Ugrás a fő tartalomra

A munka nagyobb

részével készen vagyok, éljen!! És már a novemberi könyvelés fele is kész, szóval haladok. Most már nyugodtabb vagyok, ki is írtam az év végi szabadságomat tegnap. 
Nem tudom ki hogy van vele, de mióta pár napja visszajött a téli hideg én egyfolytában fázom. :( Teljesen mindegy, hogy hány fok van a lakásban, 20 vagy 23 én akkor is fázom. Kint is, bent is. Remélem minél előbb hozzászokom a télhez, mert ez így nem jó.
Holnap már december.......holnaptól kezdve visszaszámolunk a gyerekkel, hogy mennyit kell még dolgoznunk a várva várt téli szünetig. Nem is tudok most miről írni, mennek a napok és mi csak nézünk utánuk különösebb történések nélkül....

Megjegyzések

 1. Ma tömegközlekedéssel megyek képzésre, így kicsit túlbiztosítottam magam: előszedtem a hosszú télikabátomat, vastag harisnyát húztam a nadrág alá, és egy brutál vastag hosszított pulcsit készítettem ki. Lehet, hogy túllőttem a célon kicsit... :D Egyébként ha jól tudom, te is kocsival jársz dolgozni. Nekem meggyőződésem, hogy ezért vagyok fázósabb, mert eleve nem vagyok kint hosszasan a hidegben (csak hétvégén a programokon, akkor meg beöltözök), a kocsiba valahogy az ember lazábban öltözködik, nem?
  A munkabeli haladáshoz gratulálok! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen, sajnos kocsival. Ez elég nagy szívfájdalmam annak ellenére, hogy kényelmesebb és praktikusabb főleg télen, de emlékszem még amikor nem itt laktam, ahol most és a régi helyen volt rendes buszjárat mennyire szerettem bevackolni magam az ülésbe és olvasgatni vagy csak nézni ki az ablakon....a legjobb persze az lenne, ha gyalog tudnék járni, de ahhoz ide kellene költöznünk Harkányba. Jó lenne.

   Törlés
 2. Tegnap mentünk járni a kutyával, nekem a lábaim, combjaim fagytak meg, siettünk is haza. Sajnáltam is, de fáztam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is nagy sétákra gondolok, alig várom már :) Sajnos mostanában keveset foglalkoztam a kutyával. :(

   Törlés
 3. Ó,de ügyes vagy,hogy ilyen céltudatosan haladsz előre!!!!!Én most ellankadtam. Rostálom ki a porgramokat ,az estieket,a munka utániakat,mert akkor elfutnak a napok, meg az erőm is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is vagyok ismét. Este alig van erőm.

   Törlés
 4. A tegnap csak -2 fok volt és mégis annyira fáztam - bent meg 23 fokon is dideregtem, nem győztem rakni a tüzet... de tapasztalat, hogy kell pár nap, amig megszokjuk a hidegebbet - és van időszak amikor a -2 melegnek számit :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…