Még csak szerda

de én már a hétvégét várom. Túl hosszú a hét a múlt szombati munkanap miatt. Nem pihentem semmit a hétvégén. Ráadásul nem is aludtam jól és a szokásosnál is korábban keltem ma. Már túl vagyok egy kávén, egy mosogatógépből ki és elpakoláson, gyümölcsök pucolásán, hogy később megcsináljam a smoothiet, amit most elakarok vinni magammal a munkahelyemre. Pár perc múlva, ahogy megírok még pár sort megcsinálom a fiúknak a szendvicseket. Most a férjemnek is csinálok "tízórait", mert elvállalt egy cserépkályhát, még az is lehet, hogy még egyet, mivel most tényleg nem csináltunk semmi nagy dolgot így belefér a decemberi munkája előtt. Úgy hogy most délelőtt még picit itthon van, aztán megy dolgozni, de addig a szántóföldünk kerítését csinálja, lassan mind a fél hektárunkat kerítés fogja körülvenni, végre! Évek óta akarjuk most jutottunk el idáig, de már éppen ideje mert az őzek gyakran jönnek be és rágják az akácainkat, lerágják a pici gyümölcsfákat, amik már a belső udvarban nem fértek el. Na meg még a hátsó telek fele parlagon és oda is akácot, diót, pár gyümölcsfát még szeretnénk tenni. 
Kiskorú nagyjából összeszedte magát, tegnap például egész délután angolozott. De úgy, hogy hazaért lerakta a cuccát, evett, ivott és nekiállt valami angol programmal "beszélgetni". Fogalmam sincs mi a neve, de a lényeg, hogy angolul kell beszélni és a program válaszol rá. Ha nem jó, ahogy mondod vagy amit mondasz akkor simán mondja, hogy ismételd meg, mert nem érti. Még parancsot is adhatsz neki, pl. keresd meg a youtubeon ezt és ezt a zenét stb. Jópofa nagyon és hasznos. Amúgy basszus azt hallgattam, hogy olyan gyorsan beszélt ez a robot, hogy még én is alig értettem, de a gyerek simán nyomta rá a szöveget. Örülök, hogy pont azt az angol tanárt fogtuk ki a suliban, aki elsőtől tanítja! Nagyon jó! A gyerek már többet megtanult, mint én annak idején a gimiben. Nagy reményekkel várom a nyelvvizsgáját, remélem jó lesz. Mindenesetre tegnap egyáltalán nem játszott semmilyen hülye számítógépes játékot,ami most menő, hanem ezzel jól elvolt estig. 
Na megyek, megcsinálom nekik a reggelit és az útravalót. :)


Megjegyzések

 1. Nézőpont kérdése a bejegyzésed címe... Te írod, hogy "még csak szerda" )
  Én meg mondom, hogy már szerda )
  és csak csodálkozom, ahogy röpülnek, száguldoznak körülöttem a napok, hetek, hónapok, évek.)))

  Amennyiben tudsz - írod, hogy fiad milyen jó angol programmal készül - kérlek segíts Anikónak, mert Ő pont angolból is fog érettségizni, ide teszem a blogja - de lehet ismered - elérhetőségét: http://bukovinszkicsalad.blogspot.hu/2016/10/nemtudomnemtudom.html#comment-form

  Köszönöm a nevében is a segítségedet!)

  További szép hetet!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Már csütörtök :D Ismerem Anikót! köszi, mindjárt meg is írom neki, meg a könyvet is amiből készül nyelvvizsgára!

   Törlés
 2. Hali!
  Megírnád, hogy milyen programot használ a fiad? Lilinek sem ártana egy kis gyakorlás, persze az ő szintjén. Nagyon köszi.
  Detti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, persze. Ez az Indigo és a play áruházból lehet letölteni. Bármit lehet neki mondani, kérdezni persze angolul és válaszol. Akkor is, ha nem ért meg egy szót, vagy nem jól mondod. Akkor mondja, hogy ismételd meg vagy mondd másképp. De másra is jó, pl. tanulásra. Ha mondjuk földrajz lecke van, pl. mi a föld leghosszabb folyója, akkor megmondja, megkeresi a wikipédiában. De megkérdezheted tőle pl. milyen napod van és megköszöni, hogy milyen kedves vagy hogy érdeklődsz. Nagyon jópofa. De ha angolul megkérdezed pl. hogy hogy mondják magyarul, hogy alma akkor magyarul válaszolja, hogy alma. Ja és közben a telefonra elküldi leírva, tehát a gyerkőc látja, hogy hogyan kell leírni azt amit mond. A fiam nagyon élvezi.

   Törlés
 3. ...és egyébként is már csütörtök van!
  Én is visszaszámolok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. VÉGREEEEE :D :D ez már a kispéntek :D

   Törlés
 4. Ha azt látom az oldalsávomban, hogy "végrepéntek" felirattal írtál, akkor kikérem magamnak :D, hogy még mindig a szerdai van csak itt.... :)

  VálaszTörlés
 5. Ne hajszold a napokat:) csak öregszünk minden egyes nappal :))

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése