Amikor eljön

a hétfő az ember mennyire tudna még aludni, ti nem így vagytok vele? Bezzeg hétvégén legtöbbször nem ér rá fetrengeni, mert olyan sok minden várja itthon, na meg már az idő is szép és vétek ágyban tölteni az időt. Ilyenkor meg....aaaaaaaaahh. Pedig most már egy órával később kelek, mivel reggel már egyáltalán nem melegítem fel a lakást (nem is kell, folyamatos 23 fok van mióta itt a nyár) ráérek késő este picit befűteni, tehát alszom egy órával tovább, még is olyan fáradtan ébredtem. Jó tudom, kinek van kedve elmenni dolgozni, mikor már most látszik ma is mennyire szép lesz az idő és ma is mennyi mindent lehetne tenni venni kint a kertben? A madarak ezerrel csipognak már most és simán kimentem a teraszra rövid ujjúban. Állítólag akár 27 fok is lehet a héten. Ez jó vagy sem ilyenkor április elején nem tudom - gyanítom a meteorológusok szerint nem - én viszont nagyon örülök! Csak ne kellene napi 8 órát ülnöm az íróasztal mögött áprilistól októberig. :D Akkor lennék igazán boldog. Na mindegy ez van, legyünk pozitívak csak elmegy a mai nap is gyorsan.

Hazafele jó lenne úgy időzíteni, hogy betudjunk menni a közeli kertészetbe kicsit nézelődni, már biztosan sok virág érkezett hozzájuk és megakarom nézni milyen fákat, bokrokat lehetne venni ide a ház melletti udvarba. Szeretnék nagy levelű páfrányokat és más nagy levelű, zöldeket amelyek szeretik az nedvesebb, árnyékos helyet. Jó lenne kicsit eltakarni a szomszéd ház falát végig olyan növényekkel, amik nem igényelnek sok törődést, elég szívósak és nem kell nekik túlságosan jó táptalaj, mert ott nem annyira jó a föld.

Ilyesmik:képek: google
Na, kezdjünk el élni...felébresztem a gyereket.

Megjegyzések

  1. Szívemből szólt minden sorod:) Nagylevelű és kiírthatatlan a tűzliliom- szívesen teleportálnék belőle:) A citromfű is kiirthatatlan és a gyöngyvirág ( abból is rengeteg van) És a rhododendron! amiből van télálló és nagyon nagyra tud nőni, a félárnyékos helyet kedveli és a savanyú földet. Most vettem magamnak, csak fogalmam sincs, hogy hová ültessem - van hozzá külön földkeverék és táp is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Citromfüvem van, de jó tényleg eszembe nem jutott volna, hogy ide is lehet!! Ráadásul itt lesz a kerti tó is, ahol majd biztos lesznek szúnyogok, azok meg nem szeretik a citromfüvet, ha jól emlékszem. Jól emlékszem? Rhododendron!! köszi, megjegyzem. A gyöngyvirágot imádom, jaj de jó, hogy mondtad és abból alig van pár tő, na majd azt is megnézem!!!

      Törlés

Megjegyzés küldése