Nem vágyom ma

nagy dolgokra csak egy nyugodt napra. A tegnapi nap a maga jóleső végre rend van itthon érzésével hamar elmúlt és az éjszaka is most olyan gyorsan eltelt mintha nem is lett volna. Nem ébredtem fel egyszer sem, de fél öt óta talpon vagyok, ennyit bírtam egy huzamban aludni éjfél óta.
Ma elkezdődött a valószínűleg utolsó közös teljes hétvégénk itthon hármasban. Biztos, hogy rányomja a bélyegét a változó hangulatomra az utazása, ahogy minden év végén. Ez a fél lábbal itt, de már fél lábbal ott dolog nem jó érzés, nyugodtabb lennék ha már rendben ott lenne. A hét végén fenyőfát állítunk és a héten finom vacsorákat főzök indulás előtt. Így szoktuk, kedvenc ételek, kedvenc sütik.
Fogadó óra is lesz a suliban, de nagyon gondolkodom rajta, hogy elmenjek e. Fél négyig dolgozom, ötkor kezdődik másfél órát várhatnék rá a munkahelyemen. Valahogy nincs kedvem, de a matek tanárnővel jó lenne pár szót beszélni. Haza nem érdemes jönnöm, mert épp hogy ideérek már mehetek is vissza, tiszta benzin pocsékolás. A gyereknek viszont meg kellene várni, mert a férjem 4-re megy fogorvoshoz nem tud érte menni. A buszjárat meg, röhej. Na majd még kitalálom délutánig mi legyen. 
Ma nagyon hétfő van, úgy érzem. Jó lenne ha szombat és vasárnap között lenne még egy hétvégi nap. :) Ez így nagyon kevés. 
Az előbb kidugtam az orrom, hideg van. Nem is tudom mikor éreztem ilyen hideget utoljára december elején, olyan mintha évekig nem lett volna ez. Úgy emlékszem, mintha csak január közepe táján lett volna az utóbbi időben ennyire hideg. Elszoktam tőle. 
Na megyek, csinálok egy forró teát és még egy fél órát élvezem a csendet. Aztán keltem a többieket. 

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem ezt a hideget :), jókedvre derít.
    Tami, most érzem azt is, hogy de jó lenne közelebb lakni, egy-egy esti beszélgetést teával, forraltborral, mécsesekkel összehozni....

    VálaszTörlés
  2. Képzeld, elmentem macskás lámpát venni, de kettőt kaptak, az pedig már gazdára talált. Ez van, kicsit szomorú vagyok, tüneményes volt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése