Ugrás a fő tartalomra

Hát nem mondom, hogy

én voltam tegnap a dolgozók mintaképe, hiába igyekeztem valahogy alig haladtam. Hétfő is volt, meg már az embernek leginkább a szabadságon jár az esze, ugye szóval csinálgattam ezt azt, de csak úgy lazán. Ma egyedül leszek 11-ig és azt tervezem, hogy ha beérek fél nyolcra egy kávé mellett befejezem a novemberi könyvelésem, szeretek csendben, egyedül dolgozni ilyenkor haladok a legjobban. Mert most bármilyen a hangulat is mindenhol azért csak jön a karácsony és beszélgetünk erről, arról ki mit süt és főz és vesz ajándékba, hova megy és mit csinál a gyerekkel a szünetben, szóval sokszor minden van csak rendes munka nem. Nem mintha annyira tiltakoznék ellene, de na. Én papolok a gyerekemnek, hogy először a kötelesség aztán a szórakozás és én is fordítva csinálom, eh. 
Hazaéve összerántottam a lakást, jó forróra felfűtöttem a cserépkályhákat, adtam mindenkinek enni és inni (kutya, macska, papagájok ) és leültem egy capuccinoval a gép elé. Beszélgettem a férjemmel pár mondatot, tegnap ő sem volt valami közlékeny, fáradt volt, aludt aztán mire felkelt mi is mentünk lefeküdni. Én még próbálkoztam előtte film nézéssel, de nem ment se az, se az ágyban olvasás, így kilenckor már simán aludtunk. Nem is voltam álmos, mikor hajnali négykor felébredtem, azóta fent is vagyok. 
Lassan lassan összeáll az egész, hogy a szabadság alatt csak pihenhessünk. Ma még beugrom a boltba és veszek pár üdítőt karácsonyra, meg valami jó fajta étcsokit a Sacher tortához amit sütni fogok pénteken, (hogy jól összeálljanak az ízek 24-re)  ( és el ne felejtsek celofánt venni, mert Kiskorú úgy akarja csomagolni az osztálytársnak szánt ajándékot, hogy átlátszó legyen és nagy szalag fogja össze az egészet a tetején ) Én Gizi receptjei blogon lévőt szoktam megcsinálni, nekem az összes közül, amit eddig kipróbáltam az ő tortája volt az, ami a legjobban az igazi Sacher tortára hasonlított. Cukrot nem használok, azt cserélni fogom eritritre és a liszt helyett is teljes kiőrlésűt vagy tönkölyt rakok bele, bár az az 5 dkg, amit az egész tortára ír nem hiszem, hogy földhöz vágna. Ha valaki szeretné kipróbálni őt ajánlom mindenképpen. Na meg, a blogján lévő többi recept se semmi! 
Valami egyszerű sósat még összehozok, mert én annyira nem vagyok sütis, inkább a sós, sajtos ropogtatni valókat kedvelem.  Még az a jó, hogy lassan másról sem szólnak a blogok bárhova nézek, mint a sütésről és a karácsonyról - nem mintha baj lenne - úgy hogy biztosan találok valakinél kipróbált fincsi receptet erre is. :)
Tegnap megkaptam a meglepetés csomagot és végre kiderült, ki "húzott" ki engem a virtuális világ kalapjából. Azt hiszem írtam már, hogy van egy csoportunk, amolyan életmódváltós (meg pletyis, dumálós) tornázós, futós, ki mit eszik és hogy próbál fogyni, élni, jól lenni! és ez már a második karácsony, amikor ajándékot küldünk egymásnak. Úgy hogy volt meglepetés tegnap és lesz 24-én is, amikor kibontom. És ez olyan jó dolog, hogy így próbálunk ismeretlenül is örömöt okozni egymásnak. Hát így.
Megjegyzések

 1. Itt semmi hangulat, már nem is akarok olvasni inkább senkit és semmit, mert mindenhol olyan jó kis dolgok jönnek - ajándékozás, meglepetés egymásnak stb - itt meg annyira nihil, hogy nem is tudom elmondani....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csatlíkozom.Bezáródtam,nem akarok tökéletesen szép díszítéseket látni, tökéletes otthonokat ,ötleteket. Olyan lesz a mienk,amim van.Kész.:)
   A mai nap nekem is az utolsó a munkah.en, beteg is vagyok, nem kaptam meg a 2 nap túlórámat, nincsen határidős munkám, úgyhogy fújom az orrom és tervezem az otthoni Karácsonyt.:)

   Törlés
  2. Szerintem nem kell tökéletesen szép díszítés. Nekem sincs. :)

   Törlés
  3. Én annyira elbeszélgetnék veled élőben!

   Törlés
  4. Na, ezt Krikszinek szántam :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…