Ugrás a fő tartalomra

Hétfő, pont így érzem

De legalább kipihentem magam, legalább is könnyebben ébredtem, mint a múlt héten bármelyik nap. Jó mélyen aludhattam, mert éjjel egyszer sem ébredtem fel máskor meg kétszer háromszor is felébredek. 
Kávézom, és bekapcsoltam a tv-t is valahogy most nem vágytam a csendre. És még szerencsém is volt, mert éppen az előbb kezdődött a Julie&Julia két nő egy recept film, ami egyik kedvencem Meryl Streep és Amy Adams főszereplésével. Amy Adams filmbeli lakása a maga kissé lepukkant formájában, de kissé franciássá sikerült berendezésével is nagyon tetszik nem csak maga a történet. 
Azon gondolkodom, hogy kiveszek péntekre egy nap szabadságot és megcsinálom a karácsonyi nagytakarításom nagyobb részét. (bútorok elhúzkodása főleg) Vasárnap advent, legyen tisztaság és elkezdhetem díszíteni a lakást. Még vacillálok rajta pár napot, mert annyi dolgom van még a munkahelyen, hogy át kell gondolnom belefér e ez az egy nap kiesés. De most nagyon akarom.
Végül tegnap késő délutánra csak összeszedtem magam, kikérdeztem a gyereket ( teljesen egyedül, mindenféle könyörgés nélkül megtanulta a biológiát) szépen el is mondta amit kell, aztán még csináltam mára egy rakott brokkolit ami igencsak jó lett. Amolyan mindent bele amit találsz módjára. Megfőztem egy kisebb fej brokkolit, raktam rá maradék főtt rizst, arra két chilis tonhalkonzervet, majd az egészet leöntöttem joghurt, két tojás, reszelt sajt, pici mustár, só, bors keverékével és ennek a tetejére még morzsoltam márványsajtot is, majd beraktam a forró sütőbe átpirítani az egészet. Mondhatom, hogy nagyon finom és hiphop kész lett. Véleményem szerint az ilyen mitfőzzeknincssemmi vagy dobjukösszeaminkvan dolgokból kerülnek ki a végén a legjobb ételek. Amúgy is szeretem az ilyen bedobjuk a tepsibe dolgokat, amik megsülnek maguktól és legalább nem kell ott állni a tűzhely előtt. 
Lassan összeszedem magam, legalább is ez a terv. :) 
Megjegyzések

 1. Nekem a kedvenc ételeim az ilyen sütőben összesült csodák. :) Nálunk lasagne volt tegnap, de most nem döntöttem csúcsokat ízben, azt hiszem. :) Szép hetet! Popianyu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lasagnet fogok egyik nap csinálni, ma reggel döntöttem el. :)

   Törlés
 2. A "dobjukösszeaminkvan "-ez nagyon jóóóó!
  tegnap du. a karácsonyi díszes dobozokat rendeztem, mert az utóbbi években kezdett káoszos lenni. Egy dobozt még nem találok, de ma este újra nekiállok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amennyire vártam a karácsonyi készülődést, most annyira kérnék pár nap időeltolódást. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…