Könyveshétfő

kovtama | 5:18:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: book.hu
Ha valaki olyan fiatal, mint Szekeres Jázmin, biztosan tele van nagy elhatározásokkal. Ha olyan önálló, mint a mai lányok általában, akkor bele is vág, hogy megvalósítsa a terveit. És ha annyira szereti a teákat, és olyan elszántan gyűjti a régi teásdobozokat, mint ő, akkor nincs mese, meg kell nyitnia élete első, önálló teázóját, és minden hozzá betérő vendégnek meg kell főznie azt a teát, amire szüksége van. Mert a tea az egy csoda, és csodák mindenkinek kellenek.A teában benne lakik a hegy, amin nőtt, az eső, ami öntözte, a napsütés, ami nevelte, a szedőasszonyok óvatossága, a pörkölők figyelmessége és végül a kereskedők gondossága is. Ismeretlen ízek, távoli tájak, a mesés kelet páratlan gazdagsága és káprázatos történetei kavarognak a csészékben. Szekeres Jázmin teázójában minden tea mesél, és polcról polcra, estéről estére elmondják saját születésük távoli történetét.

Filmajánló

kovtama | 15:12:00 | Legyél te az első hozzászóló!
Nem tudom miért halogattam, hogy ezt a filmet megnézzem. Először azt gondoltam, hogy nem igazán érdekel egy 6 éves fiú története, ahogy felnő. Aztán véletlenül elolvastam az ajánlót és döntöttem. Milyen jól! A film leírása:

"Olyan fikciós dráma, amely ugyanazt a néhány színészt követi egy 12 éves időszakon át, 2002-től 2013-ig, ily módon a filmben megtett páratlan utazás egyszerre nagy ívű és intim, végigvezet a gyermekkor életörömén, a modern család mindent megrendítő változásain, és magán az időn. A film a 6 éves Masont (Ellar Coltrane) követi az ember életének legradikálisabban változó évtizedén át a családi költözések, viták, házassági kudarcok, újra házasodások, új iskolák, első szerelmek, elvesztett szerelmek, jó időszakok, ijesztő időszakok, és a szívfájdalom és rácsodálkozás állandóan lüktető keveredésének ismerős kavargásán keresztül. Ám a végeredmény kiszámíthatatlan, ahogy az egyik pillanat a másikba szövődik, így adva ki a felnövésünket formáló események mélyen személyes élményét, és életünk állandóan változó természetét. A történet kezdetén az álmodozó tekintetű elsős, Mason nagy felfordulással néz szembe: egyedül álló, keményen dolgozó édesanyja, Olivia (Patricia Arquette) úgy döntött, hogy vele, és nővérével, Samanthával elköltöznek Houstonba - pont amikor régóta távol lévő apjuk, az idősebb Mason (Ethan Hawke) visszatér Alaszkából, hogy újra belépjen világukba. Így kezdődik az élet állandó változása. Ám a szülők, nevelőszülők, lányok, tanárok, főnökök, veszélyek, vágyak és kreatív szenvedélyek özönében Masonnek mégis sikerül a maga útját bejárnia."

Ajánlom mindenkinek!


Annyira NŐ, Ő

kovtama | 15:12:00 | 9 Hozzászólás
Azt hiszem ő képviseli az igazi szépséget. Legalább is számomra. A gondolatai pedig pont jókor jöttek ma. Ideje a változásnak és a változtatásnak. Azt a kis maradékot, amit még nem változtattam meg mostantól próbálom. MERT:

"Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dícsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet."
Meryl StreepKönyveshétfő

