Ugrás a fő tartalomra

Reggelente mikor

korán felkelek, mint most is Mártát olvasok. Minden évnek adventjén minden napra egy egy lelket kisimító írás az oldalán, ami erőt ad a rossz napokon. És a jó napokon is. Van, hogy egy nap többször is elolvasom az aznapit és örülök, hogy ráleltem annak idején a blogjára. 
A kezemben a szokásos reggeli kávém, bár többször tervezem, hogy áttérek a teára. A tegnapi napom húzós volt, reggel rohanás a munkába (a hétfők mindig ilyenek, pedig ugyan úgy készülünk mint a hét többi napján és még is) aztán a suliból hívtak, hogy menjek a gyerekért, mert nem érzi jól magát, úgy hogy két óra után ő már itthon volt és feküdt ( tegnap este már jobban volt, remélem ha felkel is így lesz) aztán délután elugrottam boltba friss kenyérért, gyümölcsért, onnan vissza a suliba fogadó órára (ahol lemaradtam a matek tanárról, mert másoknál elbeszélgettük az időt, úgy hogy egyik nap muszáj bemennem külön hozzá, mert tanácsokat kérnék a tantárggyal kapcsolatban) fél hétre értem haza, akkor álltam neki főzni és megszáradt tiszta ruhákat elpakolni , kilenc órakor pedig bezuhantam az ágyba. Az erőm fogytán, nem fizikailag, szellemileg. 
Férjem hétfőn indul, most már száz százalék. Ma el kell kezdenem azoknak a dolgoknak az intézését, amiket feljegyeztem, hogy minden meglegyen az útra. Szombaton fenyő díszítés itthon. Bejgli sütés, mert hiába terveztem el tegnapelőttre csak nem jött össze. 
Annyira összemosódik az idő, hogy elfelejtettem a Mikulást. Illetve megvettem az apróságokat, csokikat, egy téli bögrét Kiskorúnak, de tegnap este nem készítettem az ablakba, még jó hogy Dius olyan címet adott a napi mondandójának, hogy Mikulás így leesett, hogy az ma van.
Köszi Dius! 
Nem tudok nagy dolgokról most írni, se kicsikről csak a napokat számolom ahogy múlnak, hogy végre eljöjjön az az idő, amikor itthon leszünk és körülöttünk megszűnik a külvilág. Még két hét. 


Megjegyzések

 1. Ha hiszed, ha nem, ma Mártát olvasva Rád gondoltam, és hogy megkérdezlek, olvasod-e... és akkor idejövök, Márta után, és a fülemen szedem a levegőt :), szóval tökjól meglepődtem.... mikor Őt olvasom, főleg így adventben, elszégyellem magam... hogy nem tudok most szépen írni, hogy nem tudom szavakba önteni, ha néha-néha mégis meglátogat az öröm, vagy rácsukom szemem valami boldogságosságra... szóval érted.
  Rohanás van, és ez zavar, és nem tudom, mit tegyek. Vágyom rá,mármint a lassúdásra, ahogy te is számolod vissza az időt a szabadságig...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mártát ezer éve :)Ahogy ő ír nem ír úgy senki. Annyira szeretem, sokszor olvasok vissza évekre a blogjában. :)
   Most kicsit én is le vagyok amortizálódva, most otthon minden pörög ezerrel....főleg a hétvége lesz húzós, mert szombaton és vasárnap minden maradékot el kell intézni, ami az egész családot érinti. Aztán keddtől már tényleg a lassulás jön.

   Törlés
 2. Én is Mártával kezdtem a napot. És vele is folytattam. És azóta harmadszor is elolvastam, mert nagyon szeretnék kapaszkodni valamibe, ami szép és őszinte.

  VálaszTörlés
 3. Na, jó, utánanézek Mártának...
  A gyereknek meg jobbulást! Ezt a hányóst kapta el ő is, ami tarol? Állítólag nagyon gyors lefolyású, csak agresszív.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nem hányt végül is, fájt a feje, rossz volt a gyomra. Aztán tegnapra jobban lett, viszont éjjel meg a férjem lett rosszul. Én még talpon vagyok.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…