéd

kovtama | 14:28:00 | | 9 Hozzászólás
1 csg tk. kiőrlésű réteslap, 1csg tejszínes spenót, 25dkg túró, fél mascarpone (de ez nem fontos) tojások, sok fokhagyma, só, sok őrölt bors, kockázott bacon.

A spenótot, túrót, mascarponet, fokhagymát, borsot, sót összerottyantani picit. Amikor picit kihűlt belekeverni két egész tojást. A réteslapot kiolajozott tortaformába rakni, (én kotányi olajsprayt szoktam használni, nagyon kevés kell belőle érdemes egyre beruházni egy évig is elég sokszor) hogy kilógjon, beleönteni az egész kutyulmányt, tetejére a bacon, majd ráütni még tojásokat. Befedni a maradék réteslappal, megkenni olajjal és sütni. Egy nagy tejfölt plusz két kicsi joghurtot összekevertem és beleraktam tzatziki fűszert, ez lett mellé az öntet, hogy jobban csússzon.

A spenótos kutyulmány tetejét lehet variálni is. Pl. reszelt sajtot rárakni, jó kis füstöltet vagy sonkás szalámit, vagy csak úgy magában minden nélkül.
saját képek
 

Végre

kovtama | 8:57:00 | 2 Hozzászólás
Péntek! Ezzel kapcsolatban mást nem is tudok írni. Alig vártam, fáradt vagyok ettől a mindennapos fél ötös keléstől.

Hétvégére nem tervezek nagy dolgokat. Ma előbb leszünk otthon, péntekenként csak fél háromig dolgozom. Egy gyors boltozás, tej, kenyér és utána indulás haza. Otthon ágynemű mosás, kilehet teregetni, fúj a szél és süt a nap lehet estére meg is száradnak. 

Holnap délelőtt talán futok is és lehet elmegyünk pizzázni Kiskorúval. Hát kb. ennyi. Pihenés, semmi más.


Eredmények, tervek

kovtama | 5:56:00 | | | 6 Hozzászólás
Vérvétel eredménye: minden tökéletes
Pajzsmirigy eredménye: tökéletes

Epehólyagban: 3mm körüli polip (lehet vele élni, ezt éreztem decemberben, most alig) 

Futás kímélő üzemmódban, lassan egy darabig. (Voltam hétvégén is és ma is megyek, remélem nem fog esni az eső)

Az UB-t elengedtem, nem kockáztatom meg, hogy ha velem addig történik valami vagy akkor, amikor a verseny van rajtam kívül még 9 ember álmának legyen vége. Baromi nehéz!! :(

Vannak vissza még vizsgálatok és most kellett jelentkezni, befizetni. Dönteni kellett. 

Kárpótolom magamat ezekkel, ha minden igaz és minden összejön:

Országfutás  2015. március 14.  Mindenki önként vállal km-t, de minimum 5km a legkevesebb.

2015. április 25. Borvidék, Palkonya   9km vagy 19km     itt 9km az esélyes.

2015. 05.02.   2015 másodperces futás, szintidő nincs

2015.06.13.  Orfűi éjszakai félmaraton (21km)   Na ez még egy nagy kérdés, hogy eddig az időpontig feltudok e készülni.

2015.08.22.   Pécs, Pogány reptéri éjszakai félmaraton (21km)  Tavaly itt voltam párban, idén augusztusra mindenképpen elakarom érni, hogy ezt már egyedül teljesítsem. Ez lesz a kárpótlás az elvesztett Balaton miatt. Nagyon fontos nekem.


Nos, ennyi. Eddig. Aztán még ki tudja, hogy milyen versenyek esnek be.


Nem tudom ki

kovtama | 6:04:00 | | | | 4 Hozzászólás
hogy van vele, de én nem szeretem a januárt. Hosszú, reggel még sötét van amikor felkelek (bár délután már majd nem öt óráig világos!) és még mindig tél. Valahogy mindig januárban vagyok a legfáradtabb a téli hónapok közül. Most is. Lehet, hogy a hideg és a sötét erre a hónapra szívja el az erőmet, nem tudom. Ráadásul január első egy két hetében nekem is jobban kell teljesítenem, hiszen az iskolában ilyenkor van az utolsó fél év előtti hajtás, dolgozat írások, felelések, számonkérések. Nyilván, ha egy szülő szeretné, hogy a gyereke később vigye valamire milyen hülye megfogalmazás, természetesen viheti és nem azon fog múlni, hogy éppen 3-4-5 kerül bele a bizonyítványba fél évben, akkor oda ül és még jobban segít és ellenőriz ha kell és alkalomszerűen vagy mindig kikérdez. Lehet ezzel vitatkozni, hogy bezzeg az én időmben sem ültek le velem a szüleim tanulni, még is lett belőlem valaki, de ezeket elengedem a fülem mellett. Sajnos egyre több a követelmény, egyre jobban veri az ember a fejét a falba és ordítaná, hogy mi a francért kell ezt is tudni, amikor holnapra tuti elfelejti a gyerek, semmi értelme az egésznek, de hát sajnos ilyen mostanában az oktatás. Mint az országunk, bele került jócskán több  szarság olyan dolog, amitől az embernek megáll az esze. Szegény gyerekek! Nem irigylem őket. A tanárokat sem! Azokat a tanárokat, akik mindennap küzdenek azért, hogy nyugodt szívvel álljanak reggel a tükör előtt, amikor belenéznek. Nehéz nekik, nehéz nekünk szülőknek is. A gyerekeken meg csattan az ostor. Én is próbálok itthon valami középutat találni, elmondani hogy tudom én is, hogy ezt hülyeség  talán felesleges megtanulni, hogy nem ezen fog múlni az élet, hogy ......de ma megtanuljuk, holnap pedig elmondom mit is kell tudni , hogy boldogulj az életben fiam. Vekerdy Tamást olvasok és nyugtatom magam, hogy sok mindent átvettem tőle, hogy tudok laza lenni, hogy tudok a fiam cinkosa lenni ha azt látom, hogy na most aztán tényleg elég. Akkor hagyom hadd lazítson, játsszon, pihenjen és amolyan tojunk a világra ma nem lesz semmi kötelezettség, nem veszünk elő füzetet, könyvet nem készülünk és kész. Lazulunk. Persze ilyenkor azért izgulok picit, hogy ne pont aznap legyen számonkérés.

Reggel fél ötkor kelek. Minden nap. Kávézom, begyújtok, reggelit készítek, blogot írok ha éppen van kedvem. Jól le is szívja péntekre az erőmet a korai kelés. Biztos, hogy lophatnék magamnak még egy fél óra, óra alvást is de úgy szeretek elmenni itthonról, magam mögött bezárni a lakás ajtaját, hogy tudom délután ha hazaérünk akkor meleg, rend és tisztaság fogad és nem kell még arra is időt szánnom, hogy az elmaradt dolgokat este tudjam le. Délután ha hazaérünk akkor inkább leülök iszom egy kávét, főzök valami egyszerű dolgot. Aztán mindennap várom, hogy végre péntek legyen. :) És tavasz. Február. Az rövid hónap, ott már lehet reménykedni hogy vége a hidegnek, hónak, hogy előbújnak nem sokára a jácintok, nárciszok, tulipánok, aranyeső. Ibolya!  Lehet majd füvet nyírni, kirakni a kerti asztalokat, székeket, kilehet ülni a teraszra. Elő lehet szedni a tavaszi díszeket a lakásban, jöhetnek a színek, a pasztell, a világos zöld, rózsaszín, halványkék. Nem kell a vastag pulóver, kabát, sapka, sál. Lehet minden lazább. Kívül, belül. Jöhet a húsvét, a friss zöldségek a reggelihez. A megújulás. Jól előre szaladtam az időben. De ma már kedd. 