kovtama | 5:24:00 | 2 Hozzászólás
Kép és leírás: moly.hu
Grania Ryan New Yorkot hátrahagyva szülei házában keres menedéket. Azt reméli, hogy szívfájdalmára gyógyírt jelenthet a távolság egykori életétől. Az aprócska ír falu, a gyermekkori környezet, a tengerparti táj szépsége valóban balzsam lehet sebzett lelkére, mígnem egy kora esti bóklászása során apró alakot vesz észre az egyik szikla peremén. Köröttük viharos szél tombol, alattuk a tenger háborog, és Graniát elfogja a félelem, hogy nem tudja megmenteni az életveszélyben lévő gyermeket. Ezzel a találkozással mindkettejük sorsa megpecsételődik, és egy olyan körforgás közepében találják magukat, amely több generáción át alakítja családjuk életét. Grania anyja, aki ismeri az elmúlt száz év történetét, rettegve figyeli lánya és a szomszédos úri házból származó kislány életének összefonódását. Vajon megismétli magát a történelem? Mitől fél az asszony? Milyen sorsszerű tragédiákat kellett átélnie a Ryan családnak, és vajon mi vár az új nemzedékre?
Lucinda Riley (Fény az ablak mögött) regénye több mint száz év történetét foglalja keretbe, megörökítve az ír partok szépségét, a nagyvilági Londont, a két világháború időszakát, napjaink New Yorkját. Szerelemről és odaadásról, gyűlöletről és önzésről, a megismerő, odafigyelő, önzetlen szeretetről mesél, illetve a múltról, amely újra meg újra örvényszerűen magához rántja a jelent.

Ma már kicsit

kovtama | 16:26:00 | 4 Hozzászólás
jobban van a gyerek, láz már nincs, sőt a köhögés is csillapodott. A nap süt, jó idő van és ezért úgy gondoltam ideje kimozdulni kicsit. Így elmentünk kicsit sétálni Pécsre, régen voltunk a városban. Nem sokáig bírta szegényem, hamar elfáradt, de kellett már a friss levegő. Be is vásároltunk, mert már szerda óta nincs itthon friss kenyér a tej is fogyóban volt, vettünk friss zöldséget, gyümölcsöt, ezt azt. Itt jegyezném meg nem tudom márciustól hogy fogom megszokni, hogy vasárnap nem lesznek nyitva a boltok (biztos megfogom azért) de jó volt a tudat, hogy ha hét közben valamiért nem jutottunk el a boltba, mert teszem azt valaki beteg volt vagy túlóra volt vagy éppen nyaralásból jöttünk haza úgy, hogy pont hétvégén értünk haza, akkor is tudtuk nem baj, mert friss pékárut, tejet mindig tudunk venni. Egyébként pedig szerintem ez a gazdaságnak sem lesz jó, sőt. Na mindegy, majd úgy is megfogjuk látni hogyan működik ez az egész. Azért jó sok ismerősöm, akik áruházakban dolgoznak sem értenek vele egyet, mert mindegyik azt mondja ez elég sok pénz kiesés lesz. A családi együttlét pedig nem ezen a vasárnapon fog múlni. Szerintem sem. Na, de jól elkanyarodtam attól amit írni akartam. Szóval bevásároltunk és utána még gyorsan beugrottunk a KIK-be mert kiváncsi voltam vannak e már tavaszi dekorációk és hát voltak. Hú, de még mennyi! Nagyon jó dolgokat találtam, tele is pakoltam a kosaramat aztán a végén persze válogattam, mert egy csomó pénzt lehetett volna költeni azt meg nem akartam. (És teljesen elfelejtettem, hogy nálam van a telefonom és csinálhattam volna a boltban pár képet is grrrrrrrrr, mérges vagyok) 

A válogatás után ők jöttek velem haza végül:


A nyuszkót imádom, nagyon kis cuki szerintem. A gombák is majd valami dekoráció részei lesznek. A szív pedig majd megy az egyik ablakba vagy a bejárati ajtóra, ott víz nem is éri, mert a teraszról lépünk be. A kis vödörbe pedig majd mohát rakok és jácintot veszek bele. Ma akartam azt is, de a Valentin nap miatt inkább elnapoltam. Pofátlanságnak tartom, hogy a 199 Ft-os jácint ma elérte az 500 Ft-ot. Csak ezért a mai napért. Úgy hogy ráér az majd hétfőn is, hogy beszerezzem.

Na elkapott

kovtama | 5:55:00 | | 5 Hozzászólás
minket is az influenza, mire hazajöttünk tegnap délután a gyereknek már 39,2 volt a láza. Jobban mondva addig mértem, aztán kikapcsoltam a lázmérőt, minek tovább? Rázta a hideg, de közben "anya nem értem, melegem is van." volt a mondat vége. Tea, lázcsillapító, de már köhög is és olyan gyenge. Ma délelőtt orvos, nézzen csak bele a torkába meg hallgassa meg a tüdejét is az a biztos. A héten már nem megy iskolába és láss csodát ő akar menni! Sok most a tanulnivaló, sok dolgozatot fognak írni, amiről lemarad. Mondtam neki nézzük a jó oldalát lesz legalább 5 napunk, hogy mindent szépen átvegyünk. Tegnap matekból írtak az utolsó órán, akkor már alig tudott figyelni, olyan rosszul volt, szédült, fájt a feje. Nem tudom miért nem szólt a tanárnak és így kinlódta végig a napközit is. :( Ma húslevest csinálok és valami könnyűt hozzá. Szegényem alig eszik valamit. Remélem ma már kicsit könnyebb napunk lesz.

Könyveshétfő

kovtama | 5:24:00 | Legyél te az első hozzászóló!
forrás:libri.hu
A nagy sikerű A TYNEFORD-HÁZ című köny szerzőjétől! Jack Rosenblum a második világháború elején feleségével és kislányával, menekülni kényszerül Berlinből. Így megannyi sorstársával együtt zsidó menekültként érkezik Angliába. A bevándorlók kapnak egy listát, hogy könnyebb legyen számukra a beilleszkedés, és hogyan viselkedjenek "angolként". Jack igyekszik pontról pontra betartani a javaslatokat. Kitartásának köszönhetően egy szőnyeggyárat működtet, méregdrága Savile Roow öltönyt visel, Jaguarral közlekedik, Fortnum & Mason lekvárt reggelizik, sosem beszél németül - eltekintve az alkalmanként használt szitokszavaktól -, és fel tudja sorolni a brit monarchia valaha élt összes szereplőjének nevét. Egy dolgot nem tud elérni: hogy megbecsült tagja lehessen egy előkelő angol golfklubnak. A háború utáni Angliában ez számára a lehetetlenséggel egyenlő. Ezért Jack Rosenblum úgy határoz, hogy megépíti a saját golfpályáját, és létrehozza a saját elegáns golfklubját. Rosenblum felesége, Sadie azonban nem osztja férje lelkesedését. Különösen azután nem, hogy Jack egy nádtetős parasztházba költözteti Dorsetben, ahol könnyebben valósíthatja meg az álmát. Sadie nem akarja elfelejteni, hogy kik ők, és honnan is származnak. Azokat a süteményeket szeretné sütni, melyeket még a régi otthonában szolgált fel a vendégeinek, és emlékezni akar az elmúlt időkre. Készüljön fel, mert ez a könyv el fogja bűvölni... megható, humoros, elgondolkodtató történet. - The Times Varázslatos regény. Humora, gyönyörű tájleírásai, az emberi jellemek érzékletes bemutatása minden bizonnyal az írónő rajongójává teszik az olvasót. - Library Journal Natasha Solomons életszerű, néha vidám, néha melankolikus regényében egy olyan pár magával ragadó történetét meséli el, akik új életet kezdenek, és legvadabb álmaikat is megvalósítják. - Publishers Weekly A lenyűgöző történet képi világa, minden jelenete és párbeszéde művészi alapossággal kidolgozott. - Jewish Book World Ismeri azt a varázslatos pillanatot, mikor egy könyvet kinyitva ráébred, hogy örök barátra lelt? Egy olyan könyvre, melyet nem tud elfelejteni, ezért újra és újra elolvassa? Egy olyan könyvre, mely valóban megváltoztatja a gondolkodását? Érzi a várakozást? A széles mosolyt, mikor a kedves történetre gondol?

Most mondjátok meg

kovtama | 6:03:00 | 23 Hozzászólás
mert amúgy szétcsesz az ideg (ha van köztünk tanár, írjon mindenképpen) hogy a francba lehet ugyan arra a matek dolgozatra két jegyet adni??? Nem is akármilyet. Az egyik egyes a másik ötös. WTF?? De komolyan. Le kellett írni egy szabályt, aztán meg egy A4-es oldal volt tele a szabályt alkalmazva feladatokkal. Állítólag a szabályból kimaradt vagy felcserélődött egy szó. Ezért az egyes. Viszont az összes feladat, tehát az alkalmazás, amiből kiderül hogy a gyerek érti és tudja! miről van szó az ötös.  Nem láttam, mert mint általában (ez is milyen) majd egyszer megnézhetem fogadó órán, hogy mit ír a gyerek, ha éppen a tanár méltóztatik elhozni megmutatni. Így csak akkor fogom megnézni, amikor éppen nála lesz. Most csak bosszankodni tudok itt már másfél napja és egyszerűen nem tudok (még) túllépni ezen. Szerintem ilyen az életben nincs sehol, ahol ezt csinálják, komolyan. Érthetetlen. Ha ez akkora hiba volta, adott volna egy négyest, vagy egye fene és itt nagyon vissza kell, hogy fogjam magam ne írjak valamit ordenáré nagy káromkodást egy hármast. De ez így, mi ez már?? Nem értem én a mai oktatáspolitikát és tényleg nem értem a tanárok nyelvét.

Daryl Hannah és az ő kis menedéke

kovtama | 9:45:00 | 6 Hozzászólás 
forrás
Ez az a kis nyaraló, kuckó ahova mindenki szívesen elbújna pár hétre. Én legalább is biztosan. Semmi túlzó pompa, semmi megfizethetetlen giccs, semmi luxus. Egyszerű, de nagyszerű hely, ahol csak mi lehetünk és a természet. Itt aztán fel lehet töltődni rendesen.

Könyveshétfő

kovtama | 4:40:00 | Legyél te az első hozzászóló!
forrás: libri.hu
Modern mese szeretetről, tiszteletről és családi összetartásról, mely átsegít bennünket az élet minden nehézségén. - The Times Belinda Alexandra káprázatos regénye az 1920-as évek elején kezdődik, mely két kivételes nővér életéről és az ausztrál némafilmek világáról szól. A jómódban élő testvéreknek, Adélának és Klárának édeasanyjuk halála után menekülniük kell Prágából, ezért az Ausztráliában élő nagybátyjuknál keresnek menedéket. Számtalan nehézség, kaland és megrendítő esemény után a már felnőtt Adélából filmrendező lesz. Az EZÜST AKÁCIA egy feledhetetlen utazás a sokszínű emberi sorsok között. A történet szárnyat ad a képzeletünknek, melyben éppúgy benne van a remény, a csillogás és a szívfájdalom, mint ahogyan az Adéla által rendezett filmekben is.

Végre vége

kovtama | 11:01:00 | Legyél te az első hozzászóló!a januárnak. Nem is volt olyan vészes, nem igaz? Legalább is nekem idén most elég gyorsan eltelt, ráadásul még azt sem mondhatjuk, hogy extrém hideg volt, sok hóval. Volt ez is, az is de nekem nem tűnt vészesnek. Végre február van!!!  Rövid hónap. Mindjárt itt a tavasz!

Hétfőtől már dolgozom. Most már csak az orrom fújom, de az sem vészes. Viszonylag jól viseltem ezt a náthát. Nem mondanám influenzának, lázas két napig voltam igazán, utána egy nap hőemelkedés. Két napig feküdtem, de igazán az első éjszaka volt rossz a többi azét elviselhető volt. Talán az életmódváltásnak köszönhető az is, hogy nem vett le annyira a lábamról. Jó volt itthon, ez az igazság, még betegen is. 

Ebédet nem kell főznöm, van milánói Kiskorúnak, van még egy kis pizza is. Én megittam 3 deci tejeskávét és most ettem egy tányér gyümölcsöt. 

a kép nem mostani, de pár napja mindig ez a reggelim. Fél banán, két kivi, 3 dkg pomelo, egy marék áfonya. 220 kalória és tele van vitaminnal


Később talán csinálok egy kis főtt húst, meggymártással, főtt krumplival vagy kölessel. Attól függ mihez lesz kedvem. Holnapra futást tervezek, ping pong edzés lesz így lesz nekem is kis időm magamra. Rettenetesen elhanyagoltam a futást, gyorsan vissza kell térni hozzá, érzi ezt a szervezetem is. Elvégre ha ilyen gyorsan megy az idő, mindjárt itt a nyár! Jó lenne addig kicsit jobban összeszedni magam. :)