Ugrás a fő tartalomra

Minden jó, ha

a vége jó. Férjem szerencsésen megérkezett, éppen a munkahelyén rendezkedik. Egy csomó cucca kint van már, ruha, munkához szükséges eszközök, pipere cuccok és minden más, ami 4 hónapra kell. A tegnap esti pakolásnál már nem is emlékeztünk rá mennyi minden van már ott ( észre sem veszem és kiköltözik :) de most szembesült vele, hogy néhány dolog nem is kellett volna. Mindegy, majd kint hagyja ezeket is nem kell hazacipelni. :)
Reggel a gyereket ébresztettem, megnyugodott már , helyette most rettenetesen náthás és köhög. Reggelizés után már éppen öltözött mikor hasmenése lett, gondoltam a vajas mézes kalács és a coldrex, c vitamin keveréke segített rá a dologra. Aztán ismét és még indulásnál a kocsiból is vissza kellett mennünk. Közben persze rájöttem, hogy őt is elérte az iskolában már második hete tomboló hányós hasmenéses vírus, szerencsére az előbbi nem jött elő. Mivel a köhögés már két napja tart, telefonáltam az osztályfőnöknek, hogy orvoshoz megyünk. Útközben meglátogattuk a Tesco illemhelyét, de azért csak odaértünk az orvoshoz. Gyógyszer, majd gyors keksz, ropi vásárlása mivel ma koplalás van. Hazahoztam, elrendeztem én mentem dolgozni mert határidős melóm van még csütörtökig (még jó, hogy múltkor írtam végeztem vele, ja azóta kaptam másikat). Fél órával előbb jöttem haza, mert nem hagyott nyugodni a dolog, hogy itthon van egyedül betegen. Nincs semmi, tette a dolgát, pihent, ropizott szóval el volt, láza nincs. 
Ma megrendeltem a karácsonyi tálat, 24-én délre megyek érte. Ráadásul megérkezett Ella könyve is, már nagyon vártam. Ráadásul kaptam törzsvásárlói kupont is, úgy látszik "ezek" tudnak valamit. :)
lira.hu


Belelapoztam és hát azt kell hogy mondjam barátok leszünk! :) Nagyon szép, olvasmányos és nagyon jó receptek vannak benne. Szeretni fogom és biztos, hogy rengeteget fogok belőle főzni, főleg most hogy kicsit lesz alkalmam visszatérni az egészségesebb étkezéshez. Este tuti ezzel fogok aludni. :) Ja és 3300ft volt, ahogy néztem máshol 4800 körül van az ára, szóval ha valaki ajándékba szeretné adni vagy megakarja venni csak is a LÍRA oldalán! ( nem a reklám helye, de tényleg így van)
Én meg most éppen takarítom össze a konyhában az este itt hagyott káoszt, várom hogy felszáradjon a kő, felporszívózok, rendet rakok és megnyugodva lefogok ülni a gép elé megnézek valami lájtos filmet, ha még fent tudok maradni az átvirrasztott éjszaka után. Most 4 hónapig (remélhetőleg) nyugi lesz, csak akkor kell megint izgulni ha a férjem visszaindul. Hát így.

Megjegyzések

  1. No, örülök, hogy minden rendben van. A tegnap bejegyzésed is ma olvastam, így most a dolog lefutásával látom, hogy okés minden, és már te sem izgulsz. Meg a könyv is tuti :), hm, most nem is tudom, magamnak rendeltem-e valamit idén karácsonyra..... :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy rendben kiért... Nem akarom fájdítani a szíved, de az azért nagyon kemény lehet, hogy négy hónapig nem találkoztok...
    A gyerkőcnek jobbulást! Azért az jó, hogy már egyedül is otthon tudod hagyni, még ha gondolatban ott is vagy vele.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…