Milyen jó, hogy idén

kaptam plusz egy nap szabit. Az öregedésnek is megvannak a maga előnyei :) A plusz egy napot pedig sajnos mindjárt ki is használom. Olyan ónos esőre ébredtem - persze már tegnap reggel óta mondták, hogy lesz - hogy egyelőre még a kocsihoz sem tudok menni, mert a terasz lépcsőjére életveszély lenne csak úgy rálépni, le kell szórnom. Minden csillogó, majdnem egy centis jégréteggé alakult. Szerintem a kocsim ajtaját, de az is lehet, hogy a vaskapunk zárját sem tudnám kinyitni. Várat még a dolog arra, hogy ezt megtudjam. Nem kockáztatom, hogy a Tenkes hegyen valami baj történjen velünk, így ezt a napot biztosan itthon töltjük, mert kétlem, hogy a közútkezelő első dolga az lesz, hogy a faluba is bejön valamit tenni azért, hogy az út felolvadjon. Ebből a szempontból nem igazán jó, hogy völgyben és északi oldalon lakunk, mert minden télen van pár ilyen nap. Reggel fél négytől fent vagyok és felváltva jártam az ágyam és az ablak között kikukkantva, hogy hogyan állnak a dolgok. Hát így. :( Nem örülök, Kiskorú is dolgozatokat fog írni, jön a fél év nem jó ez a hiányzás. Ő persze biztosan vidám lesz, ha majd felébred, hogy ma elmarad a suli. Én meg magamban dühöngök, hogy minden évben van ilyen. Szükségem van az év többi részében is a szabadnapokra, főleg nyáron, mert hosszú a szünet a suliban és mindig ki kell sakkozni, hogy a gyerekkel hogy legyen az egész beosztva. Remélem holnapra azért minden alakulni fog, mert most teljesen reménytelennek látszik, még mára is ilyen időt mondanak. Akkor meg ideje nem lesz a jégpáncélnak felolvadni csak mindig újabb és újabb réteg fog esni rá. :( 

Legyünk pozitívak, holnap reggelre minden rendben lesz. 


Megjegyzések

 1. Én teljesen veled érzek - mi is hasonló helyen lakunk, egy hegyoldalban - a falutól kb.500 mre - a tavaly két hétig gyalog jártunk a faluba le, mert nem tudtunk feljönni autóval. És ne mondjam mennyire élvezet az, amikor 4 gyerekkel indulsz reggel -20 fokban... én is mindig rettegek, ha hó esik vagy ónos eső... de fő a pozitiv hozzáállás : holnapra elmúlik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, így van. Gyönyörű helyen élünk, nyáron kifejezetten örülünk annak, hogy északi oldal, mert 2 fokkal biztosan hűvösebb van , mint máshol de ilyenkor télen, főleg egyedül tényleg nagyon rossz. :( Még jó, hogy olyan a munkahelyem, hogy ezt megértik (legalább is még) és nem volt belőle sosem gond, ha esetleg valami időjárási probléma miatt nem tudok bemenni. 4 gyerkőc, na az lehet az igazi logisztika, minden téren. Kitartást nekünk és szép napot. :)

   Törlés
 2. Jó, hogy nem jöttetek be Pécsre, mert - a főútakat szórják ugyan - csupa jég minden.

  VálaszTörlés
 3. Gondolok rátok, itt csak havas minden. Az most szép állapotában van.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése