Ugrás a fő tartalomra

Csak én

vagyok fent ma korán reggel. Fél hétkor keltem, még alig kezdett világos lenni. Picit még álmosan raktam meg a cserépkályhát, de olyan jó még is amikor ilyen csend van a házban és jó meginni az első kávét nyugodtan. A nyugodt reggeleket szeretem.  Ha itt ülök a kanapén, mint most és kinézek a nappali ablakán a hatalmasra nőtt fügefa vizesen, álmosan lógó ágait látom. Még tele van érett gyümölcsökkel, rengeteg lett az idén és a sok eső miatt hatalmasakra nőttek. Csak én szeretem, én is csak úgy ahogy van frissen leszedve. Sokat vittem be a munkahelyre is, de sok lepotyogott sajnos képtelenség ennyit megenni. Kár érte. 
Ma már egyértelműen látszik, hogy közeledünk a november felé. Az előbb néztem kint körbe, vizes ködös a reggel, tegnap sok eső esett. A szokásosnál melegebb van már most ez a párás ködösségen is látszik. A kutyus és a macska már a bejáratnál vártak, várták a közös reggelit.
Óvatosan szöszölök a konyhában, ne ébresszek fel senkit. A mosogatógépbe halkan rakom be az elmosandó dolgokat, könnyen megy így a rendrakás, hirtelen sehol semmi koszos tányér, ami szúrja az ember szemét. Majd elindítom a gépet, ha már mindenki felkelt.
A kávégép víztartályát csurig töltöm, ne legyen arra se gond pár napig. Halkan megpucolok egy fél pomelot, egy narancsot ez lesz majd a reggelim, kis mézzel az egésznek a tetején. Kell a c vitamin. A többiek kalácsot esznek vajjal és lekvárral, tudom már előre.  De nem ússzák meg ők sem. Délután egy jó nagy adag gyümölcssalátát csinálok majd, kivi, narancs, banán, gránátalma, pomelo keverékével és jól beléjük tuszkolom. Töltődjön fel az ő vitamin raktáruk is.  Szerencsére minket még nem ért el semmi kórság.
Vár rám még pár függöny kimosása, ebédet már nem kell főznöm, tegnap megcsináltam. Tíz óra körül indulunk a szokásos hétvégi programunkra, ez az egy ami teljesen kiszámítható a mai napban. 


Megjegyzések

 1. Minden szavadat olyan nagyon jó volt olvasni! Szeretem a leírásokat. Szeretem a hétköznapi, mindegyikünknek hasonló és így "akár én is lehetnék" érzésű, teljesen közeli hangulatokat. Szinte látom :)
  Nem tudnék reggelire gyümölcsöt enni, ez van. A fügéből miért nem csinálsz lekvárt, vagy nemtommégmitlehet? nekem is rengeteg van másodtermésként, az első lefagyott, akár tavaly, és a második pedig csak minimális részben tud beérni, akár tavaly... egy-egyet hozok be, szerencsére Mucus nagyon szereti. De a szívem szakad meg a sok zöld kicsi gyümölcsöt látva, hogy kárba vész.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csináltam. Ott áll a padlásfeljáróban lévő polcon már 3 éve. Én nem szeretem a lekvárt, csak ritkán eszem a fiúk pedig nem szeretik a fügét, ergo az ebből készült lekvárt sem :( Amit tudtam vittem, adtam annak akinek tudtam. Ezek már mostani beérések.

   Törlés
  2. Nekem a gyümölcs frissen az igazi, a befőttel is így vagyok. Nagyon nem tudom minek kell lenni, hogy kibontsak egy üveggel :)

   Törlés
 2. Szombat du. "Pláza-cicáztál"?)))
  Amennyiben szereted a gyümölcsös joghurtot, akkor pld. a Lidl-ben kapható krémes görög joghurtba tegyél egy jó adagot az eltett lekváraidból, nagyon finom tud lenni...)))
  Nálam a még nem nagy fügebokorról az első sok termés lefagyott, majd nyár közepén tele lett megint sok termést, melyből 4 db érett be összesen.(

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…