Ugrás a fő tartalomra

Valami hihetetlen jó

hogy végre tökéletes "rend" van a hűtőszekrényben és a konyhában is. Végre eltűnt a sok karácsonyhoz köthető ennivaló, amit innen onnan beszereztünk, kaptunk, hoztak mittudomén. Tegnap reggel, míg kávéztam és blogokat olvastam hirtelen ötlettől és mert bőven volt rá időm, míg felébredt a gyerek és indultunk a munkahelyre, rendet tettem. Lefagyasztottam amit lehet, majd egy hónap múlva jó lesz a maradék töltött káposzta, volt még pár szelet kolbászhússal töltött karaj, amit már senki sem kívánt (baromi nagy volt az a két személyes tál, amit rendeltem) és aminek a kutyus örült, mert végül ő kapta meg elvégre családtag. Rendet tettem a konyhában lévő komód fiókjában, kivittem a szemetet, összehajtogattam a kimosott konyharuhákat, katonás rendet raktam a konyhaszekrényekben. A mézes még eláll egy dobozban és másikba eltüntettem a zselés szaloncukrot és a bon bonokat. Pár hétig, hónapig még tele lesz velük a lakás, de legalább szépen fémdobozban vannak a szekrény egyik polcán. Most a gyerek se tud ránézni, de gyanítom később még jól jön. Egy szóval vége a habzsi dőzsinek (bár mi eléggé mértéktartóak voltunk) és ez egyáltalán nem baj. Most szép rend van, eltűnt minden karácsonyról megmaradt dolog. Nincs kísértés, vége van az ünnepnek. Mi most inkább vitaminokból tankolunk fel, szokásos rengeteg gyümölcs smoothienak és gyümölcssalátának mézzel a tetején. Könnyedebb ételeket szeretnék főzni az ünnepek után.
Szilveszterkor itthon leszünk. Egyedül férj nélkül az ember nem vágyik sehova, de amúgy évek óta már jobban szeretek itthon lenni. Pár éve még , amikor barátnőmék ( előző férje és ő) között minden rendben volt többször együtt szilvesztereztünk az jó volt. Régi slágereket hallgattunk, dumálgattunk, activityt játszottunk, kártyáztunk, főztünk, sőt volt olyan év is amikor akkora hó volt, hogy szánkózni mentünk. Elmúlt. Azóta férjem kijár dolgozni, barátnőmnek új férje van én meg jobban szeretek itthon lenni, ha már egyedül, illetve ketten vagyunk a gyerekkel.
Az idei évben ezt a napot a jövő év előkészítésének fogom szentelni. Majd töltök magamnak egy pohár pezsgőt, hogy jól menjen a dolog. :) Ez azt jelenti, hogy kiválogatom mik jöhetnek át velem az új évbe. Papírok, befizetett számlák átnézése, dossziék rendezése, rend rakás szekrényekben, válogatás, szelektálás, ilyesmi. Közben persze azért csinálunk programot is, bemegyünk a városba nézelődni, aztán itthon társasozunk, kártyázunk, játszunk a gyerekkel, de alapvetően szeretnék úgy átlépni az új évbe, hogy tiszta lappal kezdhessek minden téren. Amúgy pedig mivel foglaljam el magam? Tévé elé nem fogok ülni, nem nézem a szilveszteri műsorokat, azt hiszem arról legtöbbünknek az a véleménye, hogy felesleges gagyi. Majd jó kis zenéket fogok hallgatni közben, aztán majd neten filmet nézek.
Egyébként simán eltudnék képzelni egy amolyan nagy baráti körös ó év búcsúztatót mondjuk nálunk. Ha a hó is esne az lenne a legjobb, ahogy látom, hogy kint a kertben a fehér hóban bográcsban fő a lencsegulyás, a barátainkkal forralt bort iszunk és meleg pogácsát majszolunk, nagy hócsaták vannak és a kertünk végén lévő erdőből levezető dombon szánkózunk, szóval ahogy látom magam előtt az nagyon jó. De sajnos ez egyelőre álom marad, szinte az összes barátunk és közeli rokonunk vagy külföldön él már vagy az évek alatt ott vállaltak munkát így ilyenkor általában mindenki a téli szezonját tölti kint. 2010 óta ezzel a csodálatos választással ez még inkább felerősödött, szinte nincs olyan hét, hogy az ember ne hallaná, hogy ez is elment, annak a családja is most adta el a házát, lakását és cuccol el egy olyan országba, ahol jobban megbecsülik, ahol lehetnek terveik hosszabb távra, ahol nem kell a mocskot hallani rádióból, tévéből, nem jön velük minden áldott nap valami "csodálatos" hír. Ahol kapnak levegőt, ahol tiszta szívből nevethetnek bármikor, ahol a gyerekük tanulhat ésszerűen, stressz mentesen. Én emlékszem még régebbi időkre, hogy bár akkor is voltak nehézségek ezek a dolgok megvoltak itt is. A több nevetés és a barátok mindenesetre száz százalék. Na de ebbe ne is menjünk bele, ne gondoljunk most ezekre. (valahol azért nagyon nagyon szeretném, ha végre ebben az országban a 2017 éve tényleg a lázadás éve lenne és nem úgy, ahogy erre vezetőnk gondol)
Ma reggelre azonban kicsi üröm is vegyült az örömbe, mert nem tudom miért de a bal szemem bevérzett. Elég csúnya és remélem , hogy nem valami betegség előjele , vérnyomásom mindig normális, nem érzek semmi különöset, úgy hogy remélem csak vagy megerőltettem ahogy időnként behozom a fát vagy a huzat, amikor sétáltunk az erdőben. Várok egy két napot, aztán ha nem kezd el felszívódni irány a doki. Remélem erre nem kerül sor. Kicsit azért parázom így egyedül. :( Jó lenne, ha ártatlan kis valami lenne (pl a sok monitior nézés) és nem valami nagy dolog. Még az kellene a boldogságomhoz. :/
Ma moziba megy Kiskorú, én pedig nézelődöm. Talán beszerzek egy új kenyérpirítót, mert sajnos a régi megadta magát és a pirítóst mindenki nagyon szereti. Hátha van valami karácsony utáni leárazás itt ott. Hát így.

Megjegyzések

  1. Reggel 5-től konyhát, kamrát, hűtőt takarítottam. :-D

    VálaszTörlés
  2. Nekem csak konyhai rendcsinálásra telt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…