Ugrás a fő tartalomra

Egy kirándulás képeiPár mondat a NASA kiállításról. Kritikán aluli szervezés, fejetlenség, tömeg. Órákat kellett sorban állni ahhoz, hogy valamit kipróbálhasson a gyerek. Sok minden, amit a gyerekek szórakoztatására raktak ki, pl. szimulátorok, játékok nem működött. Volt, hogy 6 szimulátorból 4 ment, tömött sor állt előtte. A belépő mellett aminek elég borsos ára volt még külön zsetont kellett bent venni, hogy a gyerek kipróbálhassa a gépeket. A területre étel ital nem volt bevihető, mert nem lehet bent enni, de persze a bent árult szendvicseket, üdítőt már lehetett, ha volt olyan, aki kiadott érte egy valag pénzt. De ez lett volna a legkevesebb. Szinte semmit nem tudtunk rendesen megnézni, mert minden kiállított tárgy előtt tömeg volt, egymás hegyén hátán emberek. Nem tudom mi lett volna, ha tűz ütött volna ki. Lehet, hogy nem készültek fel arra, hogy ennyi érdeklődő lesz, lehet a 4 napos ünnep miatt volt mind ez. Gondolom sokan, akik nem a fővárosban élnek erre az időszakra tervezték a kirándulást, de erre igen is lehetett volna számítani, hiszen iskola időben, hét közben csak azok tudnak elmenni, akik ott élnek. 
Nem vesztettünk volna semmit, ha kihagyjuk ezt a napot. Illetve de. Egy jó kirándulást. Mert az idő nagyon jó volt, meleg volt. Sétáltunk, várost néztünk, ebédeltünk, nézelődtünk, szóval egy kirándulós napnak tökéletes volt. Csak mi elsősorban a kiállításra mentünk az viszont összességében csalódás volt. 
Legközelebb a Csodák Palotájába megyünk, valamikor a sulis időszak vége felé. Remélem az jobb lesz. 

Megjegyzések

 1. Mi két hete voltunk a CSP-ban. Nekem szenvedés volt. Sokan voltak, felnőttek is aktívan játszottak. A nagyobbik egyedül járkált, ő élvezte, a kicsi meg ... futkározott egyik helyről a másikra. Ami tetszett, az az előadóteremben tartott kísérlet volt, - tényleg látványosra sikerült. A belépő nem olcsó, mi a Tropicáriumban is voltunk ráadásul. Azt díjaztam, hogy mivel karszalagot kaptunk, ki be lehetett járkálni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huh, megijesztettél. Én meg azt hittem, hogy az majd jó lesz. :/ Pécsett a Zsolnay negyedben is van hasonló, az jó ott is voltunk már, tetszett a gyerkőcnek. Azt hittem majd a CSP jobb lesz, mert nagyobb. Akkor lehet marad a Tropicárium, az lett volna a másik, amit beiktattunk volna, de lehet inkább csak az marad és mellé még valami apróság? Köszi, hogy írtad!akkor még gondolkodom a dolgon.

   Törlés
  2. Szerintem a fiadnak tetszene, inkább fiús hely, mintsem lányos.
   Ha pedig módotokban áll összekötni a Tropicáriummal, -hiszen mindkettő a Camponaban van, akkor tegyetek úgy. A Tropicarium látványos, de 20 perc alatt is végig tudtunk volna rajta menni. Szerencsére elhúztuk kicsit, kb 1 órát ott voltunk.

   Törlés
 2. Volt néhány eset, hogy megjártuk, mert olyan nap mentünk, ami ünnep vagy szünnap volt, mármint melóhelyen - így sokkal többen voltak, mint máskor egy sima nap... ezt megjegyeztem egy életre, szóval ha valamit szeretnénk megnézni, akkor inkább veszek ki egy szabit, és hétköznap szépen elmegyünk - gyereknek szokott lenni szünet akkor, amikor más iskolákban van tanítás, szóval inkább ezt kihasználjuk... Mucusnak is ilyen táskája van :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…