Ugrás a fő tartalomra

Ma óvatosan

csináltam mindent. Lassan elpakoltam az apróbb karácsonyi díszeket, én ilyenkor már nem nagyon szeretem magam körül látni ezeket. Marad persze még a fenyő és a díszként felrakott kis led lámpás világítás a nappali és a konyha körül a gerendán. De a többi ment vissza a szekrénybe, majd jól átalszik mindegyik egy évet, amikor ismét előkerül minden.
Én az ünnep elmúltával, főleg mikor már a szilveszternek is vége már jácintokat szeretnék magam körül látni és apróbb virágokat, amivel várni lehet a tavaszt. Az igazság az, hogy ha véget ér a karácsony alig várom, hogy frissüljön itt bent minden megint egy picit. A piros takaró és a piros párnák, meg a szürke csillagos még marad egy darabig, azok amúgy is jól mennek a kanapéhoz kár lenne értük. :) De az étkező asztalon az adventi koszorút már felváltotta anyósomtól kapott névnapi ajándék fehér liliom csokor, apró fehér rezgő virágok vannak körülötte, nagyon szép. Jó ránézni. Vigyáztam rendrakás közben, mindent csak nyugisan csináltam, nyugisan teregettem és közben le is ültem pihenni, biztos ami biztos alapon. Lehet, hogy ez egy intő jel is volt arra, hogy nem kell mindig mindent tökéletesre megcsinálni vagy azon törni a fejem, hogyan legyen állandóan rendben minden körülöttem. Lazábban, ezt is.
Délutánra lett lencsefőzelék, nagyon finomra sikerült és lett virsli is. Kiskorú palacsintát reggelizett fél tizenegykor, akkor ébredt fel. A tegnapi nap őt is kihúzta rendesen, már hazafele mondta a kocsiban, hogy nagyon fáradt. Nem hiába aludt ekkorát.
Pakolásztam a szekrényekben, ahogy mondtam próbálom a következő évet renddel nyitni. Azokban is.
Megállapítottam, hogy nem hülyeség a kevesebb néha több mondat. Talán nem írtam, de pár hete beszereztem egy fekete zakót. Régen is volt nekem, de hát az eltelt évek alatt a méretem már nem egyezik meg sajnos azzal a régivel, úgy hogy kellett egy új. Sokáig nem találtam, aztán végre megvan az igazi, ami tetszik, pont jó, szóval szeretem. És igaz az a mondás, hogy jó ha van egy alap ruhatár, amibe a fekete zakó is beletartozik. Már volt rajtam farmerrel és egy pólóval, futkosós félcipővel egy blúzzal és fekete nadrággal csinosabban, de volt rajtam farmerrel és egy inggel is, amikor valahova mentünk, szóval sokféle variációban és tényleg olyan így, mintha megnöveltem volna a ruháim számát, pedig csak jobban lehet variálni mindent. Szóval ez jó befektetés volt. Ebből kifolyólag kivettem pár felsőt és kardigánt, pulcsit a szekrényből amik így feleslegessé váltak, ajándékozásra kerülnek, mindig lehet (sajnos) adományozni, mindig lehet gazdát találni nekik.
Elkezdtem olvasni a bemutatott könyvet és nagyon nagyon tetszik. Ez most rám fér megint csak azt hiszem, ahhoz hogy végre tényleg egy pozitív gondolatokkal teli évet nyissak majd. Holnap van az év utolsó napja. Lassan kezdem összegezni és lezárni ezt az évet és  összeszedni a jövő évi terveket.

És most megyek és próbálok valamit ilyesmit csinálni, amíg tudok ülni a fenekemen így este már és nem ugrabugrálok kis pihenésekkel megszakítva.


Megjegyzések

 1. Tami, leírnád kérlek a te olvasód pontos típusát? köszi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze. Ez az, itt találsz róla pontos leírást. Nekem nagyon bevált. Érdemes olyat keresni, ami sok fájlt képes beolvasni, mert akkor nem kell konvertálni a könyveket és ha van benne led lámpa még jobb, mert nem kell éjjel kislámpát felkapcsolni, ráadásul a led világítás nem rontja a szemet és közvetlenül a szöveget világítja meg.

   http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_myth_led_e_book_olvaso

   Láttam karácsonykor akcióban volt és szerintem így ünnepek után is biztos le lesz árazva.

   Törlés
 2. Tami, hol vetted a zakod? En is szeretnek egyet, de fogalmam sincs itt Baranyaban merre induljak. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziszó, ezt most kivételesen netről rendeltem. Kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz de tökéletes. Amúgy ha nem jó akkor vissza lehet küldeni.
   A ruhaözön oldalán találtam, ez teljesen új darab. Itt van az oldal:ruhaozon.hu

   Törlés
 3. Én imádkozom, hogy január 6-ig kitartson a fa, mert már akkor potyogott, amikor díszítettük... :(
  Még nincs meg az az érzés, hogy "frissítenem" kellene, én még élvezem a részleteket, valahogy a rohanás miatt most van időm jobban ráfigyelni egy-egy szépségre a lakásban, vagy egy érzésre.... nem is tudom. És itt gyönyörű hideg és napsütéses téli napok vannak - csak a karácsony két napja volt szottyos - és hihetetlen szép az éjjeli ég is, kristálytiszta és milliárdnyi csillagos.... na, ezt nem is ide kellene írnom,hanem hozzám :), csak eszembe jutott :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Én második bontom a fát, hogy mikor már dolgozni és suliba megyünk ne kelljen bajlódni vele. Nekem már nincs meg a karácsonyi hangulat, főleg igy szilveszter napján :) Most itt is hideg van, fagy meg minden. Brrrrrrrrr :)

   Törlés
 4. Olyan furcsa, hogy nem is ismerjük egymást, mégis olyan sok közös érzés van bennünk:) Az első bekezdést én is írhattam volna, azt gondolom, hogy holnap pakolok majd el minden "karácsonyit", én is azt szeretem, ha már a tavaszt várhatom, pedig mostanra lett igazán kopogós a tél. Az a zakó is nagyon jól jönne nekem is, pont mostanra jutottam el odáig, hogy valóban szükség lenne rá:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem jövőre - mindjárt ittvan! :) lőjünk be egy napot és egy helyet, ahol találkozhatnánk :) miközépkorú egyívásúak (bocs, ezen nem bírom magam túltenni, majd jövőre! :D )

   Törlés
  2. Nagy szerencse, hogy mind a szomszédban lakunk:)))) Lőjünk, de helyet is és szép idő dátumot!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …