Filmajánló

Jojo Moyes könyveit szeretem. Az első, amit olvastam tőle a Mielőtt megismertelek volt, amiből most filmet készítettek.

kép és leírás: bookline.hu
 A könyvről:  

"Louisa Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki -miután egy motorbalesetben teljesen lebénult- depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait... Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások - mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes... Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról??"

Tegnap meg is néztem és kellemesen csalódtam. Ritka, hogy úgy nézek végig egy olyan filmet, amit előtte már könyv formájában olvastam, hogy na ez az! Most pontosan úgy sikerült, amilyen a könyv. Se kevesebb, se több nem lett hozzárakva, pont olyan. Nagyon tetszett. Én a szereplőket is ilyennek képzeltem, köszönöm a rendezőnek. :) Emilia Clarke egyszerűen bámulatosan játszik benne. Neki tényleg elhisszük, hogy az élet mindig olyan szép és vidám, ahogy ő éli meg a napjait és hogy mindig csak is pozitívan kell mindent nézni. Még a legrosszabb dolgokban is meg kell látni a jót és a lehetőséget, mert csak ezt az egy életet kaptuk és rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.


Már fent van a neten több ingyenes oldalon, én ITT nyitottam meg az egyik lejátszót.

Zsepit készítsetek a közelbe. :)

A film legfontosabb mondanivalója pedig az, ami a végén elhangzik:

"Élvezd az életet..Csak élj" !

Megjegyzések

  1. Ma estére pont jó lesz:) Köszi!

    VálaszTörlés
  2. En moziban neztem. A nezoteren ülők 85%-a sírt.. :)) hol jobbrol hallottam egy orrfujast, hol balrol. (Hol en fujtam az orrom! :D)
    Nem olvastam a regenyt, de tervezem a filmet latva elolvasni. Nagyon tetszett a tortenet is es a szineszek jateka is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése