Ugrás a fő tartalomra

Sikerült

annyira belehúznom, hogy majdnem 100%-ra készen van a munkám és még jövő hét szerdáig van időm a maradékot megcsinálni, ami már azt hiszem bőven elég lesz. Hurrá! Úgy hogy holnap tényleg szabin leszek, most már nem lelkifurdalással és remélem Kiskorú fodrászkodása is belefog férni, mert lassan belehet fonni a haját.  Utál (mit nem mostanában?) a fodrászszékben ücsörögni, mondjuk én sem szeretek igazán, de legalább karácsony előtt neki már nem kell menni. Szóval holnap nagytakarítok és függönyöket mosok és aztán szépen előveszem a díszeket a karácsonyi párnahuzatokat, piros takarót, friss fenyőágakat fogok levágni és vízbe téve nagy vázába rendezem és elkezdem a díszítést, hogy advent első napjára karácsonyi hangulat legyen. :) Most már a kedvem is kezd megjönni hozzá, visszaszámolunk, jövő héten már az adventi naptárt is fel lehet rakni, kis piros zsákok, rajta arany számokkal. És jövő hét végén én már bejglit fogok sütni, mert utána meg a férjem indul lassan és mindig visz magával, nálunk már karácsonyi illat lesz a konyhában. :) Lassan megnyugszom a sok hülyeség után és amikor végre itthon leszünk Kiskorúval nem gondolunk a kinti zajos világra csak az otthonunkban lévő megnyugtató csendességre és nyugalomra és minden mást elfelejtünk egy időre csak azokkal a dolgokkal foglalkozunk, amelyek minket vidámmá és boldoggá tesznek. 


Megjegyzések

 1. Na, jól van, ez a kovtama, akit én "ismerek". Örülök a pozitív posztodnak! Feldobtál vele! Örömteli készülődést kívánok neked! Oszd majd meg velünk, ha van kedved, a végeredményt képek formájában! Vasárnap követem a példádat, és mi is elkezdünk hangolódni. :-)

  VálaszTörlés
 2. Azt hogy bírjátok, hogy a férjed nincs otthon karácsonykor?
  Az én apukám tűzoltó volt és Előfordult, hogy szolgálatban volt az ünnepeken. De az borzalmas volt.

  VálaszTörlés
 3. 3szoros hipphipphurrááá Neked!!!)) Ügyes vagy, úgylátszik, hogy a kis "morgolódásod" nagyot lendített rajtad!))
  Élvezzétek ezt a szép időszakot együtt hármasban is, majd kettecskén is a fiaddal!)
  Kint a kertben, és a házon is fogsz díszíteni?

  VálaszTörlés
 4. De ügyes vagy!!!! Én is letörnék, ha a férjem karácsony előtt indulna el, de úgy látszik, te ezt már bírod, elfogadtad. A bejglisütés olyan jó dolog!!!! És miközben picit irigykedem, hoyg te már ilyen előre tartasz, egy kicsit meg örülök, hogy nálunk nincsenek függönyök.... :) :) :)
  Kellemes díszítgetést!!! :)

  VálaszTörlés
 5. Jelentem, hogy takarítás nélkül is elő lehet szedni a téli dekort, ha úgy érezzük, hogy jót tenne a lelkünknek. Én egy részét ma reggel kipakoltam, hiszen a hétvégén már megkezdődik az Ádvent!!! Mivel ma otthon vagyok, van időm ilyen dolgokra is, szerencsére ♥

  VálaszTörlés
 6. Átjön a soraiból a megnyugvás.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…