Ugrás a fő tartalomra

Csinálgattam ezt azt

itthon, olyan jó volt a tegnapi szabadnapom. Szépen kitakarítottam, most már karácsony előtt nem kell semmi nagy dolgot csinálnom, majd az ünnep előtti napon még ablakot pucolok és függönyöket mosok, de a nagy portalanítás már kész, bútorok háta mögött és a tetejükön is mindent fényesre suvickoltam, rendet raktam a konyhaszekrényekben, és a spájznak használt szekrényemben is.  Raktam ki díszeket, felraktam a kis piros adventi naptárakat, mind a 24 db ott lóg az előszobában a nagy tükör alatt, ahogy minden évben. A gyerek már bepróbálkozott, hátha ma reggelre lesz az elsőben valami de arra még pár napot várni kell. :) Innentől kezdve majd minden nap egyre több lesz a díszítés, még a fehér fényfüzért kell felrakni a nappali és a konyha közé a gerendára, aztán apróságokat ide oda, fenyőágakat vágni és minden szobába feldíszíteni - a hálóban már van egy csokorral - de ez már csak a szépítgetéshez tartozik. Jóleső várakozás van bennem.
Ma ismét suli volt délelőtt, megmondom őszintén most nem nagyon volt kedvem kimozdulni, mert fejfájással ébredtem és hát éreztem én, hogy most nem lesz türelmem nézelődni. Így is volt. Csak bevásároltam itthonra, vettem nagyon szép csülköt, azt már meg is főztem mert holnapra sertéscsülköt pékné módra fogok csinálni. Még sosem készítettem, de most valami tartalmasat szerettem volna elsősorban a férfi népnek, hát kipróbálom. Szépen meg is főtt, holnap fogom befejezni.
Csak egy boltban voltam, nagyon régen jártam arra (Interspar, bár nem a reklám helye) gondoltam benézek mi változott az évek alatt. Nem tudom, valahogy úgy emlékszem régebben sokkal szebb volt és sokkal több mindent lehet kapni, valahogy megkopottnak tűnt az egész....vagy már nem az én üzletem, nem éreztem jól magam bent. Sokan is voltak, meg olyan más is volt a légkör....nem tudom megmagyarázni, így éreztem. Azért a csülök szép volt, ott vettem meg. Egyébként óriási a tömeg mindenhol, de tényleg mindenhol. Mindenki vásárol, jön megy és láthatóan többet költenek az emberek, mint pár éve. Minden hétvégén vadászni kell a parkolóhelyet, legalább is a kedvenc helyeimen. Úgy látszik másoknak is az. :)
Most pedig semmi különös mára, mert tegnapról maradt ebéd, úgy hogy csak bepötyögtem ezt a pár sort és negyed ötkor indulunk moziba, a jegyek már lefoglalva. Nyugis nap van.

Megjegyzések

  1. A péknét én is tervezgetem, de eddig még soha nem készítettünk. A csülköt mondjuk csak mi felnőttek szeretjük, de lehet, hogy megfelelő körítéssel a húsos részét megennék a gyerekek. Majd számolj be róla, hogy sikerült!
    Hétvégén nem nagyon vásárolunk, tényleg mindenhol borzasztó tömeg van. Inkább csütörtök este megejtjük a nagyját, és maximum egy-két apróságért fut el a párom kora reggel, ha kell. De igen, mindenhol tömeg van, és azt nagyon nem bírjuk, főleg a fiúkkal.

    VálaszTörlés
  2. Én is hasonlót terveztem,neked elismerésem,hogy meg is valósítottad!!!! Nálam módosították az életemet a menyemék:) Péntek este munka után mennem kellett a gyerekekért a táncházba,aztán nálunk voltak,így elmaradt a bevásárlás.Szombat délután adventi kézművesfoglalkozást vezettem, előtte ,utána :unokák, éjszaka felébredés: Mamiiii!:)
    Vasárnap:ebédfőzés .és most itt vagyok ...:)Megyek tuja ágakért a kertbe.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…