Ugrás a fő tartalomra

A kávé forró

a kezemben, a hajnali fejfájásom a gyógyszernek hála már alig érezhető, a lakásban végül rend lett és szép illatos tisztaság ez utóbbi a függönyök kimosásának köszönhető, aztán meg lett három darab diós bejgli, holnapig csak elég lesz az a kettő amit a férjem megehet, mi a gyerekkel annyira nem favorizáljuk ( a harmadikat szigorúan kintre szánom) aztán meg este felállítjuk a fát. Végre minden ruha és pléd és ágyterítő ki lett mosva, üres a szennyestartó hálleluja, nem kell kerülgetni semmit és a mai jó időben meg is szárad minden, el lehet pakolni. Aztán meg azt nem is mondtam, hogy Kiskorú pénteken végre picit újra önmaga volt tanulásban, két ötös és egy négyes beficegett az ellenőrzőbe, angol, fizika és irodalom és én ennek akkor annyira örültem, hogy majdnem elbőgtem magam. De tényleg. Tényleg úgy éreztem, még ha hülyeség is így belegondolva, mert nem ezen múlik, hogy ez az én kisfiam. Nem ezen múlik, de a gyomorgörcs ami volt bennem, hogy vajon hogy sikerül a napja egycsapásra elmúlott.  Végül mindig kisimulnak a dolgok.
Ma más vagyok, mint tegnap úgy érzem erőre kaptam. Használt a tegnapi pálinka és a rhinathiol keveréke :) mára nincs torokfájás, úgy hogy jobban vagyok. 
Ebédre brassói lesz, délután tanulás (12-en hiányoznak az osztályból és az iskolából is rengetegen, valami vírus terjeng, mi megúsztuk egy napos itthon léttel, koppkopp) és ajándékozás este. 
Bár mindennel végeztem,  kedden még is itthon maradok elszaladok bevásárolni, veszek egy rakat lila hagymát és a napot rászánom az ajándékok elkészítésének, megcsinálom a hagyma és a narancslekvárt már tudom is, hogy hol veszek hozzá kis csatos üvegeket.

Azt hiszem amikor időnként nyafogok, hogy futaházésidekellmennemésodaéseztkellmármegintelintéznemésaztésezabüdöskölyökésmitfőzzekésnemjutidősemmire, na akkor kell, hogy eszembe jusson: nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan gondjaim lehetnek életem során mint:
 • a gyerek iskolába jár és időnként a "sírbavisz" :)
 • hogy van otthonunk (amit takaríthatok)
 • hogy szabadon elmehetek a boltba vásárolni (és ott megvehetem azt, amit szeretnék)
 • hogy olvashatok (és minden könyvet beszerezhetek)
 • hogy van ruhám(ruháink) amit moshatok
 • hogy vannak "gondjaim" és nem azzal kell foglalkoznom hova meneküljek az életem elől
 • hogy idén is várhatom a karácsonyt (és nem valahol elbújva, föld alatt vagy sátorban vagy éppen úton)
 • hogy teljesíthetem a gyerek kívánságait 
 • hogy olyan ételt rakhatok az asztalra, amilyet megkívánunk (és nem csomagot kapunk nagylelkű és tiszta szívű emberektől, kevés van belőlük)
 • hogy tiszta ágyneműk között, ágyban alhatunk 
 • hogy mindig v a n szabad akaratom és szabad döntésem és szabad véleményem, amit ki is mondhatok
Ilyen dolgok jutnak mostanában eszembe az ünnepeket várva.Megjegyzések

 1. Válaszok
  1. a vég kezdete? :) Amúgy lehet, hogy a két ünnep között elmegyek a kikába, ezer éve voltam és tetszenek a képek, amit csináltál :D

   Törlés
 2. :) detto. Mármint, ha nyígok is, tudom persze, hogy milyen jó dolgom van... Azért ez egy tökjó pozitív poszt volt :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mert most éppen jól érzem magam :) Tényleg sokat segített, hogy mindenjóhavégejó állapotban vagyok :) Bár holnap este tíztől kb. kedd délig megint gyomorgörcsöm lesz, akkor lesz úton a férjem, remélem ott is mindenjóhavégejó lesz a végén. :)

   Törlés
 3. Köszi a listát, nem árt ezt felidézni magunkban néha. :-)
  Egyébként aki fizikából ötöst vagy négyest kap, az a szememben egy zseni, nekem borzasztóan nem ment annak idején, bár a tanár személyisége sem segített rajta.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, nekem sem ment de a gyerek ötös belőle fogalmam sincs ezt hogy csinálja és még szereti is :D :D Van azért pár tantárgy, amivel még így vagyok, matek és kémia bleeeeee :(

   Törlés
 4. Nekem tegnap volt őrült migrénem....Jobbulást neked! Én a gyógyszerért voltam hálás,többek között,mert segített.Most 12 fok van,de állítólag jön a hideg.Vajon melyik front miatt fáj a fejünk?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csatlakozom a listádhoz...♥

   Törlés
  2. Én most jöttem be kintről, gyönyörű idő van mintha február lenne. Ma még jobb, mint tegnap igen. Holnapra már esőt mondanak, állítólag hidegebb lesz a jövő héten. :(

   Törlés
 5. Ez nagyon jó volt!!!
  Ezta listát én is gyakran sorolom magamban, ha valami "bajom" van. Nem árt relativizálni, segít a boldogságban! :)
  Köszi!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…