Én azt már

nem is írom le, milyen időre ébredtem reggel fél ötkor :( A terasz teteje elég hangosan szólt, úgy hogy mindjárt gondoltam, hogy újból egy fantasztikusan klassz nap lesz, így március első napján. Tegnap korán feküdtünk, szerintem már fél kilenckor aludtunk mind a ketten. Kiskorú egész éjjel szipogott és forgolódott, többször megnéztem, hogy lázas e, mert elég fura volt már estére. Láza nem volt éjjel, de sajnos benáthásodott, pedig azt hittem idén is megúsztuk, hála a sok c vitaminnak és a rengeteg mézes gyümölcssalátának. Ha felkel akkor a reggeli mellé egy pohár coldrexel elkevert italt fog kapni. Legszívesebben nem engedném el suliba, mert tudom, hogy mennyire rossz a kezdődő nátha, de láza nincs - és remélem nem is lesz - és matekból a nem kedvelt tantárgyból új anyagot vettek tegnap és nem szeretném, ha ebből lemaradna. Legfeljebb felhív, ha nem érzi jól magát. 

Szóval sokat nem aludtam azok után, hogy előtte meg éjjel egytől fent voltam Oscart nézni, úgy hogy még ma is mint a mosott .....úgy nézek ki. Nehéz is volt a ma reggeli korán kelés. Ha ilyen marad az idő, akkor a héten a túlélésért játszom az biztos. Viszont annak is van előnye, hogy hajnalban kelek. Tegnap este már nem volt erőm összepakolni a konyhában és a nappaliban is szanaszét hagytuk a levetett ruháinkat, hát most már szép rend van, kávézás mellett összekaptam a lakást.

Megcsináltam az ennivalómat, amit viszek a munkahelyre. Gyümölcssaláta - banán, ananász, kivi- csináltam smoothiet, van még egy kis sonka és sajt,  majd veszek egy teljes kiőrlésű zsemlét hozzá. Kiskorúnak is tettem be szendvicset, müzli szeletet, ásványvizet.

Mára nem terveztem semmit, el kellene szaladni a boltba tejért, kenyérért valamit főzni is kellene délután ha hazajöttünk. A hétvégi tökfőzelék én nem tudom miért, (sejtem, hogy maga a tök az oka) valahogy nem sikerült jól. Soha többé nem veszek ilyen nagy szálúra legyalult tököt, hiába főztem nem esett szét, úgy hogy vannak benne vastag tök szálak, mint a metélt tészta, fúj de nem szép látványra sem és a tök íze sem. A felét azért becsületesen megettük, sok tejöllel de a többi sajnos kuka. Nem szép tudom, de a plusz ízesítés se segített rajta.

Valami rakottat kellene gyorsan összedobni, amit berak az ember a sütőbe és szépen magától elvan. Talán erdélyi rakott káposzta lesz, van itthon savanyú káposzta is, bacon is és darált hús is és nagyon régen csináltam már, ráadásul simán diétás kaja lesz belőle. 

Annyira esik az eső, azt hiszem előkapom a csizmámat. Ismét.

Megjegyzések

  1. ... el is felejtetted a "hellómáricust" :D :D.....

    VálaszTörlés
  2. Itt reggelre teljesen behavazódott a táj. Amikor felhúztam a redőnyt, csak annyi jött ki a számon, hogy "Bakker, ne mááár!" Ugyan hideg nincs és olvad a hó, de azért eléggé lélekromboló volt.
    Eddig én is recepteket böngészgettem a neten, de egyelőre még nem találtam semmi jót vacsorára!
    Remélem, hogy a gyerkőc nem lett beteg!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése