Ugrás a fő tartalomra

Tegnap annyira

nyünnyögősre sikerült a napom, hogy jobb is elfelejteni. Nem voltam depis, meg hisztis csak olyan, mint akit fejbe kólintottak volna. Őszies idő, őszies, lelassult semmittevős hozzáállás. Ma reggel fél hatkor keltem és csendben, nyugiban kávézom, közben bambulom a tv-n a kora reggeli híreket. Nem tudom mik azok, ne kérdezzétek semmire nem emlékszem. Talán jobb is. Aztán szokás szerint blogokat olvasgatok, olyan jó korán reggel így ébredezni.
Bevált a tegnapi jóslat, fagy van odakint. Remélem a virágzó eper túléli és az a sok sok virág ami már kinyílt az udvarban.  Holnapra futást tervezek, ha picit jobb lesz az idő akkor inkább korán reggel szeretnék menni. Múlt pénteken voltam és picit jobb volt a lábam, bár az az igazság, hogy amint éreztem hogy húzódik azonnal átváltottam sétára vagy megálltam, hogy ne legyen nagyobb baj. Még próbálkozom párszor, hátha tényleg csak az izom van letapadva, de ha nem megy akkor vizsgálat lesz a vége.

Kiskorú történelemből 11. helyen jutott be az országos döntőbe! ( 800 fő körül voltak) Így most csapatban és egyéniben is bizonyíthat! A csapat döntő május 13-én pénteken reggel fél tízkor lesz. Az egyénit még pontosan nem tudjuk, kb. rá egy hétre, május 22. vasárnap, legalább is a neten ilyen időpontot találtam, de hivatalosan még nem jött meg a levél.  Boldogság van.

Megjegyzések

 1. Ügyes a kiskorú, gratulálok. Itt is fagyott.Annyi eső volt, hátul a kert úgy nézett ki,mintha nem is esett volna. Ennyit az időjárásról.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi.:) Ma süt a nap, de állítólag holnaptól megint eső??? :/

   Törlés
 2. Itt is gratula :).
  Tegnap ilyen nap volt, úgy látszik, alig vártam, hogy vízszintbe kerüljek, valami búrán keresztül érzékeltem a világot, de jó, hogy mára már jobb (nem sokkal).
  Legyen már IGAZI tavasz, jóidővel, vidámsággal, ahogy illik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Legyen :) Tegnapi továbbjutás margójára. Este mondtuk a gyereknek, hogy kevesebbet kellene a számítógépes játékokkal játszani. Gyerek válasza:

   "Ez a hála, hogy bejutottam az országos döntőbe?? köszönöm szépen. :" :D :D

   Törlés
 3. Hú de nagyon ügyes!!! A tegnapi nap nagyon borzasztó volt, de ma már süt a nap:) Ez is valami.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És 2 fok volt reggel :( De most már tényleg süt ezerrel.

   Törlés
 4. Elhiszem, hogy boldogság van, kell is a jutalom-játék érte! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) igen csak néha sok. úgy szeretném , ha legalább a felét olvasná annak, amit én. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…