Könyveshétfő

kovtama | 13:51:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Azt hitték, ez az a hely, ahol semmi sem forgathatja fel az életüket.
A Tate családnak generációk óta van nyaralója a vadregényes szigeten, Tuckernuckon. Több mint egy évtizede üresen áll, de most Birdie szeretne egy hetet együtt tölteni Chess-szel, mielőtt a lánya hozzámegy Michael Morganhez. Aztán megtörténik az elképzelhetetlen: a tökéletes Chess (gyönyörű, gazdag, jól nevelt, sikeres gasztrorovat-szerkesztő) szakít a hasonlóan tökéletes vőlegényével. Aztán otthagyja az állását és a New York-i lakását – mindezt magyarázat nélkül. Majd a helyzet tovább bonyolódik, amikor Michael hegymászás közben meghal, és Chess önmagát hibáztatja a történtekért.
Birdie meghívja fiatalabb lányát, Tate-et (a csinos és naiv komputerzsenit) és a saját bohém kurátor húgát (akinek híres szobrász férje évekkel korábban öngyilkos lett), hogy csatlakozzon hozzájuk júliusra a szigetre, és hármuk egyesített erejével átsegítsék Chesst a lelki válságon.
Az ellátásukról az egykori gondnokuk fia, Barrett Lee gondoskodik, hiszen a szigeten se meleg víz, se telefon, se komp. A jóképű fiatalember mindig is Chesshez vonzódott, ám most felébreszti a Tate-ben lánykora óta szunnyadó szerelmet.
Bármennyire is háborítatlan a sziget, a négy nő élete újabb és újabb fordulatokat hoz: Tate és bimbózó kapcsolata Barrett-tel, India és az akadémiáján festőhallgató Lula Simpson viszonya, Birdie, akit meglep a volt férje hirtelen feltámadt gyengédsége, és végül Chess, aki a naplójában felfedi minden titkát, a szomorú szakítását a normális élettel és Michael halálát.

A könyvet most nyári akcióban (1195ft-ért) megvásárolhatjátok az Alexandra boltokban! Az akció 2 hónapig tart, 50-60-70-80%-os leárazások vannak, tele vannak a polcok jobbnál jobb könyvekkel, menjetek! :)

Azt hiszem

kovtama | 8:49:00 | | 3 Hozzászólás
eljött annak az ideje, hogy azt írjam végre szeretem ezt a házat. Összességében jól sikerült a felújítás, persze ez majd pár hónap múlva fog inkább beigazolódni - vagy nem - jönnek e elő hibák vagy még is csak máshogy kellett volna ezt meg azt...ki tudja. De most még azt mondhatom el, hogy több a pozitív, mint a negatív. Ami meg már annyira nem, az olyan apróság, hogy bármikor javítható. Pl. talán a falak színe lehetne picit sötétebb, valami ilyesmi:

 Nem lenne a lakás sötét, bár ettől féltem mert kevés az ablak de nem inkább talán melegebb érzet lenne. Na, majd a legközelebbi festésnél még átgondolom.

Igazából nem tudok sok mindent írni, mennek a napok sajnos nagyon nagyon gyorsan. Kedden megyek dolgozni, még két nap itthon. Ha szabadságon van az ember, bármennyi napot is vesz ki mindig gyorsabban telik, mint a munkával töltött idő. A jövő héten már augusztus el sem hiszem, hogy ennyire hamar vége a nyárnak! hiszen még csak most lett vége az iskolának. Ez alatt a 10 nap alatt sok mindenben utolértem magam, sok helyen voltunk, mindig volt valami program mozi, városnézés, könyvesboltozás, mamázás, medencézés, lekvár befőzés (ez még ma is ). Hogy én mennyire jól el lennék itthon! Nem maradnék le a dolgaimmal, mindenre lenne időm. Megoldhatatlan, egyelőre. 
Mára nem tervezünk semmi nagy dolgot, írtam a lekvárt és füvet fogok nyírni, végre nincs meleg, ezeket is lehet intézni. Találtam egy új pogácsa receptet azt lehet kipróbálom, de ma főleg csak a pihenésé a főszerep. 
Még mindig nem döntöttem el a polcok és két kis éjjeliszekrény színét, nevetni fogtok de mindennap megnézem milyen is lenne jó, aztán szépen bezárom az oldalt. Még mindig két három szín között vacillálok. :)
Sport terén jó lenne már valahogy visszalendülni a régi kerékvágásba, mert az a felújítás közben nagyon elhanyagoltam, nem vagyok rá túlságosan büszke. :/ Most a "szépen" evés megy inkább a futás meg kevésbé. Erre még a nagy meleg sem igazán mentség, ami volt. Lassan ismét elölről kell majd felépíteni magam, mert nagyon el lehet felejteni a kilométereket, sajnos. :( 

Képek a falra

kovtama | 9:04:00 | | 7 Hozzászólás


Vettem pár képet. Voltak képek a nappali falán, amit kaptunk, de igazán egyik sem tetszett sosem. Nem volt másik valami meg kellett, hogy ne legyen kopár a fal így az évek során maradt az összes. No meg vártam az "igazit", ami most el is jött. A nagy kép menni fog az ülőgarnitúra szürkés színéhez a mérete is jó nagy egy méter hosszú, negyven centi magas. 

A fenyő keretes képek szívem csücske. Hát persze, hogy Toscana. :) Ha már nem jutok el oda mostanában (sejtem egy jó darabig tuti) legalább a falon lássam. A tv állványunk (nem is állvány, komód) fenyőből van és fölötte van egy szabad fal oda gondoltam. A kereteket és a komódot is tervezem lefesteni, ha majd kitalálom hogy milyen színű legyen :)

Könyveshétfő

kovtama | 8:11:00 | 5 Hozzászólás
kép és leírás: libri.hu
1 hét, 5 nő, 0 kalória A Keddi nők újra akcióban!

Másfél évvel sorsfordító zarándokútjuk után a keddi nők újabb közös nyaralásra indulnak. Hét nap tökéletes kikapcsolódás: se férfiak, se család, se internet, se telefon. Egy teljes hét a léböjtkúra, a salaktalanítás és a méregtelenítés Bermuda-háromszögében, hogy nyomtalanul eltűnjenek a fölös kilók, a méreganyagok, a munkahelyi stressz és a családi gondok. Ám hamar kiderül, nem a farkaséhség az egyetlen, amivel meg kell küzdeniük, mert nem csak a kilóktól, a múlttól sem olyan könnyű megszabadulni.

Nyári szünet

kovtama | 8:10:00 | | 2 Hozzászólás
Mától hivatalosan is szabadságon vagyok, hurrááááááá. Alig vártam már, hogy itthon maradhassak és végre rendet rakjak. Lesz 10 napom itthon. Nem, nem. A ház még nem lett készen, mert a férjemnek két nappal előbb kellett elmennie, éppen ez a két nap hiányzik, hogy lerakja a laminált padlót és esetleg a fürdőszobát is elkezdje, de mindegy, már dolgozik a megszokott helyén. Nagyon várták már. Szeptemberben majd folytatása lesz, legalább nem kell már ekkora kánikulában tenni venni. Szerintem így is nagyon jól haladt, szegény egyedül csinált szinte mindent, kivéve a falak bontását és az új mennyezetet, ott volt segítség. Ha azt nézem, hogy május 24 óta teljesen új a mennyezet, ahova gerendák, hajópadló került, lefestettük tölgy színűre, az összes belső fal kibontásra került, ez 5 falat jelent ja és plusz a nappali majdnem 4 méter széles és kicsivel több mint 2 méter magas nagy fala, ezekből 3 került vissza ytongból. A fürdőben leszedte a csempét, a teljes vízvezetéket kicserélte, (itt is volt egy kis segítség, amiről utólag kiderült minek???) és meghosszabbította, mert a konyha, sőt a fürdő is bővült. Vízszűrőt szerelt fel, a fürdőben páraelszívó lett beépítve.  Az új gépek miatt az összes villanyvezeték ki lett cserélve, illetve újak lettek beépítve. A cserépkályhánk lebontásra került, majd újból felépítette, sőt egy jobb módszerrel csinálta, ettől még gazdaságosabban tudunk fűteni. Felépítette az új, nagyobb kéményt, újra rakta ott a tetőt. Biztos, hogy kihagyok sok mindent, de hirtelen ennyi jutott eszembe, persze vannak apróságok is. Szóval dolgozott rengeteget, ezer hála érte. Szépülünk, egyre kényelmesebb és jobb lesz  minden. Ősszel a teraszt is jó lesz majd leburkolni, már megvettük a lapokat így nem csak szebb lesz, hanem tisztábban tartható is. Nagyon nagy dolgok már azért nincsenek. 

Amint rendet raktam (hogy aztán majd szeptemberben ismét kipakoljuk a nappalit, hurrá :D ) állhatok neki a kertnek, arra egy teljes napot, vagy maximum kettőt szánok, hogy pihenésre is legyen idő. Lekvárt már elkezdtem elrakni tegnap este, mivel napközben iszonyú meleg van. Jó lenne már egy kis eső, Pécsen volt egy jó kis zuhé és hiába vagyunk 10kmre a várostól, itt nem esett egy csepp sem már hetek óta. A fű már kezd kiszáradni, pedig öntözöm esténként szinte semmit sem ér. Egyébként már két kukát telepakoltam kacattal, amik ez évek alatt összegyűltek. Jó, hogy levegőhöz jutottunk a lakásban, többek között erre is jó volt a felújítás. Ilyenkor csak nézi az ember, hogy mennyi hülyeséget őrizget, pakolgat ide oda. Megújulás az is, ha ezektől megválunk, elajándékozunk olyan dolgokat, amik nekünk már nem kellenek, de másnak esetleg még jó lehet. A gyerek ruháit is kiválogattam, megint nőtt jó pár centit. A kinőtt ruhák között van olyan, ami talán egyszer kétszer volt rajta ez megy tovább rokonoknak, ismerősöknek. Szóval van még mit tenni venni, megyek is , hogy még a nagy meleg előtt tudjak dolgozni pár órát.

Bútorfoganytú

kovtama | 8:14:00 | | 11 Hozzászólás
kép: google
A konyhaszekrények régi fogantyúit lecseréljük mindenképpen. A régiek kopottak a sok nyitogatástól és sima egyszerű barna színűek, olyan semmilyenek. Elég sok helyen megnéztem és ez a búzakalászos tetszett meg a leginkább, ami illene egy vidéki konyhába és nem sok színű, nem csiricsáré mert az nem én vagyok. A boltokban 450-750 között láttam általában, de a neten találtam egy céget ahol most 290ft-ért árulják, így még a postaköltséggel is olcsóbban jöttem ki, mintha boltban vettem volna meg. Nagyon tetszik és a majdan ősszel készülő ajtókhoz is menni fog.

Épül a cserépkályha

kovtama | 10:08:00 | | 3 Hozzászólás
 


Ui: Annyira jó, hogy a dátumot nem állítottam be :/ A képek természetesen 2015.07.13-án készültek.

Az most már

kovtama | 10:18:00 | | 4 Hozzászólás
biztos, hogy a házzal nem leszünk készen csak ősszel. Ma reggel ismét felhívták a férjemet, hogy szerdán jó lenne ha elkezdené a munkát, hát az kizárt. Kaptunk egy kis haladékot, így nagy valószínűséggel szombaton eltud indulni, viszont így nem lesz készen a fürdőnk az biztos (csempézés, padló lerakása, apróbb festés vissza van) és remélhetőleg befejeződhet a cserépkályha és a kémény maradéka, valamint a laminált padló lerakása. Talán, talán. Nehéz volt ezt eldönteni, hogy mi legyen, de sajnos olyan sok kiadásunk volt, hogy ha ésszel gondolkodunk akkor ez a jó választás, decemberig hosszú lenne az idő kihúzni a maradék pénzünkkel. Ez van, ha az embernek kinti állása van. De minden rosszban van valami jó, számítanak rá, mindig hívják és már az ötödik (vagy a hatodik lesz???) év, hogy egy helyen dolgozik ahol meg is becsülik. Sokkal jobb abban a tudatban lenni, hogy a főnöke van rászorulva a férjemre, mint ő rá. Remélem azért nagyjából minden fontosabb dolog készen lesz, az apróbbak meg majd szeptemberben, októberben elkészülnek. Csoda, hogy ennyi minden meglett még így is. 
Jövő héten szabadságon leszek és nagyüzemben takarítani fogok, függönyöket mosni, pakolni, rendezkedni. Először legyen rend, aztán kigondolom hogy a polcoknak milyen színű festéket rendeljek. Rájöttem, hogy bár tetszik a szép skandináv otthon, számtalan ilyen blogot olvasok, de azt hiszem örökösen nem tudnék benne élni vagy talán akkor, ha egyedül lennék vagy ha nem lenne gyerek. Szeretem, ha inkább több fajta stílus keveredik csak passzoljanak egymáshoz és ne legyen sok, ne legyen egyik a másik kárára.Valami arany középút kellene, hogy amikor belépek a lakásba valami puha, meleg otthonosság vegyen körül. Ezért sem fogok  mindent elkapkodni, lassan teszek veszek majd mindent. Mindent inkább tízszer átgondolok, hogy utólag majd ne bánjak meg semmit. Már csak azért sem, mert most jó pár évig nem szeretnék bent a házban semmi nagy felfordulást! 


Könyveshétfő

kovtama | 8:01:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu


Egy varázslatos bestseller Marian Keyes-, Joanne Harris- és Rosemunde Pilcher-rajongóknak.

A képeslapra illően szép Carrickwellben három nő éli boldog mindennapjait, míg mindhármuk körül össze nem dől a világ.
Mel nehéz döntés előtt áll, mivel a karrierépítés és az anyaszerep egyeztetése egyre nagyobb nyűg a számára. Meghozza a döntést, mire főnöknője keresztülhúzza számításait...
A divatszakmában dolgozó félénk Daisy minden vágya, hogy végre teherbe essen álmai pasijától, ám kiderül, hogy a "Nagy Ő"-nek más tervei vannak...
A forrófejű Cleo azzal a reménnyel tér haza, hogy átveheti a családja által vezetett régi szállót, ami időközben csődbe jutott. A válság napjaiban jelenik meg életében egy viharos szerelem...
Carrickwell azonban varázslatos hely - ezt érzi meg Leah, a titokzatos múltú amerikai asszony is, aki gyógyfürdőt nyit a városban, és megtanítja az ott élő nőknek, mi az, ami számít, mindig és örökké...

Az írországi Wicklow-ban élő Cathy Kelly Anglia egyik legnépszerűbb, és talán legtöbbek által rajongott írónője. "Mindig és Örökké" című regénye No 1. bestseller volt Angliában, Írországban, és elnyerte az Év Romantikus Regénye díjat. Mára már egy-egy új Cathy Kelly-regény megjelenésére milliós rajongótábor vár, akiknek Cathy sokkal több, mint egy a sikerszerzők közül. Ő maga AZ ÍRÓNŐ - akire barátnőként is lehet gondolni. Hogy miért? Talán mert mai, rohanó világunkban nemcsak egy izgalmas történetet ad, hanem életkedvet, és valami megmagyarázhatatlan, kellemes és szépséges érzést, amitől napokra jobb kedvűen nézünk magunkra, egymásra.

Spenótból "hús"

kovtama | 14:54:00 | | | 6 Hozzászólás
Most már nagyon a végét járom a felújításban. Úgy is mondhatnám, hogy elegem van. Tudom, hogy a vége fele járunk, illetve amit elterveztünk annak a 90%-a remélhetőleg jövő hét végéig készen lesz -aztán ősszel folyt.köv. de az már nem lesz nagy munka- , de most már nagyon vágyom arra, hogy rend legyen és visszatérjünk a megszokott életünkhöz. Felőrölt minket ez a május óta tartó minden és szeretném végre nyugodtan élvezni a nyarat, amennyire lehet (megint kettesben:/ ) de akkor is....Egyre gyorsabb ütemben érnek a gyümölcsök a kertben a sárgabarackot pár nap múlva már el lehet rakni lekvárnak és addigra jó lenne csak azzal foglalkozni és nem a szobákat takarítani - iszonyatos por van már a hálóban és a gyerekszobában is - és egyébként is rendet és békét szeretnék már magunk körül látni. Aki még több időt kibír ide oda pakolgatva, jönni menni sehol sincs otthonok között, az előtt le a kalappal én köszönöm nekem ennyi éppen elég volt. 

Most jól elkanyarodtam a címtől, ezért éppen ideje visszatérni hozzá. Szóval időnként, hogy eltereljem a gondolataimat mi minden vár még rám pár nap múlva recepteket (is) szoktam nézni a neten és éppen most találtam rá erre a spenótos "hamburger húsra". Amiben hús nincs, viszont annál több spenót, hagyma, fokhagyma szóval minden olyan dolog, amit én nagyon szeretek. Így meg is osztom veletek, hátha nektek is tetszeni fog. Kicsit már a saját szám íze szerint változtattam a recepten, de az eredetit is megtaláljátok ITT

Spenót "Burgers"
 
1 zacskó felengedett és jól lecsöpögtetett apróra vágott spenót
2 tojásfehérje + 1 egész tojás /szerintem 1 db L-es vagy 2 M-es méretű egész tojás elég/


1/2 apró kockára vágott hagyma
1/2 csésze reszelt sajt /valami erősebb ízű pl. cheddar /

teljes kiőrlésű  zsemlemorzsa, amennyit kíván a spenót

1 teáskanál pirospaprika / akár chili, ha szeretjük a csípőset/

1 teáskanál só /vagy amennyire sósan szeretjük az ételeket/
fokhagyma ízlés szerint /nekem jóóóóóóó sok /

Az egészet egy tálban összekeverjük, lapos pogácsákat készítünk belőle és pici olajon megsütjük. 

Kép INNEN

Kép: pinterest
 
Teljes kiőrlésű zsemlében, sok salátával, paradicsommal ehetjük, de véleményem szerintem csinálhatunk fokhagymás tejfölös mártogatóst is hozzá, valamint egy szelet kisütött csirkemell mellé akár köretként is megállja a helyét. Biztos, hogy ha végleg otthon leszünk kipróbálom egy meleg napon, amikor az ember nem kíván semmi nehezebb ennivalót.

Keresés

kovtama | 12:42:00 | 2 Hozzászólás
Krikszi (Gyöngykaláris blog) ha olvasol légy szíves írj egy emailt, mert nem tudok belépni valami miatt a blogodba! :/ köszi

A konyha

kovtama | 10:43:00 | | 5 Hozzászólás
ami még csak olyan 80%-ban van kész, de azért mutatok két képet, mert már lehet benne főzni és mosogatni és tökéletesen működik minden. Ami ősszel változni fog az a konyhabútor. Eddig úgy volt, hogy lefestem és új fogantyúk lesznek (az meg is lesz). Végül is úgy döntöttem nem festem le, mert annyira megtetszett a mennyezeten lévő hajópadló ahogy lefestettük tölgy színűre, hogy ősszel ha a férjem hazaér, ő fogja megcsinálni az ytongból felhúzott alsó "szekrények" burkolatát szintén hajópadlóból és a felső szekrényeknek az ajtajait is lecseréljük. Felülről hiányzik még az elszívó burkolata, egy plusz szekrény jobbról, ahova addig is egy kép került (ez is marad csak máshol lesz) valamint a sarokpolc a kép jobb oldalán, ezek is majd ősszel. A kupi el fog tűnni, éppen pakolás alatt készültek a képek, még mindennek keresem a legjobb helyét és hiányzik virág az ablakból, meg egy két apróság, szépítgetés, de már lakható és lehet főzni mosogatni ÉLNI benne. :) Örülés van. Könyveshétfő

kovtama | 22:56:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: libri.hu
1976 nyarán járunk, emberemlékezet óta nem volt ilyen forróság, és a vidéket elárasztották a katicabogarak.

Egy David nevű fiatalember maga mögött hagyja diáknapjait, hogy belevágjon a felnőtté válás nagy kalandjába. Első munkája egy üdülőtáborban csábító lehetőségnek látszik. Ám az első munka által kínált szabadság és az első szerelem izgalma és veszélyei mellett a felhőtlen nyári égbolt alatt politikai és faji feszültségek fortyognak.
De ki lehet az a sötét öltönyös férfi, oldalán a kisfiúval, akit odakint a homokos parton pillantott meg, a hőség ködén át? David rájön, hogy újdonsült szabadságáért és függetlenségéért rettentő árat kell fizetnie. Olyan árat, amely később még a vakító nyári napsütésben is kísérteni fogja.