Ugrás a fő tartalomra

Már tegnap este

éreztem, hogy valami bujkál bennem, olyan semmilyen nem volt a közérzetem éreztem a torkom is már. Aztán hajnalban arra ébredtem, hogy nem tudom kinyitni a számat annyira fájt már a torkom és tiszta víz vagyok, szerintem lázas voltam. Az egyetlen amit nehezen viselek az a torokfájás és a fejfájás. Nem is tudtam elvinni a gyereket a suliba, férjem vitte én pedig majdnem délig ágyban voltam. Negrot szopogattam és két stampedli pálinkát ittam. Most keltem fel nem rég, nagyjából már jól vagyok legalább is a torkom most éppen nem fáj csak kicsit érzem, hogy van. Anyósom hívott, hogy túrógombócot küld ebédre ne főzzek semmit, férjem az előbb telefonált, hogy elmentek a mekibe, úgy hogy esznek egy nem túl egészségeset, de nem is bánom, mert főzni most semmi kedvem. Nagyon jó idő van kint, itt bejött a 10 fok meleg, süt a nap ezerrel és nem is bánnám, ha ilyen maradna az idő még legalább egy két hétig vagy karácsonyig. Vagy akkor, amikor a férjem hétfőn éjjel elindul. Ahogy hazaérnek a fiúk mennek ki a kertbe, szerintem én addigra összeszedem magam, lenyelek egy Rhinathiol Coldot, aztán még is csak rendbe rakom a lakást, hogy holnap feltudjuk állítani a fenyőfát és kicsit ünnepeljünk. Amúgy sem tudok sokáig fetrengeni ez csak is akkor fordulhat elő, ha már tényleg baromira a halálomon vagyok vagy ahogy szokták mondani "cigánygyerekekpotyognánakazégből"Hétfőn öt órakor a kamaszok sérüléséről tart egy pszichológus a suliban előadást szülőknek és szerintem én oda elmegyek kíváncsi vagyok nagyon rá, így jobban látom ha vasárnap karácsonyoznánk. 
Este megsütöm a bejgliket, vettem ki húst a fagyasztóból majd valamit összerittyentek holnap ebédre. Talán brassóit, úgy is olyan régen rágják érte a fülemet. 
Na, egy fél óra pihit még engedélyezek magamnak, aztán nekiállok a dolgaimnak. 
Szép hétvégét nektek. :)

Megjegyzések

 1. Köszi! :) Jobban vagyok, így délutánra már egészen virgonc :)

  VálaszTörlés
 2. Mert mi anyák... :)))))
  Szép hétvégét nektek!

  VálaszTörlés
 3. Jobbulást :) (olvastam, de jó szokásomhoz híven szépen magamban mondtam egy kommentet :) )

  VálaszTörlés
 4. Jobbulást! Neocitran az segít... jó forrón :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…