Végre reggel

óta süt a nap és talán délutánra fel is szárad otthon a kertben az a sok víz, ami a napokban leesett. Futni nem voltam, mert természetesen itt minden nap reggel kezdett el esni, aztán amíg dolgoztam már vagy nem vagy csak éppen, aztán délután mikor mehettem volna megint esett. Ma pedig, hogy végre egy órával korábban végzek elszaladok bevásárolni hétvégére. Úgy hogy a futás szombatra marad és ha jut rá idő megyek vasárnap is. Ha minden igaz ma már a férjem elkezdi a kapu és a régi kerítés bontását és talán egy egy alapot is letud már betonozni. Az idő iszonyú gyorsan repül, két hónap és ismét elmegy, addig még rengeteg betervezett munka van, bár ha nem jutunk a végére akkor sincs semmi, majd ősszel folytatjuk.
Hétvégére nincs nagy terv még egyelőre csak annyit szeretnék, hogy jó idő legyen.:) Szombatra az egyik menü biztos, hogy babgulyás, mert ez a gyerkőc kedvence és hozzá (ne nevessetek) bejglit fogok sütni, mert ez a kívánság. Így május közepe fele. :) Remélem a hó nem fog közben leesni. :)
Tegnap amíg pakolásztam a konyhában a TV Paprikán egyik kedvenc műsorom ment ismét. Pár éve írtam már azt hiszem erről, de most is megérdemel egy kis figyelmet, mert annyira jó.

A Könnyed vacsorákban valamint a Nigel Slater napi ajánlata című műsorban Nigel Slater gasztronómiai író főz, aki maga is kitűnő szakács. Ahogy a két műsor címe is elárulja egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket mutat be a saját otthonában, konyhájában ami egyébként nagyon szuperül van berendezve és időnként betekinthetünk a kertjébe is, ahol sok alapanyagot termeszt maga is, bár nem nagy helyen, de még is sok minden elfér benne. 

Nigel Slater napi ajánlata című nyolc részes műsort május 4-től hétköznap esténként 21:30-kor lehet megnézni.
A Könnyed vacsorák időpontjait pedig a lap alján találjátok   ITT. 
Tényleg érdemes megnézni, egészen egyedi stílusú a pasi. :) 

Videokat pedig a Youtubon is találtok róla.  ITT

Nigel Slaterről pedig pár mondat.  
 
" Nigel Slatert a hazai gasztrorajongóknak talán nem is kell bemutatni. A brit Marie Claire és a The Observer gasztrorovatai után tucatnál is több szakácskönyvet publikált az elmúlt 20 év során, melyekkel egymás után nyerte a díjakat, így British Book Award-ot vagy a James Beard gasztronómiai elismerést. 1998 óta főz a tv-ben, szintén nagy sikerrel, 2009-ben például a BBC neki ítélte az év televíziós szakácsának járó díjat. Könyveiben és főzőshow-iban mindig hangsúlyozza, az egyszerűségre törekszik, saját stílusát ösztönösnek és impulzívnak tartja. Számára maga a bevásárlás is egy rituálé, rajong az üzletekben fellelhető különleges és szezonális hozzávalókért, sőt, a sarki boltosoktól, zöldségestől, halárustól is gyakran kér tanácsot, máskor pedig az ő konyhájukban főz egy-egy érdekes fogást. Nigel Slaternek a hét minden napjára van egy ínycsiklandó ötlete, és még csak nem is kell minden reggelt bevásárlással kezdeni. Előszeretettel kísérletezik szokatlan ízpárosításokkal, remekül összhangba hozza a speciális és a hétköznapi hozzávalókat. Így tesz a bőrös sertéslapockával, melyet feketeszederben pácol meg. Nem dob ki semmit, a maradékokat is a lehető legizgalmasabb módon használja fel. Az előző napi szedres hús így kap teljesen új formát, az olívás, rukkolás saláta ékeként. Szívesen használ konzervet, például cannellini babot, amit csak kivesz a kamrából és a pirított kacsamell mellé borít. Nem veti meg a kész hozzávalókat sem, a házi fagylalthoz csupán egy kis maradék kávét és bolti vaníliás sodót használ."  (forrás)

Ezt az egészet pedig azért írtam, visszakanyarodva az eredeti mondandómhoz, mert a tegnapi műsorban éppen a kiemelt részben lévő kacsamellet sütötte, mellé pedig fehér babot tálalt. Nekem pedig beindította a fantáziámat az étel, mert szerettem volna már valami nem hagyományos hétvégi ebédet is, hanem valami olyat, amit nem mindennap főz az ember. Úgy hogy vasárnap nagy valószínűséggel ezt fogom elkészíteni én is. Nincs kacsamellem, nem is szándékozom ezért boltokba mászkálni, ellenben van a fagyasztóban három nagyobb kacsacombom, én azt fogom megsütni, jó sok rozmaringgal, sóval és borssal. A fehér babra pedig chilis olíva olajat fogok csorgatni. Alig várom, hogy megkóstolja a család.

A fehér babos kacsamell videoját pedig ITT nézhetitek meg.Megjegyzések