Ajaj, de tényleg

kovtama | 9:26:00 | | 6 Hozzászólás
Mondjátok, hogy egyszer majd készen lesz. :)

régi kémény helye


itt még falakkal

falak nélkül, spájz konyha egyben

itt már végre látszik, hogy nagy lesz a tér

Most érkezett

kovtama | 9:04:00 | | 10 Hozzászólás
Friss képek a férjemtől.

A spájz falának kibontása

Az összes fal itt ma lebontásra kerül, ajtó is megy a levesbe.

A pinteresten

kovtama | 8:12:00 | | 2 Hozzászólás
kutakodva ezt találtam:

forrás: pinterest
Hintaágy régi ajtóból és asztal lábából. Baromi jól néz ki! A férjem az ilyenektől kiakad, előbb utóbb meg kell tanulnom egyedül barkácsolni, ha azt szeretném, hogy ilyen szépségek legyenek nálunk is. Csak ne lennék annyira kétbalkezes. :/

Ez meg bónuszként:

forrás: google
 Egy leharcolt régi szék, felújítva átfestve, deszkához erősítve és kész is a hinta vagy az olvasásra alkalmas pihenő függőszék. :)

Hogy nekem miért nem jutnak ilyenek eszembe? Irigylem azokat az embereket, akik csak ránéznek egy tárgyra és már tudják is, hogy mit fognak belőle kihozni. Én sajnos nem vagyok ilyen. :(


Ui: Ma felpörögnek otthon az események. Az összes belső falat kibontják, a vizet átszerelik. Haladunk!!! 

Pár kép

kovtama | 9:54:00 | | 10 Hozzászólás
Ezek voltak a kezdetek.


 

Jobbra fent a kép sarkában ami picit látszik, ott belátni a nappaliba. Jó 15cm-rel nőtt meg a belmagasság.
Azóta a padlás már teljesen szigetelve, burkolva. Készen van.

Tegnap megvettük a fürdőbe a csempét. Sokáig gondolkodtam rajta, mert nagyon nagyon tetszett ez:

végül még sem ezt vittük haza
Szeretem a szürke összes árnyalatát. Szerintem a szürke mindig divatban lesz. Azt szokták mondani, hogy amit elsőre meglátsz vagy ami elsőre megfog az az igazi, rá is pakoltuk a kocsira. Aztán a végén még is meggondoltam magam (remélem nem döntöttem rosszul) mert a fürdőnk nem nagy, pici ablakkal és talán nyomasztó lett volna a sok szürke szín, így végül e mellett döntöttünk:


A kép nem igazán adja vissza a színét. Igaziból ez sokkal élénkebb színű a narancs és a citromsárgának több árnyalata van benne. Ettől világosabb lesz a fürdő és ahova nem kerül csempe ott jácint színű lesz a fal, /majd nem fehér/ így jobban is megy majd hozzá. Férjem este még odaállította a mosdóhoz azt mondta nagyon jól mutat. Egyedül a fürdő lesz élénkebb színű minden más letisztultabb. Mi ma megyünk haza Kiskorúval egy kicsit, majd megnézem. 

Rettenetes, hogy itt már múlt hét péntek óta egy egy fél óra, órás megszakításokkal, de mindennap esik az eső és hideg van. :( Még ma hajnalban is esett, előtte pedig 48 órán keresztül egyfolytában. Most éppen semmi, de tiszta ősz van, ha kinézek az ablakon. A nyaralóba is be kellett kicsit fűteni, mert este hideg van, fáztunk. Jöhetne már a jó idő, mert így nem igazán kellemes ez a különélés, "nyaralás". Nem tudok átmenni a házhoz, mert bent nem lehet lenni, a teraszon ácsorogni, ülni nem jó a hidegben és hiába ott a nagy udvar, esik, vizes minden. Remélem hétvégére már tényleg jó idő lesz, mert nagyon rendbe kellene már tennem ott a kertet. Ennyi eső után burjánzik minden, ráadásul szerintem az eper és a cseresznye nem fogja túlélni elrohad, mint tavaly. :(

Könyveshétfő

kovtama | 15:04:00 | 4 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
Codyt óriási megrázkódtatás éri, amikor a legjobb barátnője, Meg öngyilkosságot követ el egy motelszobában.
Mindent megosztott Meggel, és Meg is vele – hogy tehetett ilyet minden előzetes figyelmeztetés nélkül? Amikor Cody elutazik az egyetemi városba, ahol Meg tanult és szobát bérelt, és összeszedi a holmiját, rájön, mennyi minden titokban maradt előtte. Beszűkült kisvárosi életébe zárkózva alig tudott valamit Meg lakótársairól, ahogy a színpadon vadnak és lehengerlőnek tűnő, de közben fájdalmas titkokat őrző rockgitárosról, Ben McCallisterről sem. Sejtelme sem volt a jelszóval védett mappáról Meg laptopján, de miután váratlanul sikerül megnyitnia, lassan mindent kétségbe von, amit korábban a legjobb barátnőjéről tudott.

És csak esik

kovtama | 11:02:00 | | 3 Hozzászólás
és esik és esik rendületlenül. :( Komolyan már lassan fizikai fájdalmat érzek, hogy mást sem látunk csak felhőket. Mindennap esett, hol reggel, hol délutánonként, hol éjjel, de tegnap délután elkezdett szakadni (nem csöpörögni, csendesen esni) és azóta nincs megállás. Még futni sem tudtam, pedig már itt vagyunk péntek óta. Ma rakják fel a szigetelést. Gondolom sűrűn anyáznak. Hideg van, ki kell menni a szigetelő cuccért (bálákban van), amit a műhelybe raktunk és behordani a szakadó esőben. Szegények. Férjemtől az elmúlt 12 év most hallottam először, hogy ha ezzel végeztünk, akkor többet ezen a házon nem bontunk csak építünk! Mennyire vártam már ezt a mondatot, ugyan is nekem is már nagyon tele a hócipőm az évek óta tartó felújítgatással. Annyira várom már a végét!

Holnapra még szabadságot kértem lesz még egy csomó elintéznivaló.Tegnap este

kovtama | 10:03:00 | | 3 Hozzászólás
gyorsan átugrottunk hozzánk, haza. A ház totál szétbombázva, de fent vannak az új gerendák és hát na, már most látszik, hogy igen ez így lesz igazán parasztház jellegű! Kicsit jobb kedvem is lett, mert amúgy bleeeeeeee. :( Azért meg kell jegyezni, hogy a régi összes beépített cuccos, mint kiderült szerkezetileg és állapotában sem volt szar csak az előző tulajok szartak  nem törődtek vele milyen lesz a végső állapot úgy összességében. Pl. ahol megereszkedett a nád, na ott csak tessék lássék módon volt felrakva, görbe volt a gerenda és görbén erősítették hozzá a nádat, mi meg azt hittük készül leszakadni. Amúgy nem szakadt volna le, mert rendesen oda volt erősítve csak úgy, ahogy adta magát az egész, tehát görbe? akkor görbén rakjuk fel, nem kijavítjuk, hogy egyenes legyen az egész. Állítólag kibírta volna, míg élünk (férjem a nádon állt és simán nem szakadt le) csak ocsmányul volt felrakva és hát rossz volt ránézni. Na a lényeg a lényeg, hogy már az újak vannak fent és már most látszik, hogy jó lesz ez. :) Ma már remélhetőleg a fürdőben a gipszkartont erősítik rá, aztán konyha - nappaliban a hajópadlót rakják fel és elkezdik a padlás szigetelését és holnapra ez a nagyon koszos, poros része készen is lesz. Még jó, hogy nem láttam ezt a bontás részét. A törmeléket egy helyre rakták, kivéve a nádat, azt elfogjuk égetni, de a törmeléket elviszik majd teherautóval. Rengeteg van!! 

Férjem fényképezett, majd fel is rakom (kedden megyünk haza ismét, akkor elhozom pendrivon, mert én sikeresen bent hagytam a hálóban a fényképezőt és a kezdetekről így lemaradtam fotókkal) aztán ha azok fent lesznek, amit a férjem csinált folyamatosan teszem majd fel az újakat csak nem akarom összevissza. 

Egyébként kész főnyeremény a cégnek is ahol dolgozom, hogy ideköltöztem, mert sajnos a háznál nincs wifi, úgy hogy ide járunk át a gyerekkel, ha megakarunk nézni valamit a neten. Közben meg, ha már bejövök dolgozgatom is kicsit. :) 


Elköltöztünk

kovtama | 13:37:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
és most három napig nem megyek haza. Most van a legnagyobb meló, de csak kedden reggel fogok szerintem hazaugrani megnézni, mert láb alatt lennénk Kiskorúval. Ráadásul nagyon esett az eső éjjel, mondtam is magamban az igét ezerrel, hogy ez most rohadtul nem jókor jött. :( Most éppen süt a nap, hurrá remélem így is marad. A fényképezőgépem otthon maradt, remélem azért majd kedden betudok érte menni a hálószobába, mert fényképezni szeretném nektek folyamatosan a felújítást. Nem tudom valahogy olyan nem jó semmi hangulatom van. :/

Tegnaptól

kovtama | 9:16:00 | | 5 Hozzászólás
szabadságon vagyok. Tegnap elmentünk vásárolni. A konyhába minden gépet sikerült megvenni és természetesen egyik sem az lett, amit pár napja linkeltem. :) Ez vagyok én és hát a másik ok, hogy nem szerettem volna még sem annyit költeni, mint amennyit először gondoltam. De azért szerintem nem rossz, amit végül választottam. 


képek google (gorenje márka)
Mindent tudnak, amit kell. A sütő még többet is, mint akartam és ismerve magamat jó pár hét fog eltelni, mire megtanulom használni. Szerintem nem is fogom mindet, de legalább szép. :) Szettben olcsóbban jöttem ki, mintha egyenként vettem volna és 3 év garancia van rájuk. 

Megvettük a mosogatógépet TEKA márkájú, nagyon ajánlották. Ismerősömnek is van és teljesen meg van vele elégedve, remélem én sem fogok benne csalódni mert már régóta szerettem volna. Nem ismertem a márkát, de mint kiderült, német úgy hogy ismerve őket, biztos jól összerakták. 

kép google
A konyhai szagelszívó is végül ez a márka lett, kihúzhatós, aranyos.:)

Most megyek, ma kipakoljuk a házat. Innentől kezdve már képek is lesznek a felújításról. Folyt.köv, bár lehet hogy legközelebb csak kedden lesz netem. Addig drukkoljatok!

Semmiben sem vagyok

kovtama | 9:14:00 | | 13 Hozzászólás
biztos csak ebben. A konyhába csak is az Ikeából szeretném a kiegészítőket beszerezni. Ha kell fel is utazom érte, de már van egy ilyen kosaram és nagyon szeretem:


Fintorp kosár

Szóval kiegészítőknek a FINTORP család termékeit szeretném majd beszerezni. Egyszerű, praktikus és nem eget rengetően drága. Erről nem tud senki lebeszélni. 
képek: google

Azért

kovtama | 10:49:00 | | 1Hozzászólás
jópofa a férjem. Amikor nézem a  neten a konyhába az új gépeket, mindig kapok valami megjegyzést, hogy "most komolyan ennyibe kerül ??" meg hogy "naaaa gondold már át, hogy mennyi pénzünk van". (átgondolom mindig)

Tegnap mikor hazaértem mivel fogadott? "Kellene egy kompresszor (régóta szeretne) és képzeld el, milyen jó lenne neked is,  mert a könyveidről precízen lelehetne a port szedni a géppel majd amikor pakolunk vissza!!"

Ahhhhaaaaa szóval csak is miattam és a könyveim miatt :D :D Tudja mivel lehet rám hatni, amiben könyv szó van az nekem a gyengém. (ettől még nem veszünk most kompresszort)

Semmi különös

kovtama | 14:49:00 | | 4 Hozzászólás
Szombaton elmentünk Kiskorúval kitakarítottuk a kis házat, vittünk már le dolgokat. Törölközőket, ágyneműt, tusfürdőt, mikrot, kávét, Nutellát :D :D ezt azt. Folyamatosan pakolok, minden nap hozok majd valamit, hogy ne egyszerre kelljen mindent. Pénteken meg nagy valószínűséggel ott is alszunk már, mert szombaton korán reggel, valószínűleg 7-kor VÉGRE elkezdődik a nagy meló!! Aminek remélem jó lesz a vége és a vasrudas, betonos megerősítés, amit rajtunk próbálunk ki összetartja a tető hátsó részét, mert különben.......

Vasárnap reggeltől szinte egész nap füvet nyírtam, mert az eső és a pára megtette a magáét jó nagyra megnőtt. Gondolom 3-4 nap múlva újra lehet, de most szép minden. 

Ma lebontotta a férjem a cserépkályhát. Ahogy sejtettük, itt sem volt elég a betonozás, a kályhán még semmi nem látszott, de a háta mögötti fal alul megrepedt, úgy hogy természetesen itt sincs normális alapra rakva az elválasztó fal. Ez már nem is érdekes, mert ezt a falat is kibontjuk vissza sem kerül, csak ki kell ásni a bontása után, feltölteni, döngölni, vasrácsot bele, szigetelni, betonozni. A sorrend nem biztos, hogy jó nem vagyok én kőműves. :) Minden napra jut valami bosszankodni való. :/ Sokszor tényleg nagyon elkeserítő, hogy vajon bízhatok e abban, hogy ebből a házból a végén lesz végre egy viszonylag élhető otthon??? Tele a hócipőm, ha még nem mondtam volna.

Könyveshétfő

kovtama | 10:59:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Hetty rabszolga a kora 19. századi Charlestonban. A szenvedésen túli életről, szabadságról álmodik. Jómódú gazdáinak lánya, a csillapíthatatlan tudásszomj és lázadó eszmék által hajtott Sarah kislánykora óta keresi a hivatását a világban, de fogva tartják a nőkre kényszerített társadalmi kötelékek.
A tízéves Hetty szobalányként a mindössze egy évvel idősebb Sarah tulajdonába kerül. A Szárnyak nélkül szabadon kettejük életútját követi végig: azt, hogy miként alakítják drámai módon egymás sorsát, és hogyan alakul ki a bűn, a dac, az elidegenedés és az ambivalens szeretet által meghatározott, összetett viszonyuk. Hetty megismeri a bánat és a gyász értelmét, s egyre inkább ráeszmél, ki is ő valójában. Sarah útját összetört remények, árulás, viszonzatlan szerelem és száműzetés szegélyezik. Vajon mit tartogat számukra a faji és társadalmi előítéletektől terhes 19. századi Délen az élet, vajon képesek lesznek-e szárnyak nélkül is szárnyalni?
Sue Monk Kidd magával ragadó és megindító regénye a reményről, a bátorságról, a szabadság kereséséről szól. Remekmű, melyet világszerte több mint egymillió példányban adtak el, s több mint húsz nyelvre fordítottak le.
„Lehetetlen úgy elolvasni ezt a könyvet, hogy utána ne gondolnánk másként saját női helyzetünkre, és azokra a kivételes nőkre, akik szerepet játszottak abban, hogy oda juthattunk, ahol most vagyunk. Elképesztő teljesítmény.”  (Oprah Winfrey)

Ma

kovtama | 11:49:00 | | 4 Hozzászólás
lebontják a kéményt. Szombaton elcuccolunk a gyerekkel. Vasárnap lebontja a férjem a cserépkályhát. Aztán kiveszek 1-2 napot és kipakoljuk a fél házat. Utána bontás. Közben új fejlemények. A nappali hátsó fala, aminek a túloldalán már a kinti padlásfeljáró van lebontásra kerül. Hétvégén ugyan is kiderült, hogy onnan is sikerült kispórolni rendesen az alapot az előző tulajnak, aki építette ezt az egész hátsó részt. Ez anno később épült a meglévő házhoz, tehát józan paraszti ésszel sokkal jobban meg kellett volna csinálni, de nem. Itt is érvényesül, hogy elődeink amit megcsináltak, az meg lett csinálva. Manapság meg szarnak rá  ha nem vagy ott összetákolják, összedobják, sietnek, nem az övék kit érdekel?? jó lesz ez így is alapon. :/ Na mindegy, ezen már nem fogok bosszankodni, lassan szinte a földig romboljuk a ház ezen részét úgy is. Mi lesz ebből??? Én már nem is tudom. :/ Remélem azért minden úgy fog alakulni, ahogy elképzeltük. A férjem kedves volt. Mikor reggel mondtam, hogy mit fogok elvinni a végén megemlítette, talán a szánkót is vihetném hátha majd időközben kell....no comment biztató kilátások!

Tegnap Kiskorúnak megmutattam a nyaralót, tetszett neki. Persze ő tényleg úgy veszi, hogy ez nekünk egy nyaralás lesz. Már fel is fedezte, hogy van két étterem az utcában, majd oda fogunk járni vacsorázni, meg majd megyünk a szemben lévő kis tóhoz sétálni, meg majd ő az emeleti teraszon fog "bunkizni" és már le is foglalta az egyik szobát, hogy az lesz az övé. Szóval nem fogja fel tragikusan a változást. Persze biztos vagyok benne, hogy a lelkesedés majd idővel alábbhagy. Az osztályban azért már eldicsekedett, hogy ő egy darabig itt fog lakni. Én meg remélem, hogy azért nem az első hóhullásig. Azért én is próbálom pozitívan felfogni ezt a megoldást, amennyire csak tudom. 5 percre leszek a munkahelytől. Nem fogok benzinre költeni, ez havi szinten 20.000 Ft spórolás legalább. A futós helyem szemben van a házzal, akár már reggel 5-kor is elindulhatok futni, több időm lesz rá és ha van kedvem még este is mehetek! De jó lenne leadni pár kilót ez alatt az 1-2 hónap alatt! Na ez lenne a hab a tortán. :) Kiskorú tovább aludhat. Én meg nem látom az esetlegesen felbukkanó nehézségeket a ház átépítése során. Persze azért mindennap vagy minden másnap hazamegyünk megnézni, hogy mennyire haladnak. Naná, hogy ha kell noszogatni is fogom a bandát! :)

Közben meg ilyeneket nézegetek, mert még mindig nem tettem meg, pedig a férjem szinte minden nap macerál vele, mert tudni kell a méreteket, mivel mindegyiket beépítjük a konyhapultba. És azért a pénzzel is kalkulálni kell. Ez mondjuk tetszik nagyon és amit írnak róla az is tetszik. Ha valakinek van tapasztalata vagy más ötlete írja meg, nekem még nincs.

Elektrolux ESF4650 ROX /forrás: Media Markt/
Meg ez:

Bosch HBN231 E4  /forrás: Media Markt/

És ez:

Bosch PIA 645 B18 indukciós főzólap /forrás: Media Markt/


Ezek persze csak illusztrációk, bár a mosogatógép az nagyon tetszik és jókat írnak róla. Sajnos ára is van :( Nem akartam/nem akarok ennyit költeni rá. A többi is tetszik, de fogalmam sincs milyen legyen. Ne legyen se túl "gagyi" se túl drága, olyan közepes és persze tartson ki évekig. És elsősorban legyen nagyon energia takarékos! és nem kell nekem, hogy túl sokat tudjon, mert tapasztalatom szerint úgy sem használnám ki az ezerféle funkciót. ( még a mosógépemen sem) Főzni nem is nagyon szeretek (vagy csak azért, mert a mostani konyhám olyan kicsi, hogy képtelenség normálisan elférni, rendesen tésztát gyúrni meg ilyenek??)  Szóval még az is lehet, ha lesz egy szép konyhám és szép berendezésem akkor majd mindennap főzni és sütni fogok, mint Martha Stewart vagy Nigella Lawson esetleg én leszek az új Julia Child. :) Na persze. Mindenesetre már elképzeltem, hogy végre kitehetem a hosszú pultra a kenyérsütőm, amit csak azért nem használok mert állandóan elő kell bányászni a szekrényből és dög nehéz, aztán meg tudjuk ami nincs szem előtt az eszünkbe sem jut. :( Így vagyok a turmix gépemmel is, pedig imádom a jó kis smoothie-t csak azt is mire előszedem már el is megy tőle a kedvem. Tiszta macera egy főzőfülkében ezt az egészet elkészíteni :(

Aztán meg ha ez az egész projekt egyszer készen lesz és csak lógatni fogjuk a lábunkat, akkor már meg is vannak a következő tervek a fejemben. Igen, többesszámban írom. :) Persze szigorúan csak házon kívül!!!!!

Könyveshétfő

kovtama | 10:49:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Eltűnik egy lány a budapesti éjszakában…
Emma az egyetlen, aki aggódik érte, mert biztos benne, hogy a nővére sosem szökne meg szó nélkül; bármit megtenne, hogy megtalálja, így a következményekkel nem számolva kezd el kutatni utána.
Elkallódik egy fiú a budapesti éjszakában…
Olivér semmivel sem törődik saját magán kívül; egészen addig, amíg egy olyan helyzetbe nem kerül, ami megváltoztatja korábbi hozzáállását.
Néha egy ismeretlen sokkal többet tesz érted, mint azok, akikre számítottál. Képes vagy annyira bízni benne, hogy elfogadd a segítségét?

Végre!

kovtama | 19:24:00 | | 5 Hozzászólás
Eltűnt a gombóc a torkomból!!! Meg van a kis ház, ahova beköltözhetek a gyerekkel ( és a férjem is jöhet, bár ő azt mondta marad és ha kell éjjel is dolgozik) . Az egyik kolléganőm felajánlotta a nyaralóját ami a munkahelyemtől 2 percre van. Kicsit megijesztett, mert azt mondta készüljek fel egy lepukkant házra, mert évek óta nem nyitották ki csak nyáron, amíg füvet nyírnak a kertben. Felkészültem. Sokkal jobb, mint ahogy lefestette! Két hálószoba, nappali, konyha, zuhanyzó, wc, terasz! oda lógó lila akáccal :) és még TV is van, Kiskorú örömére. Csak ki kell takarítani, pókhálót leszedni és már el is lehet foglalni. Ha akarunk akár gyalog is elmehetünk a sulihoz és a munkahelyemre. A suli kicsit messzebb van a háztól, de nem vészes. Szóval most öröm van, mert ez is megoldódott.
A gerendák, hajópadló (mert az lesz a gerendák között, még sem lambéria) szigetelés és minden anyag ma megérkezett. Már itt többet fizettünk, mivel a hajópadlót választottuk és a szigetelésnél is úgy döntöttünk 5cm-el vastagabb lesz, mint eredetileg. Egy perc alatt változik a költségvetésünk :/ 

Köszönöm a sok segítséget, ötletet, hozzászólást! Jó ötleteket kapok tőletek, jól el is bizonytalanodom, amikor elolvasom és mindig találok az én elképzelésemnél jobbat is. Ezért most már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy milyen is legyen az új rész. :D Azt hiszem lesz egy "delete" gomb és kezdem elölről a nézelődést és tervezgetést. Végül is időm még van rá bőven.

Most már itthon nem is nagyon erőltetem meg magam a takarítással kapcsolatban. Éppen csak annyit csinálok, hogy a komfort érzetem megmaradjon és ne legyen por és kupi. Mit ne mondjak! Nekem ez elég nagy megerőltetés! Mert ha én takarítok, úgy igazán akkor szekrény, ágy, kanapé és minden mozdítható elmozdul és alatta, mögötte is portalanítok, súrolok, sikálok. Na ez most nincs, mert minek? Remélhetőleg pár nap múlva úgy is az egész házban kosz lesz. Azt hiszem ezt még emésztenem kell. :/

Egy kis életjel

kovtama | 11:00:00 | | 8 Hozzászólás
Ma szállítják a faanyagot, szigetelést és mindent, ami kell. Ma délután nézek meg egy nyaralót, ahova beköltözhetnék a gyerekkel amíg a legnagyobb dzsuva lesz nálunk. Ami változott: az összes válaszfal el fog tűnni és új lesz, másképp. Valamint gondolkodom ezen :

kép: praktiker
Ez most nagyon, nagyon. Kicsit olyan franciás, Provence-i hangulatú nem? Vagy csak nekem? Vagy skandináv a hangulata? Nem tudom eldönteni, de tetszik. Nagyon is. Konyhába és fürdőbe gondoltam.

Könyveshétfő

kovtama | 8:06:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás:  moly.hu
„Ha ezt a levelet olvasod, akkor az azt jelenti, hogy én már meghaltam…”
Mit szólnál ahhoz, ha a férjed írna egy levelet, ami ezzel a mondattal kezdődik? Mit szólnál ahhoz, ha a folytatás a férjed legsötétebb, legmélyebb titkáról szólna, ami tönkreteheti nemcsak a közösen felépített életeteket, hanem másokét is? És most képzeld el, hogy akkor bukkansz rá erre a levélre, amikor a férjed még él és virul.
Cecilia Fitzpatrick pontosan ebbe a helyzetbe kerül. Sikeres vállalkozóként minden vágyát megvalósította, kis közösségének tartópillére, elkötelezett feleség és anya. Az élete pont olyan makulátlan és csillogó, mint az otthona. De az a bizonyos levél mindent megváltoztat. Ráadásul nemcsak az ő sorsát, hanem sok más, látszólag laza szállal egymáshoz kötődő emberét is.

Azért gyorsan

kovtama | 20:28:00 | | 6 Hozzászólás
ide biggyesztem, hogy volt nálunk az ács. Azért nem jött mert ő azt hitte, hogy nekünk minden világos és neki nem volt világos, hogy nekünk még sem világos elsőre, de aztán megértette, hogy biztos ami biztos beszéljük át még egyszer és egyszer csak eljött és minden át lett beszélve. Azóta meg már minden szépen alakul a padláson, új technológiával (szükségből) vas vagy acél csővel összekötve aminek össze kell lennie, betonnal kiöntve az új összekötő gerendák helye. Szóval elmondhatom, hogy elkezdődött az a rész, ami ahhoz kell, hogy az igazi meló is elinduljon. Csak kapcsoljunk már ötödik sebességbe, mert gyorsan megy az idő. Azt meg hogy mennyit számoltam nagyjából erre a teljesen felújítandó részre anyagiakban le sem merem írni. :/ Bőven több, mint amit szántunk volna rá. Még töröm a fejem, hogy innen onnan lecsippentsek pár forintot, de eléggé át kell gondolnom miből engedjünk, mert olcsó húsnak híg a leve című dolgot nem szeretnék, azt hiszem az mindig megbosszulja magát és a végén duplán ráfizetünk. Az pedig hosszú távon nem kifizetődő!

Időközben kettővel többen lettünk itt, köszönöm! :)