Ugrás a fő tartalomra

Végül is

egész jó lett ma reggelre a torkom, de a fejem még fáj egy picit. Mindegy a torokfájást amúgy is nehezebben viseltem. 
Tegnap tök jól összerántottam a lakást, sok mindent kiselejteztem, összepakoltam, rendszereztem, válogattam. Még a táskámat is kipakoltam. Ajjj mennyi kacatot összetudunk gyűjteni mi nők! Kidobtam régi bevásárló cetlit, számlát, ilyen fecnit, olyan receptet, szóval mindent és átpakoltam egy másikba egy mély bordóba, ez már olyan őszies szín. Most pár hétig ott is rend van. :) Végül az előszobában lévő nagy szekrényt is átrendeztem és még a konyhaszekrényekben is rendet tettem, kipakoltam, letörölgettem a polcokat. Nyár végi nagytakarításra sikeredett a nap és jól elfáradtam. Ma pedig csak azt teszem amihez kedvem lesz. 

Este még csináltam zakuszkát. Tudjátok az a padlizsános, piros paprikás, pici paradicsomos, fokhagymás kenyérre kenős dolog. Na, a fene gondoltam volna, hogy két duci padlizsánból annyi lesz, hogy két dobozzal tudok rakni a fagyasztóba, plusz még marad egy kicsivel a hűtőben, amit pirítóssal tudunk enni szerintem még a jövő héten is. Nincs benne tartósító, úgy hogy olíva olajat öntöttem arra, amelyiket a hűtőben tárolunk így nem romlik meg. De azért enni kell, nincs mese. :)

Olvastam, hogy ma hajnalban megdőlt a hideg rekord , mert volt olyan hely ahol 3 fokot mértek reggel. Hát azért ez szerintem túlzás, tiszta tél ez így reggelente. :/ Nem tetszik na. Azért ilyen hirtelen ne legyen már vére a langy meleg reggeleknek!

Egyébként meg mára nincs semmi terv, ebédre diós tészta lesz a gyereknek, én meg nem vágyom meleg ételre valahogy, úgy hogy lehet csak egy avokadós pirítóst csinálok majd  délben. 

A fürdőszoba van vissza, vízkőtelenítés és wc pucolás, aztán az ottani szekrényben is rendet rakni, azt hiszem azt ma még megcsinálom és ennyi. Enne a hétnek a  vége tényleg egy nagy ősz előtti takarításba torkollott. :)
Megjegyzések

 1. Őszies a reggel, az este. Jó esetben a nap többi része nem. Épp a napokban gondolkodtam, hogy milyen hihetetlen szerencse, hogy a két hetes nyári szabadságom alatt fél nap eső jutott csak. És az is eszembe jutott, hogy egész nyáron alig volt alkalom, hogy kint ebédeltünk vagy vacsiztunk volna. Ezt nagyon sajnálom. Nagyon gyorsan eltelt a nyár. Még szerencse, hogy az őszt is szeretem, ahogy te.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó idő van szinte harapni lehet a levegőt :) Én is csinálgattam de apránként mindennap egy kicsit de még a konyhabútor hátravan de azt csak nyaralás után csinálom, 2x is megyek :)munka megvár...

  VálaszTörlés
 3. Ezt nevezem! Nagyon szorgos voltál! Én napokig csinálom ugyanezt a munkát! :))) Egy darabig rend van, aztán kezdődik elölről :))))
  Most én is a rendrakással szekrények lomtalanításával takarításával foglalatoskodom.
  Még jó lenne egy darabig jó idő, de ez a nyár nagyon változó időjárású sajnos. jól esne még odakint többet lenni, de ez van!
  Szép hetet kívánok Neked! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…