Bár fél ötre

kovtama | 5:37:00 | | 2 Hozzászólás
állítottam be az órát nem bírtam felkelni csak ötkor. Annyira fáradtnak érzem magam, mintha nem is lett volna éjszaka és nem aludtam volna semmit. Gondolom a hirtelen jött meleg miatt van, tegnap délutánra még a fejem is megfájdult. Ahogy felkeltem itt kint a nappaliban csináltam egy jó nagy kereszthuzatot, hogy jöjjön be friss levegő. Az előbb voltam kint egy percre, egyáltalán nincs hideg úgy hogy megkockáztatom a dolgot nem fűtök be ma mindenhol csak itt a nappaliban. 20 fokot mondanak mára is, mivel délre néz majdnem az összes ablakunk, remélem nem fog lehűlni a ház mire hazaérünk. Amúgy is melegek még a cserépkályhák. Ha bejön, akkor holnaptól így teszek. Állítólag most már ilyen jó idő lesz, már ami a hőmérsékletet illeti, de jó lenne!! Tegnap délután ahogy hazaértünk kint is maradtunk az udvaron, tettünk vettünk, kutyával játszottunk, majd úgy jöttünk csak be. 

Tegnap kiderült Kiskorú csapata bejutott az országos történelem versenyre, harmadikként a csapatok közül. A suliból ebben a korosztályban csak ők, hárman vannak egy csapatban. Május 6-án lesz a döntő, addig ezerrel megy majd a készülés, kapnak jegyzeteket, meg könyveket amiből készülni kell. Végre valami jó hír is van (mert amúgy sajnos nekem a suli egyre inkább csalódás, ha újból kezdhetnénk nem ezt választanám neki) ráadásul még a természetismeret dolgozata is ötös lett, úgy hogy jól kezdődött a szünet utáni hét.

Nem tudok nagy történésekről beszélni, mert igazából most nincs semmi a napok nagyon gyorsan mennek. A férjem valószínű a jövő héten jön haza, már tervezi miket fog itthon csinálni, ajjajjj....Mindenesetre itt bent bontani nem engedek semmit!!! :) Idén csak kinti munkák lesznek, ha rajtam múlik, itt bent csak apró dolgok, amik nem járnak nagy kosszal meg porral. Legalább is nagyon remélem!!

A Deichmann netes oldalán tegnaptól 30%-os leárazás van egyes cipőkre, persze az oldalra először be sem lehetett lépni gondolom annyian megrohanták, aztán a végén csak sikerült. Vettem a férjemnek és magamnak papucsot, végre találtam normálisat legalább is úgy néz ki azok lesznek. Sajnos a gyerkőcnek nem találtam, pedig neki is tervben van a papucs vétele. Elég kevés termék van már és persze a méretekből sincs már minden. Kockázat nincs, ha nem jó akkor visszalehet vinni, (bár szerintem a papuccsal nagyot nem lehet tévedni, mérettáblázat meg van fent az oldalon) ráadásul azon kevesek közé tartozik a bolt, akik ingyen! szállítják ki a megrendelt terméket.


Nem egy nagy durranás, de itthonra tökéletes lesz.


Már csak két nap és megint hétvége és szuper nyári idő jön.

Ma már megpróbálunk

kovtama | 5:42:00 | | 3 Hozzászólás
visszarázódni a dolgos hétköznapokba. Hű, nem lesz olyan egyszerű, mert most kezdtünk hozzászokni az itthon léthez. Eltudnánk viselni Kiskorúval még legalább egy hétig. Az éjjel nem is aludtam jól, gyerek is mellettem aludt, forgolódott, keresztbe feküdt az ágyon, úgy hogy kb. 1 órát bírtam nyugodtan aludni. Kb, mint egy zombi úgy nézek most ki és nem úgy, mint aki itthon jól kipihente magát a 6 nap alatt. Csak éljük túl a mai napot, erre hajtunk szerintem most mind a ketten. :)

Mától megint beiktatok egy két napot, amikor csak gyümölcsöt, tiszta gyümölcslevet /nem cukrozott, nem tartósítószerrel teli nyomott/  ásványvizet, sok folyadékot fogok inni. Bár nem vittem túlzásba a húsvétolást, azért lecsúszott pár olyan dolog, aminek nem kellett volna így most megint rám fér egy pár napos tisztítókúra. Mára pedig a vádlim is rendbe jött, legalább is nem érzek most semmi húzást, fájdalmat és a keménység is eltűnt, úgy hogy megpróbálok ismét futni, először 3-4 kilométerrel kezdeni. Lehet gyorsan kezdtem bele és ez volt a gond. 

Megyek is, elkészítem a gyümölcssalátám amit a munkahelyre viszek. Áfonya, banán, kivi, ananász, pici eper és egy két teáskanál méz. Tízóraira natur joghurt lesz és tiszta meggylevet is viszek, valamint ásványvizet. 

Szép napot. 

kép pinterest

Ma reggel még

kovtama | 18:47:00 | | | | | 4 Hozzászólás
borús időre ébredtünk, de délelőtt 10 után már ragyogó napsütés lett és egyre melegebbé vált az idő. Gyorsan össze is kaptuk magunkat és az utolsó láblógatós napra kitaláltunk egy nagyobb kirándulást. Beültünk a kocsiba és először elmentünk Sikondára, ahol megebédeltünk majd egy jó nagyot sétáltunk a tó partján. Séta után visszamentünk Pécsre, először fagyiztunk és nagyon finom házi limonádét ittunk a város egyik kiülős cukrászdájában,  mert időközben már 23 fokra melegedett az idő. Ezután egy jó nagy kört tettünk Pécs belvárosában.  Szép nap volt, amivel lezártuk ezt a tavaszi szünetet és nagyon sajnáljuk, hogy már vége is nagyon gyorsan elteltek a napok.  Pár kép a mai napról.