Azt szoktam mondani a fiamnak, hogy ha a mai napot nem számoljuk (ilyenkor ő persze rávágja, hogy de számoljuk még nem múlt el :) ) akkor már csak három nap és hétvége. Na, most ezt mondom magamnak is. Addig meg elnézegetem ezt a bájos nyaralót, hogy milyen jó lett volna ma itt ébredni, kiülni egy bögre jó forró kávéval és csak úgy lenni a világban...forrás

Könyveshétfő

kovtama | 5:09:00 | 1Hozzászólás
forrás:libri.hu
AZ APÁK BŰNEI A FIÚKRA SZÁLLNAK. VAGY A LÁNYOKRA? NETÁN AZ UNOKÁKRA? A RÓZSÁK CÍMŰ BESTSELLER SZERZŐJÉNEK KÖNYVÉBŐL KIDERÜL, HOGYAN KEZDŐDÖTT A TOLIVEREK, A WARWICKOK ÉS A DUMONT-OK TEXASI TÖRTÉNETE. Silas Toliver másodszülött fiú, így álma, hogy saját ültetvénye legyen, otthon, Dél-Karolinában, nem valósulhat meg. Ezért a férfi elhatározza, hogy legjobb barátjával, Jeremy Warwickkal elhagyja otthonát, és új életet kezd az ismeretlen Texasban. Ám a körülmények megváltoznak, ezért tervét csak úgy tudja megvalósítani, ha üzletet köt az ördöggel. Vajon egy ilyen döntés után megtalálhatja-e a boldogságot, vagy anyjának lesz igaza, és családját örökké sújtani fogja a Toliver-átok? A Somerset hat és fél évtizedet felölelve meséli el három howbutkeri család történetét. Megismerhetjük belőle a déli rabszolgatartó arisztokrácia életét, azt, hogy miután a polgárháború véget vetett ennek az életformának, hőseink hogyan építették fel újra az életüket. Hatvanöt évnyi történelem, háború, egy rendszer összeomlása, egy életforma megszűnése - és mindebbe ágyazva három család szerelemmel, gyűlölettel, titkokkal teli élete, mely az utánuk következő nemzedékek boldogságát is veszélybe sodorja. "Vannak könyvek, amelyekkel legszívesebben bekucorodnál az olvasófoteledbe, és csak olvasnál, olvasnál, olvasnál. Ilyen regény a Somerset is: romantika, ambíció, családi titkok, szenvedély - mindez megtalálható benne."

Csirke burritos avokádóval, recept ajánló

kovtama | 6:13:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
A pinterestet nézegetve találtam ezt a jó kis receptet. A BLOG, ahol a recept található ITT van.

Nem kell sok minden hozzá. 
Csirkemell darabokra vágva, tortilla lapok, reszelt sajt, avokádó, aprított koriander,(szerintem petrezselyemmel is helyettesíthető) tejföl, só, bors, mustár


kép és pontos leírás ITT
Elkészítés:
A csirkemellett darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben megpirítjuk, átsütjük és amikor majd nem kész hozzákeverünk mustárt és úgy sütjük véglegesre.
Kivesszük a csirkét, összekeverjük a sajttal, avokádóval, korianderrel.
Tegyünk egy kanál tejfölt (szerintem joghurt is jó) a tortilla lapra, rakjunk rá egy két kanállal a csirkés keverékből. Tekerjük fel a lapot úgy, hogy a két végét betűrjük és süssük át az egészet picit kiolajozott serpenyőben kb. 2 percig.
Én csinálnék hozzá valami fokhagymás, joghurtos öntetet is. Biztos, hogy kipróbálom egyik nap vacsorára.

Amit elfelejtettem

kovtama | 6:05:00 | | 5 Hozzászólás
felrakni a blogra, pedig akartam. Csináltam még tavaly (fura még ezt leírni) egy nagyon egyszerű, de szerintem nagyon finom ebédet. 

Nem kell nagy dologra gondolni, ez inkább a gyors, laktató de a nem hizlaló kategóriába tartozik. Teljesen jó magában is, de köretként egy vékony szelet sült csirke vagy pulykamellel is tökéletes.

Arányok pontos leírását ne várjátok, mert én is csak úgy zutty bele mindent elv alapján csináltam, ahogy általában a főzésnél legjobban szeretem. :)

Szóval:

Vaj, spenót, paradicsom, tejszín, legalább 3 féle sajt tetszés szerint, joghurt, só, bors, pici őrölt pirospaprika, fokhagyma pépesen

Elkészítés: kivajazok egy kisebb jénai tálat vagy tepsit. 
A friss leveles spenótot, amennyi jó púposan belefér (nekem a képen kb. fél kiló volt) belerakom, picit lenyomkodom.
 A paradicsomot karikára vágom rárakom a spenótra, megszórom sóval, jó sok borsot őröltem rá (én jobban szeretem a fehér borsot) megszórtam pici őrölt paprikával és rányomtam két duci gerezd fokhagymát.
Egy 10 dekás camembert sajtot szeleteltem erre az egészre és parmezán sajtot reszeltem rá a reszelő legnagyobb lyukán.
Leöntöttem tejszínnel, nem kell hogy ellepje, hiszen a spenót össze fog esni sütés közben. Kanalaztam rá joghurtot csak ide oda pötyögtetve, majd ismét reszeltem rá sajtot, ez trappista volt. Jó forró sütőbe toltam és addig sütöttem, amíg szépen megpirult a sajt a tetején. 
Nagyon finom volt, de várjuk meg amíg picit hűl ne közvetlenül a sütőből kivéve együk, hagyjuk amíg kicsit a hűlés közben összeáll. Én magában ettem, de aki laktatóbbat szeretne, eheti egy szelet sült hússal vagy vékony toast kenyérből készült pirítóssal akár.Sajnos csak az előtte képet tudom megmutatni, ahogy fényképeztem lemerült a gépem. De képzeljétek el, hogy az utána képen ez szép pirosra megsült. :)

Kiskorú

kovtama | 5:22:00 | 7 Hozzászólás
blogja ITT 

Ahol megemlítette az én blogomat is. :) 

Van pár helyesírási hiba időnként ahogy elnéztem, de jó hogy írogat legalább így is javul. Nem is annyira vészes szerintem.  Néha kicsit kapkod, de szereti csinálni jó móka neki.

(Ui. magam is meglepődöm, hogy miket ír. Az életben nem ennyire "vagány". Vagy jól titkolja, hétköznapokon, napközben nem látom :D )


Mostanában nem igazán

kovtama | 11:25:00 | | 9 Hozzászólás
vagyok jól. Előjött egy két dolog, így ma reggel laborban kezdtem. ÉN. Ez azért nagy szó, mert visítva futok, ha tűt látok. Kértem egy teljes vérképet, pajzsmirigytől kezdve, cukorig stb.stb.stb. mindent. A régóta halogatott dolgok elkezdődtek. Az biztos, hogy most nem fogom abba hagyni, ha már egyszer rászántam magam. Holnap reggel hasi ultrahang. Aztán nőgyógyász, fogászat.....ki tudja még hova megyek. Sajnos a futást amíg nem derül ki valami (jó esetben nem derül ki semmi, semmi rossz) most hanyagolnom kell. Ezért még azt sem tudom el kell e majd engednem a Balaton futást. Ez mondjuk most eléggé nem tesz boldoggá. Nagy álmom ez. Talán péntekre már ez is kiderül.

Nekem a 2015-ös év most az egészség éve lesz.

A mai reggel

kovtama | 5:26:00 | 3 Hozzászólás
legjobb mondata jött szembe velem, így hajnalban:

"Már csak két hónap és március." Tényleg. :)  Ha pedig március akkor tavasz! Így kimondva, hogy már csak kettő tényleg nem is olyan hosszú már az idő egy kis friss föld és harsogó zöld illatig, ízig. 


Könyveshétfő

kovtama | 5:50:00 | 2 Hozzászólás
kép és leírás: angyalműhely
Egy nyugati nő és egy keleti férfi szenvedélyes szerelme Egyiptom sivatagjainak izzó homokjában, ősi városainak hófehér palotái között.
És egy titokzatos láda, benne egy száz évvel ezelőtti szerelem lassan feltáruló titkai, egy nyugati nő és egy keleti férfi legendás találkozásáról...
Lenyűgöző történet szerelemről, barátságról, kultúrák találkozásáról és egy több ezer éves ország elmúlt száz esztendejéről. Vajon megtalálta-e a boldogságot egykoron Lady Anne, az előkelő angol úrilány, és megtalálhatja-e ma Isabel, a modern amerikai nő? És vajon lehet-e összefüggés kettejük sorsa között?

A fejemben még mindig

kovtama | 10:28:00 | 7 Hozzászólás
kattog a döntsd el mit akarsz mondat. Nem hagy nyugodni a gondolat, úgy hogy amikor van egy kis időm írogatom a listámat a menni vagy maradni oldalakra. Ráadásul a Spektrum Home tv adón szokott menni egy műsor, ahol családok keresnek maguknak új otthont, új országokban egy új, nyugodtabb élet reményében. Mondjuk ez mindig pozitívan hat rám, hogy nem kell félni belevágni. Amúgy a műsor nagyon jó kívülállóként is, látni más országok kultúráját, szép házakat, környezetet. Nagyon inspiráló. Időm még van, hiszen ha mennénk a nyarat az iskola végét mindenképpen megvárnánk. 

Sajnos a szünet utolsó napját töltjük itthon, annyira jó volt, hogy nem kellett rohanni sehova, hogy nem volt már sötét, mire hazaértünk, hogy volt idő mindenre (ma kicsit átnézzük a könyveket is, én nem az a szülő vagyok, aki a gyerekét a szünetben is nyúzza, hogy tanuljon. Igaz, nálunk annyira nincs is erre szükség, nem állunk úgy. Bár a matek mehetne jobban.)

Tegnap már végre jó idő volt, 5 fok és olvadt minden. Még mindig van nálunk hó az a sáros, koszos, vizes amit nem szeretek, jó lenne ha végleg eltűnne. Volt már hó, hideg, nekem túlságosan is hideg, nem szeretem, úgy hogy felőlem jöhetne már a tavasz! A január nem szeretem hónapok közé tartozik, hosszú és még mindig elég sötét, bár már minden egyes nappal tovább van világos. 

Nagy fogadkozásokat nem tettem 2015-re sem, bár jó lenne többet sportolni és jobban foglalkozni magammal az egészségemmel is. Azt hiszem ez nem várhat, tervben van fogászat, nőgyógyászat, esetleg vérvétel. Olyan régen nézettem meg magam mindenféle téren, hogy rám férne már. 
Mostanában inkább olvasom a blogokat, semmint a magamét írom és tegnap ahogy nézelődtem találtam egy jó bejegyzést ITT. 

