Holnap

kovtama | 15:00:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
lesz egy szabad napom, mivel július 1-én nem kell nekünk sem dolgozni, juhéjjjj :)  Így hát reggel elmegyünk megvenni a mosogatógépet és a laminált padlót. Egész nap otthon leszünk, jó lesz. A konyhát csináljuk, ami egy két napon belül készen is lesz!! El sem hiszem, hogy jól állunk. Még két hét van vissza és utána egy fél, de azt a felet nem számolom, mert akkor már készül a férjem dolgozni, így akkorra már készen kell lenni nagyjából mindennel. (Kivéve talán a fürdőt) Sok mindent nem tudok még. Milyen színű legyen a könyvespolc, a konyhabútor, a bútorfogantyú. Mindenről van elképzelés, de még nem állt össze a kép és addig, amíg ki nem találom nem is fogok elkezdeni semmit. Ha kell akkor egy hónap múlva, de elkapkodni nem fogok többet semmit az már biztos. Inkább lesz félig berendezett új rész, mint gyorsan elkapkodott.

Könyveshétfő

kovtama | 10:04:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: libri.hu
Már négy év óta pipálgatja a halála előtti teendőinek hosszú listáján a tételeket, és most, mindössze öt nappal előtte még mindig eszébe jutnak dolgok, amiket meg kellett volna tennie.
Mara Nichols sikeres ügyvéd, szerető feleség és egy örökbe fogadott kislány boldog édesanyja. Élete maga a megtestesült amerikai álom, egészen addig, amíg rejtélyes rosszulléteivel orvoshoz nem fordul. A diagnózis hihetetlen.
Scott Coffman középiskolai tanár. Úgy érzi, végre minden kívánsága teljesült. Felesége sokévnyi hiábavaló próbálkozás után gyermeket vár. És egy éven át nevelhetik Curtist, a nagyszájú nyolcéves kisfiút, akinek az anyja börtönbe került. Igazi család ők hárman, nemsokára négyen.
Scottnak és Marának is öt napja maradt, hogy búcsút vegyen a szeretteitől. Hogyan lehet elviselni az elviselhetetlent? Hogyan lehet lemondani arról, ami a legfontosabb az életünkben? És mennyi áldozatot tudunk hozni a szeretteinkért?
Julie Lawson Timmer bölcs, vidám, szívfacsaró, elgondolkodtató regényt írt a szeretet és az emberek erejéről.

Festés

kovtama | 11:39:00 | | 11 Hozzászólás
Ma megvettem a festéket. Igen, itt tartunk. A konyhát le kell festeni ahhoz, hogy belehessen rakni a munkapultot. :) Jó mi? Alakulunk, alakulunk!! 

Végül is ennél maradtam:

forrás: google


Mindenhol ez lesz. Konyhában, nappaliban, fürdőben. Nem akarok már semmi színeset, se napsárga, se ilyen olyan, se azt, hogy mindenhol más szín legyen. Egyszerű, mindenhez passzoló letisztultat szeretnék. Fehéret viszont nem, mert nálunk biztosan hamar koszolódna. Ilyen a háló is és a gyerekszoba egy része is. Tetszett már akkor is, amikor azokat festettük vele. Szerintem passzolni is fog mindenhez. Most viszont azon gondolkodom, hogy a meglévő könyvespolcokat milyenre fessem, amihez Annie Sloan festékeket nézek. :)

Konyhai padlólap

kovtama | 15:35:00 | | 4 Hozzászólás
Végül is nem laminált padló lesz. Kicsit fáj érte a szívem, mert szerettem volna laminált padlót, de végül is kis ráhatással lemondtam róla. Belegondoltam, hogy falun élünk, ki be mászkálunk a kertből, befőzök, lekvárt teszek el stb. és ezekhez még is csak praktikusabb a padlólap. Manapság már olyan sok félét lehet kapni, hogy a bőség zavarától megrészegülve ember legyen a talpán, aki azonnal kitudja választani melyik is tetszik. Én is így voltam vele. Sokat nézelődtem, gondolkodtam és végül is szombaton ennél maradtam:


Élőben ennél kicsit világosabb és lágyabb tónusú. Végül is lerakva olyan, mintha laminált padló lenne. Tetszik.


Könyveshétfő

kovtama | 8:45:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: libri.hu
Tilly Cole belevaló, szókimondó lány, és egyáltalán nem szokása halogatni a döntéseket. Amikor elhagyja őt a barátja, Tilly elutazik pár napra vigasztalódni Roxboroughba a legjobb barátnőjéhez. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve ott marad a kisvárosban. Hiszen a vidéki élet nyugalmas, egyszerű és őszinte. Tehát az ideális megoldás Tilly számára. Vagy mégsem?
Hamar kiderül, Roxborough nem egy átlagos kisváros. Jóval inkább a pletykák és a rivalizálás melegágya. Ennek pedig a legfőbb oka a szexis agglegény, Jack Lucas. A pasi totál ellenállhatatlan: okos, kedves, figyelmes és bezsongatóan jóképű. Nem csoda, ha a nők megvesznek érte.
Jack egy idő után szemet vet Tillyre. Ám vigyázat, mert a férfiról mindenki azt rebesgeti, megrögzött nőfaló, és amint ágyba vitte aktuális hódítását, máris továbblép.

Fehér falak

kovtama | 11:08:00 | | 4 Hozzászólás
még ugyan csak a gletteléstől, de azért alakulunk. :) Megint előrébb vagyunk egy picit.
a nappali glettelése is elkezdve

Lógatom

kovtama | 13:53:00 | | 4 Hozzászólás
a lábam a napozóágyon. Már túl vagyok a fűnyíráson és elrendezgettem a rózsáimat is, levágtam az elhervadtakat, hadd hozzanak új virágot. A kútra felfuttatott trombitafolyondár néhány ágát letörte a napokban volt éjszakai vihar. Sok ág letört, simán letudom szedni kézzel, még metszőolló sem kell hozzá. Sajnálok minden egyes ágat, pedig nagyon "önfejű" növény. Befut mindent, ha nem figyel az ember, kipusztíthatatlan. Valami fantasztikusan szép pedig! Szakad rólam a víz, pedig korán reggel van. 36 fokot mondanak. Kimegyek a hátsó kertbe. Roskadásig vannak a málnabokrok már a friss, lédús, illatos málnával. Tele van három ribizli bokor is gyümölccsel, már lehet róla enni. Bordón csüng minden kis szára. Az egyik cseresznyefa még roskadásig van csak úgy ropog a fogam alatt. Két napot leszünk itthon, végre. A kiskutya követi minden lépésemet, hiányzunk neki. Apróságokat viszek neki, mikor átmegyünk megnézni hol tart a házépítés. Maradék sültet, kutyakekszet, egy egy darabka fasírozottat. Mindig ott vár a kerítés előtt.

Nem bírja a bőröm a napot, beülök az árnyékba. Még így is éget :/ A kabócák hangosan ciripelnek ebben a forróságban. Mintha Frances Mayes Toszkánájában lennék, úgy érzem magam. Hirtelen ötlettől be is megyek a házba és magamhoz veszem a regényt. Teljesen mindegy lenne hol nyitom ki, úgy is kívülről fújom már az egészet, még is jó minden egyes oldal úgy hogy az elejéről kezdem. Az udvar még harsogó zöld, szeretném, ha sokáig így lenne, úgy hogy egy csendes eső nem ártana. Most kezdenek nyílni a margaréták! Egyik kedvenc virágom. Ebből jövőre még többet szeretnék, sőt sok sok növényt fogok ültetni, ami elmaradt idén. Jövőre csak is a kinti dolgokkal szeretnék foglalkozni! Tervben van már évek óta egy kis kerti tó, talán ez megvalósulhat már végre. Az elmaradt hortenzia bokrok is várnak rám, szeretnék bordót, fehéret. Egy csomó levendulát még, abból sosem elég. Barkát, fűzfát. Kerti padot még egyet! Rózsákat, annyi van de még mindig nem elég. Sok fehéret a lila levendulák mellé. A fehér rózsa az egyik kedvencem mind közül. 

Ide oda kalandozom közben. Olvasgatom a könyvet, közben Olaszországba képzelem magam. Remélem egyszer sikerül eljutnom oda, akár Frances házához. Kiváncsi vagyok, nagyon tényleg olyan, mint a könyvben? Képeket persze láttam róla, gyönyörű! De saját szememmel látni azért biztosan más. Addig álmodozom róla, mást nagyon nem is lehet amíg késő délután nem lesz, hogy folytatni tudjam a munkát. 
A férjemet hallom fél füllel, ahogy a házban vakol. A keverőgép időnként megtöri a csendet és a kabócák hangos énekét. Deja vu érzésem van, utoljára akkor feküdtem így kint, amikor Kiskorút vártam. Akkor építkeztünk ennyire, mint most és akkor is lóhalálában, mert közel volt a szülés időpontja. A gyerekszobában még cement és homok volt, amikor megindultak a fájások. Nem lettünk készen vele, mikor hazajöttünk, valahogy még is ment minden a maga útján, a maga ütemében, lazán vettem a dolgokat, pedig sokkal kevesebb jutott mindenre és sokkal több volt a gond. Úgy hogy ha erre(is) gondolok már is jobban látom a dolgokat. Ha azt túléltük, ezt is túlfogjuk. Különben is, Frances is éppen építi a házát Toscánában, itt tartok a könyvben. Ha ezen túljutunk, akkor a kertben fogjuk megünnepelni. Csak lazán, ahogy az írónő teszi. Nagy asztal, rajta könnyű nyári finomságok. Dinnye, paradicsom és mozarella, bruschetta, jó fokhagymásan, a paradicsomban jó sok apróra vágott hagymával! És bazsalikom, sok sok bazsalikom! Az orromban érzem az illatát, annyira szeretem. Prosecco jó hidegen. Hideg fagylalt, vanília a málnából készített sűrű szósszal.

Elképzelem magam az új konyhában. Végre lesz helyem , igazi rendes nagy helyem, hogy lekvárokat tegyek el és befőtteket. Eddig is megtettem, de a hely az nem volt az igazi. Várom már nagyon! 


Alakulunk:


Holnap reggel 6-ra megy a vízvezeték szerelő. Aztán utána csak egy fal építése és tovább glettelés, festés és már csak építés és építés. Haladunk, haladunk most már látom én is. :)

Könyveshétfő

kovtama | 10:56:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Egy gyönyörű és előkelő család.
Egy magánsziget.
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.
Hazugságok hazugságok hátán.
Igaz szerelem.
Az igazság.
A hazudósok a többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye.
Olvasd el!
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!

Ma hétvégén

kovtama | 11:08:00 | 2 Hozzászólás
otthon leszünk, ott is alszunk. A kupi kellős közepén, de nem baj. Elvitték a törmelék nagy részét, rendet teszek az udvaron, felállítottuk már két hete a medencét, jó meleg a víz. Kiskorú úszkálhat. Bográcsozunk, teszünk veszünk. Csak ne érezném azt, hogy elmegy mellettünk a nyár és pont a legjobb részéből maradunk ki, már ami az otthoni dolgokat illeti.

Ma reggel

kovtama | 10:02:00 | | 9 Hozzászólás
megvilágosodtam. Mert az az igazság, hogy eléggé le voltam törve. A férjemet már várják kint, mehetne dolgozni, de még nem tud. Hiába nem minden a pénz, nekünk egész évre kell beosztani azt, amit pár hónapig kint keres. Mi ebből építkezünk, ebből fizetjük a számlákat, ebből vásárolunk a boltban, ebből tankolunk, ebből ruházkodunk és ebből szórakozunk. Nincs minden hónapban bejövő fix, kivéve az én keresetem ami szóra sem érdemes. Tényleg. Ha készen lenne a ház persze jóval egyszerűbb lenne, de most rengeteget kell erre költeni még akkor is, ha tízszer végig gondoljuk mire mennyit, mi az amin nem szabad spórolni, mi az amin lehet faragni. Nehéz. Szóval persze, hogy az embernek eszébe jut, hogy a fene vinné el egy hónappal előbb mehetett volna, egy hónappal több lenne a kasszába, egy hónappal több jönne vissza abból, amit a házra költöttünk. Nem panasz, ezek tények. Sajnos ez van, ilyen az élet, még akkor is ha azt mondjuk nem minden a pénz.

Na, de visszakanyarodva. Szóval megvilágosodtam :) Mert hogy nekem ez az idő, mióta itt lakunk a kis házban olyan volt, mintha már legalább egy hónapja ide cuccoltunk volna. Aztán felébredtem, hogy basszus dehogy is! Még csak május 24-én kezdtük el, úgy hogy 3 hete csináljuk az egészet és ehhez képest hol is tartunk??

Az összes fal lebontva, kettő abból felépítve. A konyha padlója betonozva. Az új vezetékek behúzva. Készen van a mennyezet. Áll a kémény. Le van betonozva a cserépkályha helye. Tegnap lebontották a nappali legnagyobb falát (a  hátsó udvar felőli részt, simán kilehet menni a kertbe nem kell ajtó :D ) annak az alapja ma le lesz szigetelve, betonozva és hétvégén elkezdik felhúzni az újat. ( Férjem és sógorom)

Szóval 3 hét alatt!!! Mindjárt jobb kedvem lett. Akkor talán van remény, hogy a végén még is csak a kigondolt időre készen legyünk!!


Ui: ma lefoglaltam Balatonfenyvesen 4 napot augusztusban. Kiskorú miatt, bár valószínű csak ketten megyünk, plusz barátnőm a lányával.

Alakulunk

kovtama | 8:36:00 | | 9 Hozzászólás
Kicsit megint előrébb vagyunk. Jövő hét elején bekötik az új vízvezeték rendszert és utána végre lehet vakolni, glettelni a fürdőben a falat, csempézni, járólapozni, berakni az új kádat, mosdót. A volt spájz és a konyha már egy szintbe van hozva le lett betonozva, aztán a jövő héten itt is be lesz kötve az új vízvezeték rendszer és a vakolás után (még lesz egy meccsem a férjemmel, mert szeretnék egy kis falrészt csak így "rondán" hagyni emlékeztetve a régi házra.) szóval vakolás után glettelés, csempézés, járólapozás ott is, végre bekerülhet a munkalap az új gépek. Alig várom!! Végre lesz konyhám!
A konyha még így is nyitott marad. Egy kis falat muszáj felhúzni, hiszen fent az új mennyezeten  csak a gerenda van,  ez a fal fogja tartani plusz két gerenda.

Apróság

kovtama | 15:12:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
Vettem két képet a konyhába. Még nincs is konyhám, de mindegy. Vateráról van, időnként szeretek az oldalon böngészni. Első ránézésre megtetszettek párban vannak és az egyik falon szépen megférnek egymás mellett. A konyha színéhez a konyha új pultjához és a majdan átfestett bútorhoz is menni fog. Olyan franciás nagyon tetszik.Pár éve vettem

kovtama | 12:10:00 | | 6 Hozzászólás
két ilyen szőnyeget:

A Vaterán találtam, de nem tudom se a nevét, se azt hogy hol lehet kapni. Szeretnék még egyet majd a leendő nappaliba. Ezerféle módon beírtam a keresőbe (gyapjú, tulipán, kézzel szőtt, nem kézzel szőtt :D ) de nem találom. Ha esetleg valaki tudja hol lehet kapni vagy mi a márkája segítsen nekem! Köszönöm.

Könyveshétfő

kovtama | 9:05:00 | 2 Hozzászólás
kép és leírás: libri.hu
A New York-i Lily Dane számára 1938 májusa egy újabb jól megszokott, idilli nyár kezdete. Seaview-ban minden csendes, unalmas és kellőképp konzervatív.
A Seaview Klub napernyőinek árnyékában hűsölő úri üdülőközösség kedélyeit azonban alaposan felborzolja a Greenwald család érkezése - Budgie és Nick Greenwald nem szívesen látott vendégek itt. A múltból előbukkanó kísértetek ők, Lily egykori barátnője és hajdanvolt vőlegénye, akik nemrégiben házasodtak össze. Miután Budgie megérkezik, hogy a családja régi nyaralóját felújíttassa, ismét a közösség társasági életének középpontjába kerül, és Lily bizalmába is visszaférkőzik. Seaview-ban tartózkodik a Yankees dobója, Graham Pendleton is, aki hevesen udvarolni kezd Lilynek, Nick pedig összebarátkozik Lily kishúgával. Egyre több titok és gubancos családi kapcsolat kerül napvilágra. Mi történt pontosan hét évvel ezelőtt szilveszter éjszakáján? Ki árulta el a szökött szerelmeseket? Mibe rokkant bele Lily édesapja?
A perzselő nyárban Lily és Nick kénytelenek szembenézni elfojtott érzéseikkel, állva kell maradniuk érzelmeik viharában, miközben az évszázad legpusztítóbb hurrikánja száguld New England partjai felé, örökre felforgatva világukat.

A végén már

kovtama | 18:41:00 | | 2 Hozzászólás
semmi sem lesz olyan, mint ahogy először kigondoltam. Ahogy már írtam nem is én lennék. :) Nem volt 3 napig internetem. Közben már visszafele is épül a ház, hétvégén csinálok új képeket. Tegnap megvettük a konyhába a munkapultot és a mosogatót. Na annyit arról, hogy a fa kinézetűek tetszettek, hogy bementem a boltba megláttam egy olyat mintha egy kőlap lenne és beleszerettem. Nagyon nagyon tetszik. Imádom. Érdes felületű, olyan jó végig simítani rajta a kezem. Állítólag még a jégesőt is kibírja. Remélem ezt nem fogom soha látni :D Jól fog rajta mutatni a fekete főzőlap és a sütő, mosogató. 
Mosogatót végül is neten rendeltem. Sokkal olcsóbb volt, mint a boltban ugyan az a típus. 10 év garancia (ezt mondjuk nehezen tudom elképzelni, de legyen így, végül is a gyerek ping pong készletére adtak 3 évet :D ) Kicsit félve ütögettem a billentyűzetet, amikor rendeltem de nem telt el negyed óra felhívott egy kedves hölgy az áruházból, hogy egyeztesse az adatokat és jövő héten szerdán már szállítják. Akciós volt, csappal, mindennel együtt.

Marmorin Isao gránit

Marmorin ez is

Könyveshétfő

kovtama | 8:38:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: libri.hu
Emma Donoghue filmszerűen pergő regényének alaptörténete egy gyilkossági eset: az 1870-es évekbeli San Franciscóban lelőttek egy fiatal nőt, s a gyilkost nem sikerült kézre keríteni...
A bohém alakokkal teli, bevándorlók színes forgatagától nyüzsgő San Francisco szinte megelevenedik a regény lapjain. A lebujok mámoros éjszakai forgataga azonban csak díszlet, mely mögött ott lappang a nyomor és a kiszolgáltatottság. Hogyan boldogulhat ebben a világban, s miként szerezhet érvényt az igazságnak egy egyedülálló nő?