Sikondai tó

Cotswolds a csodás angol vidék

kovtama | 9:47:00 | | | | 3 Hozzászólás
Egy bájos hely Közép Angliában. A bakancslistámon előkelő helyen szerepel, bár fogalmam sincs hogy eljutok e egyszer ide, de nagyon szeretnék. Azt hiszem, aki itt él a világ egyik legszerencsésebb emberének mondhatja magát. A képekről a nyugalom és békesség árad, szinte érezni a friss levegőt, a vidéki hangulat pedig teljesen beszippantja az embert. Gyönyörű környezet, dimbes dombos helyek, erdők, patakok, régi házak. Nem is kell más, festői az egész. 
Sokan költöznek ide a városokból, ahogy tette ezt a mostani ház tulajdonosa is annak idején. Egy régi házat újított fel, először csak kikapcsolódni jött ide, de most már itt él. 

forrásHát mennyire jó

kovtama | 10:42:00 | | | | 3 Hozzászólás
nap volt már tegnap nem igaz?? Atyaég, tiszta nyár! Rövid ujjúban kirándultunk, kutyával egy baromi nagyot. Szedtünk mezei virágokat, fényképeztünk, beszélgettünk, kiskutya rohangált és tele volt az orrunk az erdőben vadon nőtt fák virágainak illatával. Huh igazi májusi virágillat volt , töményen. Aztán jó két órás vagy több is mászkálásból hazajöttünk, kint késői ebédeltünk a teraszon, sonka, kolbász, tojás, finom olasz sajt, zöldhagyma, retek, paradicsom, majonézes torma. Na ezért (is) jó a húsvét! Ez a kaja ilyenkor esik a legjobban az embernek. Ma is ez lesz a menü. Csináltam egy epres gyümölcstortát, persze lájtosan, jó sok zselatinnal a tetején mert azt szeretjük. A fele jól el is fogyott még tegnap. :) 

Mára is kirándulást terveztünk, de jelen pillanatban éppen be van borulva és mintha hajnalban az eső is esett volna picit, szóval nem tudom mi lesz belőle.

Azért nem bírtam ki tegnap mikor hazaértünk egy darabig néztem a sáros teraszt, a rászáradt sáros lábnyomokat, amit a kiskutya hordott fel a rossz időjárás miatt és fogtam a felmosóvödröt, meg egy nyeles súrolókefét, először domestossal, majd mosogatószerrel végig suvickoltam az egészet. Utána sima vízzel még egyszer, aztán még fel is töröltem szárazra, hogy a kutya még véletlenül se másszon bele. Érdekesen nézhettem ki négykézláb, ahogy ott törlöm fel az egészet. :) Eltartott vagy egy órát mire végeztem, de most olyan jó kimenni végre nem a koszos kutyalábnyomokat látom rajta. Gyanítom nem sokáig lesz így, mert a héten megint esőt mondanak, de most jó :/ A magasnyomású mosót nem tudom hogy kell összerakni, azt elfelejtettem megkérdezni a férjemtől, úgy hogy maradt ez a takarítási megoldás, de szép lett. 
Amúgy meg legyen már meleg, ahogy ígérik pár nap múlva és lehessen már végre kapni mindenféle igazi tavaszi szép virágot, muskátlikat, meg mindenféle másikat, mert venni szeretnék párat és díszítgetni még kint a terasz korlátját meg a járdát. 

Pár kép tegnapról:

Ezt a házat már régóta árulják, kb. 12-13 éve. Bakancslistás, mert a hely ahol van valami elképesztő. Na és ami hozzá jár, mutatom a következő képeken.

Elektromos kapu, valami ilyesmit tervezünk mi is

Fent a hegytetőn, elképesztő kilátással, körülötte csak présházak vannak szóval teljes nyugalom. Az utat takarítják, mert innen pár száz méterrel odébb van egy katonai légtér figyelő, szóval ha nincs nagyon nagy tél nem gond kocsival a feljárás. Ellenkező esetben a domb alján kell hagyni az autót és feljönni, na úgy azért macerás, de hát a nyugalomért ugye...

Oldalról
Hátulról, a szántóval

Közelebbről. Nagy ház, emelettel

Ez a kilátás a ház oldalából

Sajnos a bokroktól nem látszott, de egy 25nm-es medence van hátul kialakítva

Dombtető

A ház mögötti pince

Hazafelé

Ez a kilátás, ahogy megyünk haza

A falunk

Háztetőnk
Alig engedett két képet

Vigyorik :)


 A házról még pár kép:


Eredetileg 27 millióért árulták, de senki nem vette meg. A házban a klímától kezdve a dupla kazánig, a napkollektorig, riasztóig minden van, extrán felszerelt, bútorozott. A tulajdonosok külföldre mentek és nem is szándékoznak hazajönni. Állítólag már kevesebb, mint a feléért eladnák , mert csak nyűg nekik hazajárni, amit nem is tesznek meg mindig szóval a ház gondolom már nem így néz ki, a kert is elvadult és hát tudjuk jól milyen egy nem állandóan lakott épület. Nekem nagyon tetszik, kivéve ez a sok hülye felragasztott kő, de maga az elrendezése nagyon jó, a többit meg úgy is a saját kedvére formálja az ember. Az, hogy a falun kívül esik, csend és nyugalom venné körül az embert na az mindent megérne,mert elsősorban ez vonz. Ha erre járunk mindig megállok és megnézem és elképzelem, hogy ebben a nyugalomban ébred az ember, ahol a "madár se jár". Biztos sok őz, nyúl, erdei állat jár erre, mert itt már tényleg egy karnyújtásra van az erdő. Álmodozni jó.