A blogot és ezt a spórolási ötletet olvasva teljesen elámultam, hogy kis pénzzel elkezdve is mennyit megtakaríthat az ember, ha odafigyel. Félreértések elkerülése végett nem vagyok az a pénzszórós fajta, viszont mindig úgy gondoltam, hogy pár forint megspórolása "nem éri meg" a fáradtságot, ha értitek mire gondolok. De elolvasva ezt a blogbejegyzést már másképp gondolom. Úgy hogy én tegnap fogtam egy csinos kis befőttes üveget, amit kicsit felfogok turbózni szalaggal vagy valamivel és el is kezdtem az én spórolásom 50 forinttal. Köztes megoldás, se kevés, se sok egy próbának mindenképpen elég. Ha minden igaz év végére lesz 71550,- Ft a perselyemben, amit vagy  a karácsonyra, vagy magamra vagy egy jó kis utazós hétvégére költhetek majd. Aki ugyan úgy gondolkodott eddig, mint én annak érdemes kipróbálni, mert biztos hogy észre sem veszi majd a hiányt, ellenben év végén örül egy kisebb vagy nagyobb összegnek. Talán abból tudja majd megvenni valaki, amire régóta vágyott csak sosem akarta magára költeni. 

Jó idő van, süt a nap és pluszok vannak végre, ennek örüljünk ma. Sokkal pozitívabb gondolatok jönnek elő, ha az idő is széppé teszi. Szép napot nektek. 


Ui.: Annamária, kérlek írj a kovtama@citromail.hu emailre pár sort, hogy hova postázzam neked a könyvet! köszönöm.

Új év

kovtama | 11:47:00 | 11 Hozzászólás
Először is az adósságom, hogy nem írtam meg ki nyerte a könyvet. Nos Annamáriát húzta ki Kiskorú, így vele fogom felvenni a kapcsolatot és amint postára tudok menni feladom.Köszönöm, hogy játszottatok.

Nem tudom ki hogy indul neki az évnek én vegyes érzelmekkel. Bizonytalan vagyok a jövőben nagyon. Rosszabbra számítok, mint ami eddig volt elsősorban azokban a dolgokban, amik itt az országban történnek. Úgy gondolom, akik irányítani akarnak minket azok még inkább elfognak tiporni. Tudom most mást kellene írni, boldog új évet és hasonlókat, de most csak erre tudok gondolni. Tökéletesen tisztában vagyok, hogy ezeket a dolgokat meg se halljam, ne nézzek tv-t (nem is nézek, max ozone network és spketrum home megy) ne olvassak híreket. De hát ha még a csapból is az folyik??? Elkerülhetetlen. 
Vannak tervek, főleg a házzal kapcsolatban egy nagyon nagy felújítást terveztünk, de nem tudom belevágjunk e. Az előbb éppen képeket néztem arról a faluról és a mellette lévő városról, ahol a férjem dolgozik. Mindig ez a téma van a fejemben. Menjünk vagy maradjunk....Biztos csak az első lépés a nehéz, amíg a végén be nem zárom a ház ajtaját és nem ülök be a kocsiba....Onnan már nem lenne vissza. Néha azt érzem, hogy az itt elköltött ide beinvesztált pénzünk csak pocsékolás. Felesleges kiadás, ebből nyugodtan tudnánk élni, utazgatni, jövőt tervezni. És főleg a gyereknek lenne a legjobb, neki tudnám biztosítani a legjobb jövőt. Ráadásul tanulásban sem kellene ennyi minden baromságra "elhasználni" , leterhelni az eszét. Lehetne szabadabban, nyugodtabban, nem kellene még este 8 után is sokszor hülyeségeket megtanulni. 
Talán papírra kellene vetnem a dolgokat. Lenne egy mellette és egy ellene oldal. Úgy könnyebb lenne minden. 
Aztán itt van a blog is. Azt sem tudom érdemes e még ezzel foglalkoznom. Az utóbbi időben teljesen feleslegesnek éreztem ezt is. Itt ott egy megjegyzés, nem is tudom olvas e egyáltalán még valaki. Rohanás volt minden nap, mivel megint ketten vagyunk. Munka, iskola, edzés, futás, bolt, lakás, főzés ez az. Tudom másoknál is így zajlik minden. De elfáradtam így egyedül. 

Minden olyan bizonytalan így az év első napján....Nálatok is? 

Boldog Új Évet!