Ugrás a fő tartalomra

Ma óvatosan

csináltam mindent. Lassan elpakoltam az apróbb karácsonyi díszeket, én ilyenkor már nem nagyon szeretem magam körül látni ezeket. Marad persze még a fenyő és a díszként felrakott kis led lámpás világítás a nappali és a konyha körül a gerendán. De a többi ment vissza a szekrénybe, majd jól átalszik mindegyik egy évet, amikor ismét előkerül minden.
Én az ünnep elmúltával, főleg mikor már a szilveszternek is vége már jácintokat szeretnék magam körül látni és apróbb virágokat, amivel várni lehet a tavaszt. Az igazság az, hogy ha véget ér a karácsony alig várom, hogy frissüljön itt bent minden megint egy picit. A piros takaró és a piros párnák, meg a szürke csillagos még marad egy darabig, azok amúgy is jól mennek a kanapéhoz kár lenne értük. :) De az étkező asztalon az adventi koszorút már felváltotta anyósomtól kapott névnapi ajándék fehér liliom csokor, apró fehér rezgő virágok vannak körülötte, nagyon szép. Jó ránézni. Vigyáztam rendrakás közben, mindent csak nyugisan csináltam, nyugisan teregettem és közben le is ültem pihenni, biztos ami biztos alapon. Lehet, hogy ez egy intő jel is volt arra, hogy nem kell mindig mindent tökéletesre megcsinálni vagy azon törni a fejem, hogyan legyen állandóan rendben minden körülöttem. Lazábban, ezt is.
Délutánra lett lencsefőzelék, nagyon finomra sikerült és lett virsli is. Kiskorú palacsintát reggelizett fél tizenegykor, akkor ébredt fel. A tegnapi nap őt is kihúzta rendesen, már hazafele mondta a kocsiban, hogy nagyon fáradt. Nem hiába aludt ekkorát.
Pakolásztam a szekrényekben, ahogy mondtam próbálom a következő évet renddel nyitni. Azokban is.
Megállapítottam, hogy nem hülyeség a kevesebb néha több mondat. Talán nem írtam, de pár hete beszereztem egy fekete zakót. Régen is volt nekem, de hát az eltelt évek alatt a méretem már nem egyezik meg sajnos azzal a régivel, úgy hogy kellett egy új. Sokáig nem találtam, aztán végre megvan az igazi, ami tetszik, pont jó, szóval szeretem. És igaz az a mondás, hogy jó ha van egy alap ruhatár, amibe a fekete zakó is beletartozik. Már volt rajtam farmerrel és egy pólóval, futkosós félcipővel egy blúzzal és fekete nadrággal csinosabban, de volt rajtam farmerrel és egy inggel is, amikor valahova mentünk, szóval sokféle variációban és tényleg olyan így, mintha megnöveltem volna a ruháim számát, pedig csak jobban lehet variálni mindent. Szóval ez jó befektetés volt. Ebből kifolyólag kivettem pár felsőt és kardigánt, pulcsit a szekrényből amik így feleslegessé váltak, ajándékozásra kerülnek, mindig lehet (sajnos) adományozni, mindig lehet gazdát találni nekik.
Elkezdtem olvasni a bemutatott könyvet és nagyon nagyon tetszik. Ez most rám fér megint csak azt hiszem, ahhoz hogy végre tényleg egy pozitív gondolatokkal teli évet nyissak majd. Holnap van az év utolsó napja. Lassan kezdem összegezni és lezárni ezt az évet és  összeszedni a jövő évi terveket.

És most megyek és próbálok valamit ilyesmit csinálni, amíg tudok ülni a fenekemen így este már és nem ugrabugrálok kis pihenésekkel megszakítva.


Megjegyzések

 1. Tami, leírnád kérlek a te olvasód pontos típusát? köszi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze. Ez az, itt találsz róla pontos leírást. Nekem nagyon bevált. Érdemes olyat keresni, ami sok fájlt képes beolvasni, mert akkor nem kell konvertálni a könyveket és ha van benne led lámpa még jobb, mert nem kell éjjel kislámpát felkapcsolni, ráadásul a led világítás nem rontja a szemet és közvetlenül a szöveget világítja meg.

   http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_myth_led_e_book_olvaso

   Láttam karácsonykor akcióban volt és szerintem így ünnepek után is biztos le lesz árazva.

   Törlés
 2. Tami, hol vetted a zakod? En is szeretnek egyet, de fogalmam sincs itt Baranyaban merre induljak. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziszó, ezt most kivételesen netről rendeltem. Kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz de tökéletes. Amúgy ha nem jó akkor vissza lehet küldeni.
   A ruhaözön oldalán találtam, ez teljesen új darab. Itt van az oldal:ruhaozon.hu

   Törlés
 3. Én imádkozom, hogy január 6-ig kitartson a fa, mert már akkor potyogott, amikor díszítettük... :(
  Még nincs meg az az érzés, hogy "frissítenem" kellene, én még élvezem a részleteket, valahogy a rohanás miatt most van időm jobban ráfigyelni egy-egy szépségre a lakásban, vagy egy érzésre.... nem is tudom. És itt gyönyörű hideg és napsütéses téli napok vannak - csak a karácsony két napja volt szottyos - és hihetetlen szép az éjjeli ég is, kristálytiszta és milliárdnyi csillagos.... na, ezt nem is ide kellene írnom,hanem hozzám :), csak eszembe jutott :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Én második bontom a fát, hogy mikor már dolgozni és suliba megyünk ne kelljen bajlódni vele. Nekem már nincs meg a karácsonyi hangulat, főleg igy szilveszter napján :) Most itt is hideg van, fagy meg minden. Brrrrrrrrr :)

   Törlés
 4. Olyan furcsa, hogy nem is ismerjük egymást, mégis olyan sok közös érzés van bennünk:) Az első bekezdést én is írhattam volna, azt gondolom, hogy holnap pakolok majd el minden "karácsonyit", én is azt szeretem, ha már a tavaszt várhatom, pedig mostanra lett igazán kopogós a tél. Az a zakó is nagyon jól jönne nekem is, pont mostanra jutottam el odáig, hogy valóban szükség lenne rá:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem jövőre - mindjárt ittvan! :) lőjünk be egy napot és egy helyet, ahol találkozhatnánk :) miközépkorú egyívásúak (bocs, ezen nem bírom magam túltenni, majd jövőre! :D )

   Törlés
  2. Nagy szerencse, hogy mind a szomszédban lakunk:)))) Lőjünk, de helyet is és szép idő dátumot!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…