Hát mennyire jó

nap volt már tegnap nem igaz?? Atyaég, tiszta nyár! Rövid ujjúban kirándultunk, kutyával egy baromi nagyot. Szedtünk mezei virágokat, fényképeztünk, beszélgettünk, kiskutya rohangált és tele volt az orrunk az erdőben vadon nőtt fák virágainak illatával. Huh igazi májusi virágillat volt , töményen. Aztán jó két órás vagy több is mászkálásból hazajöttünk, kint késői ebédeltünk a teraszon, sonka, kolbász, tojás, finom olasz sajt, zöldhagyma, retek, paradicsom, majonézes torma. Na ezért (is) jó a húsvét! Ez a kaja ilyenkor esik a legjobban az embernek. Ma is ez lesz a menü. Csináltam egy epres gyümölcstortát, persze lájtosan, jó sok zselatinnal a tetején mert azt szeretjük. A fele jól el is fogyott még tegnap. :) 

Mára is kirándulást terveztünk, de jelen pillanatban éppen be van borulva és mintha hajnalban az eső is esett volna picit, szóval nem tudom mi lesz belőle.

Azért nem bírtam ki tegnap mikor hazaértünk egy darabig néztem a sáros teraszt, a rászáradt sáros lábnyomokat, amit a kiskutya hordott fel a rossz időjárás miatt és fogtam a felmosóvödröt, meg egy nyeles súrolókefét, először domestossal, majd mosogatószerrel végig suvickoltam az egészet. Utána sima vízzel még egyszer, aztán még fel is töröltem szárazra, hogy a kutya még véletlenül se másszon bele. Érdekesen nézhettem ki négykézláb, ahogy ott törlöm fel az egészet. :) Eltartott vagy egy órát mire végeztem, de most olyan jó kimenni végre nem a koszos kutyalábnyomokat látom rajta. Gyanítom nem sokáig lesz így, mert a héten megint esőt mondanak, de most jó :/ A magasnyomású mosót nem tudom hogy kell összerakni, azt elfelejtettem megkérdezni a férjemtől, úgy hogy maradt ez a takarítási megoldás, de szép lett. 
Amúgy meg legyen már meleg, ahogy ígérik pár nap múlva és lehessen már végre kapni mindenféle igazi tavaszi szép virágot, muskátlikat, meg mindenféle másikat, mert venni szeretnék párat és díszítgetni még kint a terasz korlátját meg a járdát. 

Pár kép tegnapról:

Ezt a házat már régóta árulják, kb. 12-13 éve. Bakancslistás, mert a hely ahol van valami elképesztő. Na és ami hozzá jár, mutatom a következő képeken.

Elektromos kapu, valami ilyesmit tervezünk mi is

Fent a hegytetőn, elképesztő kilátással, körülötte csak présházak vannak szóval teljes nyugalom. Az utat takarítják, mert innen pár száz méterrel odébb van egy katonai légtér figyelő, szóval ha nincs nagyon nagy tél nem gond kocsival a feljárás. Ellenkező esetben a domb alján kell hagyni az autót és feljönni, na úgy azért macerás, de hát a nyugalomért ugye...

Oldalról
Hátulról, a szántóval

Közelebbről. Nagy ház, emelettel

Ez a kilátás a ház oldalából

Sajnos a bokroktól nem látszott, de egy 25nm-es medence van hátul kialakítva

Dombtető

A ház mögötti pince

Hazafelé

Ez a kilátás, ahogy megyünk haza

A falunk

Háztetőnk
Alig engedett két képet

Vigyorik :)


 A házról még pár kép:


Eredetileg 27 millióért árulták, de senki nem vette meg. A házban a klímától kezdve a dupla kazánig, a napkollektorig, riasztóig minden van, extrán felszerelt, bútorozott. A tulajdonosok külföldre mentek és nem is szándékoznak hazajönni. Állítólag már kevesebb, mint a feléért eladnák , mert csak nyűg nekik hazajárni, amit nem is tesznek meg mindig szóval a ház gondolom már nem így néz ki, a kert is elvadult és hát tudjuk jól milyen egy nem állandóan lakott épület. Nekem nagyon tetszik, kivéve ez a sok hülye felragasztott kő, de maga az elrendezése nagyon jó, a többit meg úgy is a saját kedvére formálja az ember. Az, hogy a falun kívül esik, csend és nyugalom venné körül az embert na az mindent megérne,mert elsősorban ez vonz. Ha erre járunk mindig megállok és megnézem és elképzelem, hogy ebben a nyugalomban ébred az ember, ahol a "madár se jár". Biztos sok őz, nyúl, erdei állat jár erre, mert itt már tényleg egy karnyújtásra van az erdő. Álmodozni jó.

Megjegyzések

 1. Csodás helyen laktok!!! :) <3
  Mindig elképedve állapítom meg, hogy itt nálunk éppen kétszerese a házárak... ezt a házat, amit mutizol, 40 milla alatt nem is mutatnák meg......

  VálaszTörlés
 2. Tényleg szép a ház, a környezetéről, kilátásról meg nem is beszélve...csak ne jutna mindig az eszembe egy ilyen nagy házról, hogy mennyit kell abban takarítani :D

  Annyira szép helyen laktok...ezt már megállapítottam egy párszor.

  VálaszTörlés
 3. Én is szerelmes lennék a környékbe, a ház is szuper:) Álmodozz, csak nekem is van ilyen álomházam, de messze nem ilyen gyönyörű helyen:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése