Csinálgattam ezt azt

itthon, olyan jó volt a tegnapi szabadnapom. Szépen kitakarítottam, most már karácsony előtt nem kell semmi nagy dolgot csinálnom, majd az ünnep előtti napon még ablakot pucolok és függönyöket mosok, de a nagy portalanítás már kész, bútorok háta mögött és a tetejükön is mindent fényesre suvickoltam, rendet raktam a konyhaszekrényekben, és a spájznak használt szekrényemben is.  Raktam ki díszeket, felraktam a kis piros adventi naptárakat, mind a 24 db ott lóg az előszobában a nagy tükör alatt, ahogy minden évben. A gyerek már bepróbálkozott, hátha ma reggelre lesz az elsőben valami de arra még pár napot várni kell. :) Innentől kezdve majd minden nap egyre több lesz a díszítés, még a fehér fényfüzért kell felrakni a nappali és a konyha közé a gerendára, aztán apróságokat ide oda, fenyőágakat vágni és minden szobába feldíszíteni - a hálóban már van egy csokorral - de ez már csak a szépítgetéshez tartozik. Jóleső várakozás van bennem.
Ma ismét suli volt délelőtt, megmondom őszintén most nem nagyon volt kedvem kimozdulni, mert fejfájással ébredtem és hát éreztem én, hogy most nem lesz türelmem nézelődni. Így is volt. Csak bevásároltam itthonra, vettem nagyon szép csülköt, azt már meg is főztem mert holnapra sertéscsülköt pékné módra fogok csinálni. Még sosem készítettem, de most valami tartalmasat szerettem volna elsősorban a férfi népnek, hát kipróbálom. Szépen meg is főtt, holnap fogom befejezni.
Csak egy boltban voltam, nagyon régen jártam arra (Interspar, bár nem a reklám helye) gondoltam benézek mi változott az évek alatt. Nem tudom, valahogy úgy emlékszem régebben sokkal szebb volt és sokkal több mindent lehet kapni, valahogy megkopottnak tűnt az egész....vagy már nem az én üzletem, nem éreztem jól magam bent. Sokan is voltak, meg olyan más is volt a légkör....nem tudom megmagyarázni, így éreztem. Azért a csülök szép volt, ott vettem meg. Egyébként óriási a tömeg mindenhol, de tényleg mindenhol. Mindenki vásárol, jön megy és láthatóan többet költenek az emberek, mint pár éve. Minden hétvégén vadászni kell a parkolóhelyet, legalább is a kedvenc helyeimen. Úgy látszik másoknak is az. :)
Most pedig semmi különös mára, mert tegnapról maradt ebéd, úgy hogy csak bepötyögtem ezt a pár sort és negyed ötkor indulunk moziba, a jegyek már lefoglalva. Nyugis nap van.

Megjegyzések

  1. A péknét én is tervezgetem, de eddig még soha nem készítettünk. A csülköt mondjuk csak mi felnőttek szeretjük, de lehet, hogy megfelelő körítéssel a húsos részét megennék a gyerekek. Majd számolj be róla, hogy sikerült!
    Hétvégén nem nagyon vásárolunk, tényleg mindenhol borzasztó tömeg van. Inkább csütörtök este megejtjük a nagyját, és maximum egy-két apróságért fut el a párom kora reggel, ha kell. De igen, mindenhol tömeg van, és azt nagyon nem bírjuk, főleg a fiúkkal.

    VálaszTörlés
  2. Én is hasonlót terveztem,neked elismerésem,hogy meg is valósítottad!!!! Nálam módosították az életemet a menyemék:) Péntek este munka után mennem kellett a gyerekekért a táncházba,aztán nálunk voltak,így elmaradt a bevásárlás.Szombat délután adventi kézművesfoglalkozást vezettem, előtte ,utána :unokák, éjszaka felébredés: Mamiiii!:)
    Vasárnap:ebédfőzés .és most itt vagyok ...:)Megyek tuja ágakért a kertbe.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése