Ugrás a fő tartalomra

Itthon vagyok

ma, egy nap szabadság. Ajjj de megbírnám ezt szokni! Reggel elvittem a gyereket a sulihoz, ma osztály kiránduláson vannak remélem az eső nem fog esni. Utána elmentem futni, nagyon párás volt a levegő, többször meg kellett állnom, mert nehéz volt így. Hát mit ne mondjak, elszoktam rendesen az biztos. A 3,5 km-t annyi idő alatt futottam, mint régebben a majdnem ötöt. De nem baj, nem adom fel fog ez menni! Már az is jó, hogy nem szenvedős , nem lábfájós hanem ismét szeretek menni. 

Reggelire csak egy kis tányérnyi áfonyát és epret ettem egy pohár őszibarack levet ittam hozzá. Muszáj figyelnem, mert a futás még mindig kevés ahhoz képest ami volt, úgy hogy az étkezéssel kompenzálom a kimaradt edzéseket.  Ráadásul tanú leszek szeptemberben barátnőm esküvőjén, szóval jó lenne formálódni. :)

Sok dolgom nincs, tegnapról maradt ebéd a férjemnek és a gyereknek én pedig bruschettára vágyom már napok óta, úgy hogy vettem reggel teljes kiőrlésű bagettet,amit megpirítok, apróra vágom a paradicsomot, jó sok fokhagymát rakok hozzá és az lesz az ebédem egy kis pohár finom fehér borral. 

Holnapra később főzök kelkáposzta főzeléket, fasírt van hozzá bőven. 

Várom, hogy kicsit felszáradjon kint a fű, mert azt akarom lenyírni és lemetszeni az elhervadt rózsákat. Rengeteg van, amitől meg kell szabadítani a bokrokat, hogy szép új virágokat hozzanak helyettük. Aztán kicsit láblógatni is jó lenne, itt vannak a Stahl magazinok hurcibálom magammal ki be a hálóból a nappaliba, az udvarba, de még nem jutottam el odáig, hogy akár egyet is kiolvastam volna. :) Mindig van mit csinálni, mindig van valami fontosabb. :)

A kapunk készül, jövő hétfőn szerelik be az elektronikát. A férjem most is éppen a kerítés léceit csiszolja és festi, hogy majd felrakja őket. Ősszel jönnek térkövezni a teraszig szeretnénk megcsináltatni. Gondolkodtunk, hogy csak simán lebetonozzuk a behajtót, de az egyrészt nyáron nagyon meleg lenne, másrészt nem szép. Most bontott téglával van kirakva két nyomvonal, de ez nem igazán jó, ha nagy eső van, szóval úgy döntöttünk megcsináltatjuk kb 30-40nm lesz az egész. 

Belülről. Az oszlopok majd burkolva lesznek. Térkövezve pedig a kaputól. Legszívesebben bontott téglával rakatnám ki végig, de ez sokkal drágább lenne, mint a térkő, mivel most megint divat lett. (régen bezzeg senkinek sem kellett, most meg úgy kell összevadászni jó minőségű régi téglát)

Kívülről. Gondolkodom rajta hogy három apró tulipánt vagy szívet talán jó lenne kivágni mintának, dísznek. (bár az a cél, hogy ne nagyon lássanak be, mivel tavasztól késő őszig a teraszon "lakunk".

Nem tudok betelni vele. Annyira tetszik, hogy ilyen sötét rózsaszínes lett.Megjegyzések

 1. Szép lett a kaputok, tetszik, hogy nincs rajta semmi csicsásság, csak a szép sima vonalak.

  Te is fűnyírózol? mert én is, mindjárt megyek ki kertezni :)


  Az a hortenzia... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennyi eső után, komolyan szinte minden hétvégén lehetne vágni :/ Kicsit már unom, pedig amúgy szeretem csinálni.

   Törlés
 2. Nagyon szép a kapu:) Nálunk az udvar eredetileg bontott téglával van/volt kirakva, de nem szerettük,mert nagyon feljött rajta a gyom. Fehér zúzott követ tettünk rá már sok-sok éve, azon is fel-feljön a gaz, de kikapkodom, nagyon ritkán lefújja férjem permettel, de max. évente egyszer.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zúzott kő nem jó, bár nekem is tetszik, mert télen hogyan lapátolom el a havat? A végén a hóval együtt jönne fel nem? Pedig gondoltunk rá mi is. Igen, a bontott tégla között meg rengeteg gaz jön fel :( :(

   Törlés
 3. Hűűűű.... :) csodaszép. Minden :).
  (a rózsákat én is levágom ma, de jó, hogy írtad.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hihi, közben itt akkora eső volt, jéggel hogy nem tudtam azonnal kimenni. :( :( Este tudtam csak, de akkor minden tiszta víz volt, úgy hogy még van ami kimaradt a metszésből. A futórózsának utána kell néznem, hogy kell metszeni mert az a szép narancssárga baromi nagyra megnőtt és rengeteg virág már elhalt, fogalmam sincs hogy kell most megmetszeni?!?

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…