Ugrás a fő tartalomra

Így állunk most


Ugyan még nem teljesen kész, mert hiányoznak az oszlopok tetejéről a fedlapok és az egész burkolása, de azért megmutatom meddig jutottunk.

Előtte utána képek.

Az az igazság, hogy bár ezer éves volt az egész , de én szerettem amikor tavasztól őszig a régi kerítésre felfutottak a virágok és minden csupa színes volt.

A tujákat napokon belül kivágjuk, helyükre levendulák és fehér rózsák kerülnek a tervek szerint


Így állunk most. A kerítés elé sok sok levendulát, esetleg valamilyen alacsony, sétány rózsát fogok rakni. Még hiányoznak az oszlopok tetejéről a fedlapok és az egésznek a burkolása, de haladunk. :)

Végre nem lát be senki. A kiskapu is cserélve lesz.
 
 Hát így. Szombaton folytatjuk, jönnek az elektromos részt bekötni, programozni. Aztán végre nekiállhatok kint a kertnek! Nem lesz útban semmi sóder, építőanyag, deszka. :)

Megjegyzések

 1. Nagggyon jó lett! mondjuk én is nagyon sajnáltam volna a régi, de növényekkel telefuttatott kerítést (hátul valahol nem maradt egy rész ebből?) . Eddig teljesen téglából rakott kerítésoszlopokban gondolkodtam, de most ezt látva, lehet, mégis egyszerűbb és elfogadható is ez a blokkos oszlop...hm... és a kerítésleceket, a fákat, azt rendeltétek méretre, vagy hogy? és a férjed szerelte fel?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen én is bontott téglákról álmodoztam, de iszonyat sokba került volna. :( Mindent a férjem csinált az alap kiásásától az építésig. Megvette az anyagokat és ő vágta hegesztette méretre, ő formázta és festette. Egyedül a kapunak a tartó szerkezetét nem ő gyártotta, azt rendeltük, mert erre kerül a motor és ott milliméterre tökéletesnek kell lennie. Szombaton szerelik fel rá a nyitószerkezetet.

   Törlés
  2. Ja, de egyébként ebből a sok virágból és bokorból vittünk be sokat és hátra is a hátsó kerthez. De van ami sajnos már nem maradt meg :(

   Törlés
 2. Nagyon komoly és szép kerítés:) Gyönyörű lesz majd a levendulával!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon komoly és szép kerítés:) Gyönyörű lesz majd a levendulával!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép lett! tetszett a régi virágos kerités is - de igy sokkal intimebb, hogy nem látnak be... Ügyes a férjed :-)

  VálaszTörlés
 5. De szép!!!! Gratula!!!! :)
  muzli

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép lett, ismét gratulálok a férjednek. A levendulák emelik majd a szépségét, jók lesznek együtt. Jól kitaláltad.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…