Ugrás a fő tartalomra

Mától újra

ketten vagyunk, egészen addig amíg Kiskorú már a hetedik osztályt fogja taposni. Most nagyon nem vártam ezt, olyan jó volt együtt lenni. Az éjjel nem sokat aludtam, talán két órát összesen. Sosem tudok, amíg a férjem ki nem ér a munkahelyére. Úgy hogy most tök nyúzottan ülök a gép előtt, kávéval a kezemben - majd később iszom még egyet - és próbálom magam összekaparni, aztán megyek zuhanyozni vagy ki a medencébe lehűteni magam. Tegnap megünnepeltük Kiskorút, volt ajándék meg torta és kívánságot teljesítve chilis bab (uhhhhh ebben a melegben, de hát kívánság az kívánság) és rétes is és sok fürdés kint a kertben és láblógatás. Mindenesetre én a hétvégi ereszdelahajamat után a héten csinálok pár napos tisztítókúrát, ami főleg dinnyéből,gyümölcsből és zöldségekből fog állni :D 
Ma pedig sajnos nekem már munka, egyedül lesz itthon ezt nem szeretem. :/ Viszont így eltudok járni egy héten 3x korán reggel hatra futni a szokásos helyre, ami nem rossz.
A hétvégén rendbe vágtam a lakást, kimostam minden mosnivalót, főztem is úgy hogy a héten sok dolgom nem lesz munka után itthon. A kertet akarom kicsit rendezni, bár azt sem kell nagyon, füvet kell nyírni, pár rózsát megmetszeni, inkább szépítés lesz, mint nagy munka. Amúgy is könnyebb, amikor ketten vagyunk, kevesebbet időt töltök a konyhában, kevesebbet járok bevásárolni, lazább az egész. Azon gondolkodom, hogy lehet hét közben rendelek a gyereknek itthonra menüt.
A hét elején még meleg lesz, aztán állítólag hétvégén 21 fok?? Azért az eléggé nagy különbség a mostani 30-35 fok helyett, bár én nem bánom, majd szépen lehűti kicsit a lakást. Szerencsére nálunk még itt bent nincs igazán meleg, 24 fok van. Nappal az ablakok zárva vannak és a sötétítő függönyök behúzva,ráadásul a vastag falak sem engedik olyan hamar felmelegíteni a lakást így azért még elviselhető az egész.
Na megyek, megpróbálok életet lehelni magamba.

Megjegyzések

 1. Ilyenkor a kávé nekem már sok(k), jegeskávét iszogatok, ha lehet.
  Ahogy olvastalak, fel is hívtam a gyereket, hogy ne felejtse el behúzni a sötétítőket - mi is így vagyunk mert délelőttől estig a szobákat süti a nap.
  Jut eszembe, a nyomda, amit nálam láttál, az nem olyan "rendes" nyomda, ez direkt kreatív készlet, ha jól tudom (gyerek kapta egyébként)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen tudom, hogy olyan kreatív mindig szoktam nézni, de még nem esett le, hogy pl. ilyenre lehet használni :D :D

   Törlés
 2. Hát, akkor ez most hosszú idő lesz nélküle...
  Szoktam arra gondolni, hogy mikor lesz az, amikor már a mi gyerekeink is itthon maradhatnak egyedül, és milyen lesz az. Biztosan nagyon fogok izgulni az elején.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…