Ugrás a fő tartalomra

Semmi, semmi

nincs semmi különös. A hétvége szuper jó volt, bár kicsit zsúfolt minden, főleg a vasárnapi kirándulás. Abba sikerült mindent besűríteni, rokonlátogatástól kezdve a temetőt és egy finom éttermi ebédelést, Duna parti sétálást, majd haza és már este is volt. A gyerek meg is jegyezte, hogy olyan volt mintha nem is lett volna hétvége, hát tényleg olyan. Ha az embernek mind a két napon programja van pont ilyen érzés. Most meg már meló három napja, na itt is a hangulat.....arról inkább nem írnék. Elég annyi mindenhol lennék csak nem itt. És ez nem a közvetlen kollégák miatt van. 
Fáradt vagyok. Az eső esik, viszont legalább nincs hideg. De így meg nem lehet kint semmit csinálni. :/ A gyerek totál szétszórt, ma nyitásra rohantam a suliba, mert tegnap ott hagyta a telefonját a napköziben nem akartam megvárni, míg elkezdődik ott a nap, így legalább biztosan meglett. Nem kicsit voltam tegnap este kiakadva, mikor kiderült a suliban maradt. Mostanában legszívesebben megráznám vagy nem tudom, elég nagy önfegyelem kell hozzá, hogy leginkább verbális megrovásban részesítsem. És egyre inkább igazat adok a férjemnek lehet, hogy még így is sok a számítógép előtti ücsörgés, hogy hét közben már kevés, de hétvégén több. És ezért van a szétszórtság. Szóval eldöntöttem, ismét leülünk és átbeszéljük a dolgokat és karácsonyra tuti nem kerül a fa alá semmilyen műszaki dolog, pláne nem számítógépes játék. Mondjuk nem is ilyen ajándékon törtem a fejem, társason és kinti játékon, de felvilágosítom a gyereket, hogy ő se élje bele magát, hogy ha ilyet szeretne.  Nem lesz és kész. Hú, de elegem van! 
Lakásfestés projekt lesz nálunk. Elsősorban a gyereknél. Megkértem a férjemet, hogy mielőtt kimegy legyen egy tisztasági festés a szobájában és ha már az, akkor picit legyen a fal színe is "felnőttesebb". Meg ugye tervben van az ágya lecserélése, úgy hogy már a leendő bútorhoz igazodjon a fal színe is. 

Utolsó előtti sor, bodza, gyékény, aztán másik oldalon a bézses barnás árnyalatok közül valamelyik jöhet szóba.
Hát így. Semmi, semmi különös.


Megjegyzések

 1. Gyerek- ne is mond... rettentő agyalást csináltam a szülinapja körül - holnapután lesz - hogy megérdemli-e az ittalvós barátnős pizsipartit, amire vágyik. Egyértelmű, hogy - nem... és mégis meglesz, és az elveimmel most hadakozom rendesen, mert nem úgy viselkedik, nem úgy tanul, ahogy megfelelő lenne és egyáltalán.....
  Most kiveszek két nap szabit, mert az kell. Egyszerűen besokalltam, mármint úgy a sok teljesítetlen és előttem tolt dolgoktól, meg kell az, hogy több napot otthontöltsek. Rég éreztem így.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szabin gondolkodom, de most éppen selejtezés lesz és leltár, amit én szoktam megcsinálni minden év végén. :( Szóval most nem fog beleférni, pedig tényleg agyilag is leamortizálódtam rendesen. :( Jó pihenést!! És szülinapozást.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…