Az biztos

kovtama | 14:00:00 | | 1Hozzászólás
hogy a hétvége jó volt. Még akkor is, ha volt benne takarítás, pakolás és egy csomó dolog, amit csinálni kellett, de így volt jó ahogy volt. Jó volt a mozi, a pihenés a csend a nyugalom. Álmos ősz volt (van) vizes borús de még ez sem zavart. Begyújtottunk a cserépkályhákba is. Éppen csak annyira, hogy a ház ne hűljön le mire tényleg ideér a hideg idő. Jó így langyos melegben. Teát csináltam és meggyújtottam egy mézeskalács illatú mécsest. Hoztam be rózsát, még szépen virágoznak a bokrok. Ettem csokit lelkiismeret furdalás nélkül. :P  Főztem sok mindent, főleg a fiúknak rántott hús, krumplipüré, zúzapörkölt, tarhonya, túrós tészta. Ezeket persze nem egy napra, péntektől vasárnapig és ami marad még mára is. A kiskutyának is jó hétvégéje volt, új takarót kapott. Télen, ha nagyon hideg lesz az előszobában alhat esténként, ide vettük. A régi meg jó lesz kint a teraszra. Képtelen lennék a mínuszokban kizavarni az biztos. Napközben meg majd jól el lesz a kutyaházban, amit szépen kibélelek meleg takaróval. 

Szóval a hétvégén volt:

Minden, ami egy tökéletes hétvégéhez kell. Keresgéltem a neten az olvasómra pár új könyvet, találtam nagyon jónak tűnőket is. Bár már így is rengeteg van amit elmentettem az olvasandók listájára, de nem bírom ki, hogy ne nézzem meg vannak e újak fent. Az olvasás az én drogom úgy látszik. :) 

Bár úgy gondoltam, majd jól bepótolom a héten elmaradt plusz két futásomat is végül nem mentem. Olyan jó volt ez a hétvége így ahogy volt. Nincs lelkiismeret furdalásom emiatt sem. Majd bepótolom és kész. Ez most az "azt csinálok, amihez igazán kedvem van" dologról szólt. Milyen más most a hétfő. :)

Könyveshétfő

kovtama | 8:11:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Isolte és Viola ikrek. Gyermekkorukban elválaszthatatlanok voltak, felnőttként mégis nagyon különböznek egymástól: Isolte sikeres újságíró egy divatmagazinnál, Londonban él, a barátja fotós; Viola pedig eltökélt boldogtalanságában az egész életét beárnyékoló táplálkozási zavarral küzd.
Mi történt oly sok évvel ezelőtt, ami ilyen messze ágazó ösvényekre terelte az ikrek életét? Miközben mindketten elkezdik felfejteni annak a réges-régi, félig elfeledett nyárnak a tovagyűrűző tragédiáit, a múlt rémisztő titkai visszatérnek és azzal fenyegetnek, hogy ellehetetlenítik az életüket…
Mágikus tájak, vadregényes gyermekkori kalandok és egy szörnyűség, amely fokozatosan lopózik elő a múlt árnyai közül. Az Ikrek részben szerelmi történet, részben lélektani feszültséggel teli krimi.

Hétvége

kovtama | 10:43:00 | | | | 4 Hozzászólás
Péntek óta elég sokat haladtunk megint a házon. A fürdőszobában lerakta a férjem a járólapot, elkezdte a csempét felrakni. Már most nagyon szép, pedig csak félig van még kész. Alakul!! Felraktuk a maradék képeket ( na jó, pár db-nak még meg kell találni a helyét ) a nappliba és az előszobában a nagy gardrób szerű szekrény is visszakerült a helyére, ami olyan nehéz, hogy egyedül nem tudtam visszatolni nyáron, valamint a tetejéről is hálisten lekerült már a sok vicik vacak és rend lett!! A terasz is majdnem készen van, de a járólap lerakása közben kiderült, hogy egy dobozzal kevesebbet vettünk. :( Ezért a lapért Kaposvárra kellett mennünk még tavaly tavasszal, mert itt nem lehetett kapni hát eléggé letörtem, hogy most ennyit utazzunk, semmi kedvem nem volt hozzá. :( Szombaton Siklóson voltunk, megnyílt egy Praktiker szerű üzlet, ahol mint kiderült dolgozik egy kaposvári eladónő és ahogy ott beszélgettünk felajánlotta, hogy szívesen megveszi nekünk és elhozza!! Aztán ahogy ott nézelődtünk találtunk az előszobára is lapot, bár azt nem akartuk kicserélni de annyira megtetszett és nem is túl nagy az egész szoba, hogy megrendeltük. Végül is ha a háznak ezen a részén minden fel lett újítva és kicserélve, akkor ez se maradjon el. Jaj, nagyon tetszik az a lap amit megrendeltünk. Mondanom sem kell, itt is találtam olyan dolgokat amik jobban tetszettek mint amit már megvettünk, úgy hogy ha legközelebb építkezni fogunk (NEM!) akkor nem veszünk meg előre semmit azt már eldöntöttem. A lap ilyen:

kép: google
Ezek a bársonyos, meleg, őszi erdőre emlékeztető színek nagyon nagyon... Szépen fog mutatni ahogy belépünk a házba. Remélem lesz belőle hamarosan, mert decemberig jó lenne, ha letudnánk rakni.

Tegnap kihasználtunk az időt, végre kettesben moziban is voltunk. Az Everestet néztük meg 3D-ben, látványban lenyűgöző volt, tényleg olyan, mintha mi is a hegyen lennénk. Nekem nagyon tetszett, férjemnek kevésbé, szerinte egy "egyszerű" történet, jól kivitelezve. Hát, lehetett volna kicsit izgalmasabban is elkészítve, ha lehet ilyet mondani egy megtörtént eseményen alapuló történetre, (néha az volt az érzésem, hogy egy két szereplő csak azért volt a filmben, mert hát részese volt az egésznek és nem élte bele magát eléggé a szerepbe) , de mindent kárpótolt tényleg a 3D-s vetítés, fantasztikus volt. És hát a lényeg, hogy kicsit gyerek nélkül vagyunk, kellenek az ilyenek időnként. Na jó, este azért fura a nagy csend. :)

Azt hiszem

kovtama | 12:04:00 | | 10 Hozzászólás
igazán az olyan lakások tetszenek, amik valahogy kitűnnek a tömegből. Nem divat szerint vannak berendezve, hanem karakteresek, stílusosak. Innen onnan összeszedett bútorok, amik teljesen mások és még is nagyon összeillenek. Aztán meg rájöttem, hogy szeretem a színeket is , szeretem ha élettel teli a lakás és ezt színekkel szépen el lehet érni szerintem. Persze tudom egy szép letisztult lakás is lehet nagyon vidám, hangulatos hiszen számtalan ilyet találok a neten és nagyon sok blog írójának van ilyen lakása, ( pl. Évának is, akinek a lakása nagyon tetszik és egy vonalat követ : http://evaoldala13.blogspot.hu/ ) tetszenek is. De ha nekem lenne ilyen az nem én lennék. Próbálok letisztultabb otthont varázsolni nálunk is. Ez abban nyilvánul meg, hogy a sok felesleges csetreszt, gyertyát, meg minden egyéb "valamira majd jó lesz" vagy "kaptam ajándékba nem tetszik, de milyen már, hogy kidobom" dolgot egyszerűen tényleg nem tartom meg. Vagy elajándékozom vagy kidobom vagy eladom. De nem leszek tárgyak rabja. Igazándiból soha nem is voltam, azoktól a pár kivételektől eltekintve amik fontosak az életemben. Ilyenek a könyvek, levelek, képek. Az építkezés során pedig úgy válogattuk össze a berendezéseket, csempéket és apróbb dolgokat, hogy színekben hasonlóak legyenek, passzoljanak. Azért csempésztem be ütős színeket is, pl. képen a lilát a szürke kanapéhoz. Vagy majd ha végre lent lesz a szürkés fehéres laminált padló, akkor egy színes szőnyeg, ami már hetek óta várja a hálóban az ágy alatt, hogy végre kicsomagoljam és lerakjam az ülőgarnitúra elé. Nem nagy, éppen csak annyi, hogy ne olvadjon bele a padló az ülőgarnitúrába. Na, de hogy igazából  ha belépnék akkor hol érezném otthonosan magam? Pl. a Jóbarátokból Monica lakásában.Vagy pl. A Holiday filmből Iris házikójában:
képek: google

Filmajánló

kovtama | 14:06:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
Hetek óta meg volt nyitva a laptopon ez a film de valahogy vagy nem jutottam el odáig, hogy megnézzem mert volt más dolgom vagy úgy gondoltam, hogy nem fog tetszeni valami miatt.
Történet lényege, hogy van egy fiú és egy lány. A fiú farmer gyerek, rodeózik (azt hiszem ez nem tetszett, mit érdekel engem, hogy bikákat ül meg egy szép fiú??) az édesanyjával él, apja meghalt. Aztán meg van egy lány, aki tanul, városi fruska, a művészet érdekli. Két ellentét, aztán még is összegabalyodnak, ahogy az lenni szokott. DE és itt jön a csavar, a film lényege még sem ez, hanem hogy megmentenek égő autójából egy idős urat, akinek szép lassan beleszövődik a történetbe az élete. Ahogy néztem  fél óra után már az járt az eszemben, hogy ez kicsit hasonlít a Szerelmünk lapjaihoz. Ma megnéztem és tényleg, Nicholas Sparks írta a történetet az ő könyvéből készült. 

Nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek egy szürke esős délutánra, zsepivel, teával együtt. :) 

A férfi főszereplő nem más, mint Clint Eastwood fia Scott Eastwood.A filmet a neten megnézhetitek ezen az oldalon:
http://onlinewebfilmek.net/filmek  

A film elérhetősége pedig ez: (lehet kicsit pufferelni kell, hogy szépen betöltődjön, de az csak egy két perc és már indul is )

  http://onlinewebfilmek.net/film/the-longest-ride-online-film

Ezen az oldalon nem kell regisztrálni, ingyenesen nézhető rajta minden sorozat és film. Csak kiválasztjátok melyiket szeretnétek, rámentek az oldalra és alul azt is kiválasztjátok  melyik lejátszó induljon el. Én általában a vidto.me végűt szoktam annál még minden jól működött. Minden lépésről lépésre le van írva az oldalon. TV-t már szinte egyáltalán  nem nézek, kivéve a Spketrum, DoQ és hasonló adókat. Filmeket és jó sorozatokat mindig innen keresgélek.Jó filmnézést!


Könyveshétfő

kovtama | 8:04:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Marietta Muir csodás tengerparti otthona, amelyet egykor gyerekzsivaj töltött meg, mostanra némaságba burkolózott. Az idős asszonyt ritkán látogatják meg unokái, akik hajdan / régen / sok évvel ezelőtt minden nyári vakációjukat nála töltötték. Marietta ezt megelégelve meghívónak álcázott ultimátumot küld az azóta már felnőtté lett három lánynak, Dorának, Carsonnak és Harpernek, hogy nála töltsék a nyarat, és vele együtt ünnepeljék az asszony nyolcvanadik születésnapját. Nem titkolt szándéka, hogy a nyári emlékeket megidézve megerősítse a testvérek közötti, korábban igen szoros köteléket. Maga sem tudhatja azonban, hogy a terve miként sül el: a három igencsak különböző női életút fonala összefonható-e még, vagy örökre szétfutnak a világban.
Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának első kötetében Carsoné, a szabad szellemű fotósé, a tenger szerelmeséé a főszerep. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban, ezért kapóra jön neki a nagyanyja meghívása. Kiderül azonban, hogy még a meseszép dél-karolinai vidéken sem lelhet megnyugvást a lelkét sanyargató démonoktól, mígnem egy vonzó férfi és egy különleges barát segítségével újra fel nem fedezi a családi kötelékek, a megbocsátás és a szeretet erejét, és rá nem talál önmagára.

Tegnap

kovtama | 15:07:00 | | | 4 Hozzászólás
elmentünk a Praktikerbe megvettük a fürdőszobába a járólapot, mert azt nyáron elmaradt. Először valami világos, bézses árnyalatot kerestünk, de maradva a konyhában is jól bevált padlólap mintásnál. Végül erre esett a választás, mert mire körbeértünk a választékon már tudtuk, hogy inkább legyen teljesen más, valami sötétebb, karakteresebb árnyalat a padlón, ne folyjon össze a csempével. Végül árban és mintában is elfogadhatót találtunk, ezt. Valójában kicsit szerintem még sötétebb is, mint itt a képen és jobban is látszik a fa mintázat.

Tetszik. Amúgy pedig nem fogok mostanában az áruházba menni az tuti, mert voltak új csempék, meg új járólapok és persze, hogy egyből találtam olyat, amit talán még jobban eltudnék képzelni itthon a konyhába és a fürdőbe, úgy hogy kapják be hogy csak most két hónappal később rakták ki inkább gyorsan fizettünk is és eljöttünk. Ja, "mérgemben" meg vettem egy ilyen dobozt:


Nagyon tetszik, valami Miss New York a "márkája" jó vastag, nem gagyi műanyag és 20 literes. Ritkán tetszenek (sőt inkább nem is ) az ilyen dobozok, de ez most nagyon bejött valamiért, így jött velem haza. Még nem döntöttem el mit fogok benne tartani, de jó sok minden belefér az biztos.
Ma eléggé punnyadósra sikerült idáig a nap. Reggel hajnalban szakadt az eső, álmos volt még az idő is, jó sokáig volt félhomály. Szeretem. Kávézás lassan, ráérősen ment. Tegnapról maradt tepsiben sült krumpli, hagymával, tarjával jó kis cucc lett, így csak egy gyors zöldbabfőzeléket csináltam, mert Kiskorúnak ez az egyik kedvence. Megszáradt ruhákat pakoltam el, rendet raktam az alsóneműk között is. Aztán férjem is és én is leültünk filmet nézni online, olyan ritkán van ilyen, hogy több órát is itt ragadunk, de mivel az idő miatt igazán nem tudtunk semmit csinálni most kihasználtuk. Az előbb összedobtam egy reszelt kakaós túrós sütit, most lett készen. Ma még Kiskorúval törit fogunk tanulni, illetve csak kikérdezem, mert kedden írnak (megint, ez már a harmadik két hét alatt :/ ) és inkább most megtanulja, mint hétköznap szórakozzunk ezzel is.

Várjuk az úszókapu gyártót, mert jó lenne megcsináltatni azt is, árajánlatot kértünk két cégtől az egyiktől pénteken voltak itt. A másik mára ígérte, de nem hiszem, hogy ki is jön az idő miatt, bár most már nem esik, de nem jelentkezett.

Amúgy

kovtama | 17:47:00 | | 5 Hozzászólás
minden halad a maga útján. Dolgozunk, iskola, itthon, ez az. Minden napra jut valami, jövünk megyünk, telnek a napok. Ma nagyon meleg volt, 35 fok nyár. Végre újra eljutottam futni, most már remélem beáll ismét a heti 3-4 alkalom, jó lenne összehozni minden héten olyan 20 km-t legalább. Gyerek jól kezdte a sulit, csak ötösei vannak abból is öt darab. A lendülete meg van most hozzá, hogy az összes eddig megírt dolgozat jól sikerült neki. Éppen ma kapták ki a matekot még az is ötös! Ez elég mumus tárgy, mindig lavírozunk a hármas és a négyes között, de most geometriát tanulnak (már tavaly év vége fele elkezdték) és ezt kirázza a kisujjából hálisten! Szülői is volt, elmentem. Megmondom őszintén nem szoktam sűrűn járni, mert ha nincs gond a gyerekkel minek? Mindig összefutok valamelyik tanárral és hálisten bármikor lehet tőlük kérdezni a gyerekről, mindenről, nyitottak. Ez jó. Az osztály tavalyi év végi átlaga 4,3 volt ez is nagyon jó, elég erős, jól tanuló osztály és összetartó, egymást segítik. Persze néha előfordulnak kisebb civakodások, hát jó hogy 18 a fiú és  6 lány van. Néha vannak erőfitogtatások a fiúk között. Az enyém nem egy nagy szájkaratés meg elkerüli a balhét, inkább a csendesebb, beszélgetősebb csapatban van, ennek örülök. Szóval egy a lényeg, jó kis osztályba került. Májusban kompetencia mérés lesz náluk. A harkányi művészeti suli, ahova ő jár mindig elég előkelő helyen végez az országos mérésben, jó híre van az iskolának. Idén először náluk külön nyelvből is lesz ilyen. Ma oltást kapott, csendben volt reggel (nem én vittem ma suliba, férjem mesélte) lógó orral ment be, de délután már vigyorgott mikor mentem érte. Remélem nem fog belázasodni. Sok minden nem történik itthon, készülünk a télre a tűzifát vágjuk össze, férjem kertet rendezget. Én meg várom, hogy végre befejezze a házon ami elmaradt. (Egyre türelmetlenebb vagyok!!!) Hamar itt lesz a december és tényleg sok kis apróság van még. Éppen ma mondtam hazafele Kiskorúnak, hogy ez a hét is valami hihetetlen gyorsan eltelt, holnap már péntek. Nagyon mennek a napok! 
Most asztalt keresgélek a neten, mert lehoztuk a padlásról a régit és használhatatlan.A teteje lejön, kopott. Hosszú terítővel takarom, amíg nem találok másikat addig kitart. Olyat szeretnék, aminek van tartója, ahova fonott kosarakat lehet tenni. Miért nincs a közelemben egy rohadt IKEA??? A mosógép megy, amíg itt írogatok pár sort, gyorsan még kiteregetek ebben a jó időben, mert hétvégére már rosszabbat mondanak ki kell használni a jó meleg napfényt. Egészen más lesz a kint száradt ruha illata, na ezért nem várom a telet lehet bent teregetni. :( Gyorsan összedobok még a fiúknak túrós rétest holnapra nasinak. Bár ahogy ismerem őket már ma este fogyóban lesz. Megyek is.

Mi magyarok

kovtama | 14:39:00 | | 9 Hozzászólás
Olvastam: 

"Mi magyarok imádunk gyűlölni. Gyűlölni a melegeket, a leszbikusokat, a cigányokat, azt a nemzetet, aki ellen éppen focizunk, a szomszédainkat, azokat, akik lepontoznak az Eurovízión, mindenkit, aki jobban boldogul nálunk, a rokonainkat, a saját életünket, csak a gyűlöletet nem gyűlöljük."

Hát igen, van benne valami. És gyűlöljük azt aki többre viszi, aki nyer a lottón, aki nevet, aki nem foglalkozik a hülyeséggel és tud örülni (mert minek is örül, amikor minden szar???)  szóval tényleg úgy általában sok mindenkit, sok mindent. 

Elfelejtettünk örülni, lassan elfelejtünk nevetni. Elfelejtjük, hogy tulajdonképpen jó dolgunk van, mert megszülethettünk és mert élhetünk. És mert remélhetőleg nálunk holnap is felkel a nap. És elmehetünk a munkahelyünkre vagy az iskolába vagy otthon lehetünk (van otthonunk!!) és lógathatjuk a lábunkat, ha éppen ahhoz van kedvünk. És választhatunk. Hogy ma éppen mit együnk. Mert ehhez, meg ehhez nincs kedvünk, inkább ezt és ezt. Hogy melyik cipőt húzzuk a lábunkra. És melyik ruhánkat. Hogy a gyerekünk angolt vagy inkább németet tanuljon. És hogy lovagoljon vagy inkább néptáncra járjon.

Olyan sok mindent lehetne még írni.

Olyan sok mindent elfelejtünk. Legfőképpen azt, hogy nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk.


Könyveshétfő

kovtama | 5:53:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: libri.u
"A Kapitány lánya" három generáció történetét öleli fel. A sodró lendületű romantikus történet főhőse két asszony, akik igencsak különböző társadalmi osztályhoz tartoznak, ám mindketten a legendás tengerjáró hajó, a Titanic túlélői. A regényben megelevenedik a 20. század elejének zsongó Amerikája és békés Angliája, a feltámadó női polgárjogi mozgalmak, valamint az első és a második világháború történései.