Ugrás a fő tartalomra

Mire tegnap

délutánra, mit délutánra? estére mindennel végeztem itthon én kész voltam. Mire mindent bekötöttünk, ami elmaradt hétvégén és elpakoltunk és átnéztük, hogy nagyjából milyen füzetet is vigyen holnapra az órákra a könyvek mellé, mert persze azt még nem tudják,  meg azt sem hogy irodalom vagy nyelvtan lesz holnap úgy hogy visszük mind a két cuccot szóval totál tömve a táska, pedig ezer százalék, hogy mindent feleslegesen visz, tuti nem lesz az első tanítási órákon semmi. Elég lenne egy jegyzetfüzet, amibe beleírják, hogy melyik órára vonalas, sima vagy kockás füzet kell (persze nem a matekra és a magyarra meg az olyanokra gondolok, ami simán eldönthető) és hogy miből vigyen még be plusz dolgozat füzetet valamint, hogy a rajz dobozba mit rakjunk bele. Ehelyett visszük a teli táskát, mikor tanulás sem lesz még, de azt mondták pakoljanak úgy, ahogy egy tanítási napra pakolnának. Ez szerintem nem ésszerű dolog, de mindegy lehet ezzel a véleménnyel egyedül vagyok. Az órarend is hagy kívánni valót maga után, de gondolom sok gyerekre jut kevés tanár, így kivitelezhetetlen, hogy mindenre figyeljenek. Majd csak belerázódunk.

Reggeli folytatás. Hétfőre pakoltunk. Még jó, hogy rápillantottam a táskára és belekukkantottam. Jól kezdődik ez az év. :D

A kávémat már megittam, megy a mosogatógép mire délután hazaérünk már csak a megszáradt tányérok és edények várnak rám, könnyen el lehet pakolni. Ma délutántól végre indul a hétvége nem tudom most valahogy hosszúnak tűnt ez a hét, pedig egy nappal később is kezdődött nekem. Lehet, hogy a várva várt ősz teszi, de én most olyan......semmilyen kedvű vagyok tegnap óta.


Megjegyzések

 1. Kicsit olyan nem várt, üres érzés, ugye? Én is!

  VálaszTörlés
 2. Kicsit olyan nem várt, üres érzés, ugye? Én is!

  VálaszTörlés
 3. Én most semmi ilyesmit nem érzek :), szerencsére. Trallalaaa van, bár nem is értem miért. Illetve de - nekem most kezdődik az én-időm.
  Első nap a gyerek is mindent vitt, aztán most már órarend szerint. Egyenlőre élvezi, még nem óbégatott :), hogy baja lenne a sulival. De most belegondoltam - erre én nem is görcsölök rá, mármint vannak sulis dolgok, amik bosszantanak, de van, amin meg nem akadunk fent, mert csak magunknak okozunk gondot.
  Szóval őőőőőőőőőőőőőőőősz van (nincs, mert meleg van) szépek az esték, gyönyörűek a reggelek, mi kell még több? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ősz az jó. Harmadik napja fáj a fejem :/

   Törlés
  2. Az viszont nem jó. Hát akkor kitartás :(!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem vagyok

vallásos és olyankor nem is tudom elfogadni, sőt tolom el magamtól ezt a fajta dolgot, (hogy Istennek  biztos volt ezzel valami szándéka vajon mi?)  mikor valakinek nyakába zúdul az egész mindenség. Szombaton a szembeszomszédunk háza majdnem földig leégett. 60 körüli, egy élete munkája ment tönkre, gyakorlatilag mindene odalett. Felesége, gyereki nincsenek. Fél óra alatt volt nincs, semmi. Biztosítás van, talán egy kis segítség és a gyorssegély a falutól. Az ő életében már semmi sem lesz ugyan olyan mint volt múlt héten péntekig. Nem tudom milyen lesz a karácsony, ha kinézek az ablakon. 

Nem fogom megúszni

hogy új futócipőt vegyek, bárhogy is halasztgatom az időpontot, muszáj lesz vennem. Tegnap végül eljutottam futni is, baromi jó volt TÖBB időt kell erre rászánnom, borzasztóan feltud tölteni és utána pörgök ezerrel, meg jobb a kedvem is tőle és minden megoldható lesz. Szóval végre belefért az időmbe ez is, de sajnos megint csak ott tartok, hogy fáj a sarkam és a lábfejem és mivel előtte nem fáj csak mindig futás után biztos, hogy a futócipőmnek annyi, egyszerűen elhasználtam. Na igen, kb. 3 éve van meg és azért ha mindent összeszámolok több száz km van benne. A legnagyobb átkuk ezeknek a cipőknek, hogy a sarok egyszerűen elkopik, nálam is ez van. Nem akartam most beruházni karácsony előtt meg pláne nem egy újra, de kell főleg, hogy megint eljárok normálisan vagy legalább is ez a cél most, hogy a húgomnál is majd lassan befejeződnek a dolgok. (ma megy a festő, nappali, étkező, fürdő festésre, aztán majd én segíteni takarítani, pakolni, selejtezni) Szóval muszáj néznem egyet, ami kénye…

Fordítva élek mostanában

ha csak az alvásomat nézem. Korán fekszem, tegnap előtt pl. már fél hétkor az ágyban voltam igaz, akkor elmenekültem a gyerek és apja közti akkor már azt hiszem egy órája tartó németezés elől, aztán szépen ott is ragadtam másnap hajnalig, tegnap pedig már fél kilenckor és keltem ma fél négykor.  Az az igazság, hogy próbálom magamnak bemagyarázni, hogy ez mekkora hülyeség, de még is valahogy jobban tetszik most ez a dolog, mert annyira szeretem, hogy hajnaltól reggel fél hétig csend van és nyugalom és ilyenkor elszöszölök a konyhában vagy olvasok vagy épp blogot írok, mint most is. Vagy éppen végig gondolom a teendőimet, írom a kis jegyzeteimet, karácsonyozom magamban meg ilyen kis dolgok vannak hajnalok hajnalán. Szóval tetszik ez a felborult élet. Ma már csütörtök van, amilyen nehezen indult a hét olyan gyorsan kezd vége lenni a hétköznapoknak. A férjem tegnap rám írt napközben, hogy vegyek festéket, mert úgy döntött, hogy ahol nem nyúlunk a hálószobához csak majd tavasszal azon az …