Alig aludtam

kovtama | 17:35:00 | | 4 Hozzászólás
valamit tegnap. Még éjjel kettőkor filmet néztem, aztán próbáltam elaludni de egyáltalán nem voltam álmos. Hogy mi volt nem tudom, bezzeg most meg fáradt vagyok. Meg közben tegnap óta élem a szokásos napjaimat, ami  minden hónapban rám tör, úgy hogy mióta délután hazaértünk a munkából az az elfoglaltságom, hogy miközben megy a mosógép számolom hány kocka csokit tudok a képembe tolni?  Hát ez van, hello pms, hello falásrohamok. Édes utána sós, sós után ismét édes. :/ Holnapra elmúlik. 
Tegnap kitakarítottam a lakást most meg éppen spárgás quiche recepteket néztem, de igazán egyik sem fogott meg, úgy hogy marad az én variációm. Ezt akarok ugyan is sütni. A Lidlben vettem egy csomó zöldséget, gyümölcsöt és végre kaptam szép zöld zsenge spárgát - szeretem -  ebből akarok valami finomságot készíteni, quichere gondoltam. Egy roséval jó lesz vacsira. Amúgy jól vagyok, megvagyok, mióta a kaput akarjuk csinálni nincs jó idő :D viszont a hozzávalók lassan itt lesznek már nálunk. Alap zsalukövek vagy mi a fene, ezt a férjemtől kérdezzétek, betonvasak, meg mindenféle más egyéb amiből állítólag majd lesz egy szép, télen is könnyen kezelhető, elektromos bejárati kapunk. Alig várom, hogy már készen legyen. (még el sem kezdtük :D ) Minden ok velünk -a férjem éppen készül bejönni a nappaliba a mennyezeten keresztül, valamit nagyon pakol a padláson - gyorsan telnek a napok, basszus ma már ballagások voltak. :O Eszméletlen, hogy nemrég még tél volt. Jó kedvem van, másképp látok dolgokat, meg is írtam erről a blogbejegyzést csak még nem tettem fel ide. Viszont terápiának tök jó volt, hosszú is lett majd valamikor lehet olvasni. Sosem szoktam annyira mélyen az érzéseimről írni, mint abban úgy hogy még gondolkodom rajta, hogy megosszam e másokkal is. Holnap elő anyák napozunk, mert nálunk úgy néz ki egyik nagymama sem lesz otthon pont a napján (meg sem lepődöm, erről ennyit) úgy hogy mi vasárnap valami más programot szervezünk. Irtó fáradt vagyok, de még vár rám egy teregetés meg egy fürdőszoba súrolás, ez tegnap elmaradt és a sütés. 
A munkahelyen is viszonylag nyugi van, most ez is jó. Füvet kellene nyírni a sok esőtől annyira megnőtt, mióta utoljára lenyírtuk én meg félek, hogy a kullancsok beveszik a kertet. Eddig sikerült őket elkerülni, valahogy nálunk még nem találkoztunk velük, mióta itt lakunk. 
Na megyek, mert ülve elalszom ideje nekiállni valaminek és lemozogni a csokit. (ahhoz legalább egy maratont le kellene most futnom :D )

Újra Cotswold

kovtama | 5:46:00 | | | | | | 2 Hozzászólás

Nagyon tetszik ezzel a különleges sok üveges bajárattalAz előszoba a kedvencem
Ez a halvány lila kanapé!

Itt több mindent kicserélnék. Az asztalt, talán egy hosszúkás fára, a fotelt és a zöld kanapét áthúzatnám egy picit sötétebb lilára, mint a másik, így látszik, hogy különálló szett, de még is passzolna hozzá. (esetleg valami halvány, apró lila virágos huzattal dobnám fel)


Szép :)


forrás


A gyerek

kovtama | 5:25:00 | | 20 Hozzászólás
tegnap kapott egy szaktanári figyelmeztetőt, mert a padra ceruzával ráírta az egyik együttes számának a címét, aztán leradírozta. 
A férjem írta alá, majd odarajzolt egy smileyt. Most írjam oda, hogy ez a férjem volt, nehogy ma meg azért kapjon, mert esetleg azt gondolják majd, hogy a gyerek szórakozott?  :)

Tegnap annyira

kovtama | 5:52:00 | | 8 Hozzászólás
nyünnyögősre sikerült a napom, hogy jobb is elfelejteni. Nem voltam depis, meg hisztis csak olyan, mint akit fejbe kólintottak volna. Őszies idő, őszies, lelassult semmittevős hozzáállás. Ma reggel fél hatkor keltem és csendben, nyugiban kávézom, közben bambulom a tv-n a kora reggeli híreket. Nem tudom mik azok, ne kérdezzétek semmire nem emlékszem. Talán jobb is. Aztán szokás szerint blogokat olvasgatok, olyan jó korán reggel így ébredezni.
Bevált a tegnapi jóslat, fagy van odakint. Remélem a virágzó eper túléli és az a sok sok virág ami már kinyílt az udvarban.  Holnapra futást tervezek, ha picit jobb lesz az idő akkor inkább korán reggel szeretnék menni. Múlt pénteken voltam és picit jobb volt a lábam, bár az az igazság, hogy amint éreztem hogy húzódik azonnal átváltottam sétára vagy megálltam, hogy ne legyen nagyobb baj. Még próbálkozom párszor, hátha tényleg csak az izom van letapadva, de ha nem megy akkor vizsgálat lesz a vége.

Kiskorú történelemből 11. helyen jutott be az országos döntőbe! ( 800 fő körül voltak) Így most csapatban és egyéniben is bizonyíthat! A csapat döntő május 13-én pénteken reggel fél tízkor lesz. Az egyénit még pontosan nem tudjuk, kb. rá egy hétre, május 22. vasárnap, legalább is a neten ilyen időpontot találtam, de hivatalosan még nem jött meg a levél.  Boldogság van.

Könyveshétfő

kovtama | 6:10:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
„Mérgező barátságok, egy világtól elzárt ház, egy sötét, hófödte erdő… Mindannyiunk legrosszabb rémálmát és a tökéletes hozzávalókat ötvözi ez a feszültséget keltő, hátborzongató regény."
Clare Mackintosh
Nora tíz éve nem találkozott Clare-rel. Egy nap otthagyta az iskolát, és többet vissza sem nézett.
Aztán váratlanul meghívják Clare lánybúcsújára. Ezzel lehetőséget kap arra, hogy végre lezárja a múltat…
De a dolgok rosszul alakulnak. Nagyon rosszul.
Van, ami nem maradhat örökké titokban.
Ruth Ware Lewes városában, Sussexben nőtt fel. A Manchesteri Egyetemen szerzett diplomát, azután Párizsba költözött, majd Észak-Londonban telepedett le. Férjezett, két kisgyermek édesanyja. Volt már pincérnő, könyvesbolti eladó, angolnyelv-tanár és sajtóreferens. A Sötét erdő közepén az első krimije.

Alakul a

kovtama | 18:45:00 | | 6 Hozzászólás
kerti tó. :)

A képen kicsinek tűnik, de ez csak a látszat :)

Ahol kilóg a fólia onnan egy vízesés lesz lefelé, persze nem így ez csak az alap első része.

Még csak a tervezés és ásás van. A geotextil és tófólia a következő lépés valamint a part kialakítása

Ésssssss végre a harmadik évben virágot hozott a labdarózsa. Balatonfenyvesről hoztuk a legnagyobb melegben egy öreg labdarózsa bokor hajtásaként.

Két kis tő a kert két végébe rakva, mind a kettőn két két pompom :)

Ma reggelre

kovtama | 8:14:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
természetesen tényleg eljött az ősz (blööööööööááááááááá) én meg korán keltem. Hét óra óta fent vagyok, blogokat olvastam, pár perccel ezelőtt rakták fel az új bejegyzéseket, látom más sem tud aludni. Mindjárt iszom még egy kávét, a család még alszik (lécci, lécci aludjanak még egy órát legalább :D ) én meg várom a reggeli kertes műsorokat a Spektrum Home csatornán. Jó, hogy tegnap befűtöttünk olyan jó így reggel melegben felkelni most. 
Ha megittam a kávét, elindítom a mosogatógépet aztán nekiállok a töltött káposztának. A tegnapi lájtos ebéd után ma ezt kért a család. Még jó, hogy tegnapról maradt ez az, én valahogy nem kívánom a nehéz ebédet. Még is csak venni kellett volna spárgát a boltban az előbb olvastam egy spárgás quiche receptet és megtetszett. No mindegy, majd holnap megnézem, addig meg kiváltom valami más zöldséggel. Van itthon padlizsán. 
Citromos kevert sütit fogok sütni barátnőméknek, meggyel megszórva. Ezt akartam tegnap, de a meleg miatt maradt inkább a fagyizás. 
Holnap Kiskorúnak jó napja lesz, papírgyűjtés, úgy hogy tanulni nagyon nem kell most. Rövidített órák lesznek. Nincs is kedvem most ezzel nyúzni, amúgy is ügyes volt pénteken három ötössel jött haza. És végre hallgat rám, mert természetből négyest kapott volna, ha nem szól hogy a tanár olyat is aláhúzott, ami jó volt, így persze ötös lett. Ezt mondom a gyereknek már hónapok óta, miután volt, hogy én is észrevettem más dolgozatnál, hogy rosszul adták össze vagy igen is a gyerek jól írta, hogy szólni kell, mert lehet éppen ezen az egy jegyen múlik a félévi vagy az év végi jegy. Tessék kiállni az igazunkért és kész. Mondjuk úgy elég nehéz lehet, ha (gyerek mesélte) osztályfőnöki órán, miután az egyik fiú vette a bátorságot felállt és megkérdezte a tanárt, hogy szerinte az normális dolog e, hogy ennyire rondán beszélnek a gyerekekkel az iskolában? És a tanár reakciója meg az volt, hogy mit képzel magáról, hogy meri bírálnia a saját tanárát? WTF?????? Egyébként az én csendes gyerekem mostanában hajmeresztő dolgokat mesél a sulis dolgokról. Erről ennyit, nem húzom fel magam, várom az év végét, legyen már vége! 

Na megyek, elkezdem a napot. :)

Jól sikerült

kovtama | 19:40:00 | | 3 Hozzászólás
az ebéd, bár a férjem azzal kezdte - ő főzött -  hogy túlfőzte a krumplit és elment másikért a boltba. Én kicsit kiakadtam, hogy jaj de jó, csúszik minden. Aztán ha már bement Pécsre boltba, korábban elhozta anyósomat is mint ahogy megbeszéltük, ne kelljen buszoznia később. A nagy ijedelemre mindjárt legurítottam vele egy pohár rosét, ahogy ideértek. Azt hiszem 11 óra volt. Végül még is csak rendben készen lett az ebéd, szép is volt és finom is. A gyümölcs levest előző nap már elkészítettem. A hal jól átsült, pont eléggé volt omlós és piros, a petrezselymes krumpli másodszorra már éppen jóra sikeredett és pont elég vajban lett átforgatva, a zöldségek roppanósra sültek és a citromos, fehérboros mártás is ízlett mindenkinek. Nem volt nehéz és tömény az ebéd, tavaszias, friss ízek voltak annyira jól esett, hogy nem egy magyaros ételt választottunk. Utána citromtorta jégkrém volt. Aztán kifeküdtünk a napra és csak úgy voltunk, beszélgettünk, én olvastam annyira békés és csendes nap volt, szerettem. Most meg már borul befelé, sajnos :( 
Az előbb kicsit befűtöttünk, jó ez a kis meleg itt bent. Holnap barátozunk, hamar elmegy így a hétvége, ha minden napra jut egy program. Most pedig azt hiszem youtubeon nézek kertes videokat. A BBC-nek vannak jó kis kertes műsorai ilyen pl. A kertész kertje is. Sok rész megtalálható magyarul, jó őket nézni és ötleteket meríteni belőlük.  De a Biokert biofőzőcske videok is nagyon sok ötletet adnak, hogyan alakítsuk ki pl. a konyhakertünket és remek ételeket főznek benne. A Kapa kasza fakanál többször volt már a tv-ben, de szinte minden rész megtalálható a neten, jó őket újra nézni. Böngésszetek ti is, nagyon ki tud kapcsolni. Persze csak akkor, ha valaki szeret a kertben szöszölni. :) Mint én. :)

Esténként, amikor van időm

kovtama | 10:31:00 | | 15 Hozzászólás
leginkább blogokat olvasok legszívesebben, vannak elmaradásaim e téren. Írni nem sok időm marad és kedvem sincs most sok mindent megosztani a külvilággal, úgy gondolom talán ezentúl jobb, ha bizonyos dolgokat inkább megtartok magamnak. Magam hozok döntéseket a saját dolgaimban és ennyi. Egy téma viszont már hetek óta foglalkoztat amit fejben már meg is írtam, talán majd megírom itt is. Most leginkább annak örülök, hogy mindjárt itt a hétvége, találkozunk a barátainkkal, végre megismerkedünk barátnőm leendő férjével. Anyósom jön szombaton hozzánk ebédre, a menü már megvan. Talán gyümölcsleves vagy fahéjas szilvapüré leves túrógombóccal - kettő között vacillálok még -  ami biztos: párolt hal, zöldségekkel, citrommártással, aztán meggyes citromos süti lesz a desszert. Talán csak az veszi kicsit el a kedvem, hogy hideget és esőt mondanak én pedig annyira szeretnék kicsit kifeküdni napozni és olvasgatni. Úgy néz ki a nyaralás is megvan, június utolsó hetében megyünk egy hétre, tegnap lefoglaltam azt is. Később már valószínű a férjem nem lesz itthon, de így is tervben van egy késő augusztusi balatoni pár napos is, gyerekkel, kutyával hármasban. Esetleg mamával. Kiskorú júliusban 5 napos video vágó vagy programozó táborba megy, még nem döntötte el melyikre szívesebben. Alakul a nyárral kapcsolatban minden és ez jó, mert ennyire előre még nem tudtam egyik évben sem mindent elintézni. Az biztos, hogy a gyerek most több táborba is fog menni, ebből nem engedek. Tavaly nem volt kedve, így amikor én dolgoztam akkor ő  a tévé és a számítógép előtt ücsörgött, úgy hogy ezt nem fogom engedni. 

Ma délután korán végzek, úgy döntöttem megpróbálkozom a futással. Ismét eltelt két hét, ittam a kalciumot, pihentettem a lábam. Adok még egy esélyt, hogy legalább 2-3 km-t fájdalom nélkül bírjak futni, ha menni fog annak nagyon örülnék. Ha nem, akkor most már tényleg orvos nincs mit tenni. Orvosom már van, de hátha...

Tegnap délután Pázsitviolát ültettem az utcán lévő virágtartóba, ha minden igaz, akkor ilyen szép lesz majd: 

 
Az biztos, hogy fogok még belőle venni és ültetni a sziklakertes részre is. Annyiféle színű van és olyan nagyon tetszik. És el kell még ugornom kardvirág hagymákat és dáliákat venni! Milyen fura, hogy mostanában azokat kezdem megszeretni, amik ellen pár éve még hadakoztam. Öregszem.

Két kapus szakember volt nálunk, az egyiktől már megjött az árajánlat a másiktól még várjuk. Férjem éppen a rá szerelendő motor forgalmazóhoz ment tárgyalni, hogy annak felszerelése mennyibe kerül. Nem lesz ez annyira egyszerű történet, mármint az alap kiásása, betonozás stb. Azt nekünk kell megcsinálni, mi is így terveztük de jó pár nap ezzel fog elmenni plusz a száradás. Aztán talán már gyorsabb lesz a többi része, a kapu beállítása, motor felrakása. 

Jövő héten már május. El sem hiszem, annyira gyorsan mennek a napok! 
Várom a jó időt, az iskola végét, a napozásokat, a friss gyümölcsöket, hogy kimehessek a kertbe eperért és málnáért, várom a befőzéseket, a hosszú kinti ebédeket és vacsorákat, az ismét teljes erőbedobással tartó kora reggeli futásokat, a barátainkkal közös kerti partikat, a főzéseket, grillezést, a friss limonádét, a jéghideg dinnyét és barackot. Mennyi mindent sorolhatnék még! 
Erről jut eszembe. Elő kell vennem Frances Mayes Napsütötte Toszkána könyvét, ismét eljött az ideje. :)
Egy hete már

kovtama | 17:12:00 | | | 11 Hozzászólás
hogy nem írtam. Egy hete már, hogy együtt vagyunk és az élet lassan a régi kerékvágásban folyik tovább. Elég nehezen az az igazság. A visszaszokás a korábbi léthez mindig nehéz, hiába is tagadom. Túl egy hülyeség miatti veszekedésen, egy nagy esti lelkizésen, minden apróságon és hülyeségen az élet megy tovább és kész. A napokat kint töltjük leginkább a kertben, sokat pihentünk, ma iskola sem volt, holnap viszont kettőnknek már munka. Holnap délután egy apró program, ami lehet naggyá növi ki magát a végén, de ez még nem biztos még én is bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. A kapura várjuk az árajánlatot, a kert lassan szépül a tó valószínű nagyobb lesz. Még csak egy hét telt el sok minden nem történt vagy még is? Július közepéig biztosan hárman, addig valami kis nyaralást kellene összehozni, pár naposat. A medencét kitisztítottuk, talán két hét múlva (május 1) már tele is lehet engedni, hiszen a strandok is akkor szoktak nyitni. 
Internetet a minimálisra csökkentettem, leginkább most olvasok, sokat sokat. A neten, ha bekapcsolom a gépem kerteket böngészek és kertes műsorokat nézek a Spektrum Home műsorai közül. Rengeteg tervem van a kerttel, hogy még otthonosabbá tegyem, de az az igazság, hogy a növényeknek sajnos elég húzós áruk van. Nekünk meg elég nagy kertünk. Majd meglátom, de kardvirágot, na azt biztosan szeretnék! Azt már eldöntöttem, sokat és színeset. 

Megyek is még vár rám két adag tiszta, kiteregetni való ruha.

Könyveshétfő

kovtama | 9:38:00 | 3 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.
Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?
„ Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. "

A könyv 2016 június hónapban jelenik meg.

Ma reggel fél

kovtama | 20:30:00 | | | 4 Hozzászólás
héttől végre ismét hármasban. Gyerek nem ment iskolába, én nem mentem dolgozni. Hát, ennyi. :) Fülig ér a szánk. :) Valószínű júliusig.

Könyveshétfő

kovtama | 5:16:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon?
A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet.
Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.

Amikor a maradékokból

kovtama | 12:49:00 | | 3 Hozzászólás
készül egy tök szuper pogácsa. Volt a hűtőben két hete lejárt túróm (a lejárt túrótól nem kell félni, nyugodtan felhasználhatjuk pogácsához, túrós sajtos sós sütikhez, amiknek a tésztájába kell) egy csomag juhtúrós körözöttem, ami a mai napig volt szavidős, 10 dkg medvehagyma és más apróság amit el kellett használnom. Ebből született meg az a pogácsa, amit én még máshol nem olvastam - igaz nem is kerestem rá - így lehet én találtam fel a spanyol viaszt, neeeeeeeem :D de ha valaki már csinált ilyet, akkor biztosan tudja, hogy néha a véletlenek hoznak össze egy jó kis receptet. 

Körözöttes medvehagymás pogácsa egészségesen

25 dkg túró
10 dkg tömlős juhtúrós körözött
10 dkg medvehagyma apróra vágva
25 dkg vaj
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt (Nagymama lisztjei közül szoktam venni)
kb. 15 dkg zabpehely liszt (ezt nem tudom pontosan, annyit raktam hozzá, hogy a tészta jó ruganyos legyen, de semmiképpen sem kemény)
só ízlés szerint

Az egészet jól összegyúrom, ujjnyi vastagra nyújtom, tojással megkenem és füstölt sajttal megszórom. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm légkeveréssel, amikor beraktam visszavettem 180 fokra a hőmérsékletet. Szép pirosra sütöm. Nagyon finom lett, jól érezhető a juhtúró és a medvehagyma íze. 


Gyors fotó az eddig kisültekről :)

Végre péntek

kovtama | 5:32:00 | | 2 Hozzászólás
és ez nagyon jó, mert egy óra tovább alvás ide vagy oda most, hogy már nem fűtünk én ilyenkor már nagyon nehezen kelek fel. Amúgy is a péntek a kedvenc napom, mert  lehet már lezáskodni a melóhelyen (nem mintha máskor annyira megszakadunk, de még is más ez a nap) de még mindig vissza van az egész hétvége. Kiskorú is azt mondta egyik nap, hogy a péntek a legjobb, mert akkor már gondolatban hétvége, de még vissza van az egész. :) Félelmetes, hogy időnként pont azokat mondja ki, amiket én gondolok. 
Ha minden igaz és ahogy én gondolom hétfőn indul a férjem haza.  Vagy kedden. De mindenképpen hét elején. Úgy hogy most törhetem a fejem, hogy mit is főzzek a hétvégén. :) Babgulyás, töltött zsemle, pörkölt nokedlivel uborka salátával, lecsó, tojásos nokedli....sorolhatnám. 
Ma már nem kell vásárolnom csak apróságokat, ha nem esik az eső elmegyek futni 30-45 percet. Sajnos a héten csak most jutok ide, de jövő héttől már ketten leszünk és akkor eloszlik a gyerekezés is, végre sokkal több időm lesz és betudok rendszeresen iktatni heti 3-4 futást is. Egyedül, gyerekkel ez akkor is nehéz bárki bármit mond, mert szinte mindig van valami ami miatt sietni kell. Elmarad az edzés vagy csak nincs hozzá kedve, holnap kettőből is dolgozat, siessünk haza átvenni az anyagot, mittudomén.
Olyan jó volt ez a sok sok nap a sok sok meleg napsütéssel. Hétvégére lehűlést mondanak, 18 fok körüli időt, pedig már olyan jól felmelegedett a lakás. Ami elég nehéz, mert a vastag falak miatt szokott lenni egy átmeneti időszak, amikor még muszáj esténként kicsit ráfűteni, de most már nagyon jól felvette a lakás a kinti hőmérsékletet. Na, de sebaj ez csak egy két nap állítólag és ismét nyár lesz.
Mindenesetre a tegnap délután kimosott ruhákat a kis szárítóra teregettem ki és a teraszon szárad, hátha tényleg esni fog. Pörögtem a jó időben ezerrel, kitisztítottam az akvárium szűrőjét a halak meg boldogan jakuzziztak utána olyan jól sikerült, ezerrel bugyog most a víz ismét, ezt szeretik. :)A konyhában kitörölgettem a szekrényeket, kicsit összerendeztem a polcokat. Teraszt takarítottam, kinti virágokat locsoltam, aztán bent is adtam inni a növényeknek. Elszöszöltem estig.

Az ember életkedve és tenni akarása a tavasszal együtt jön meg ismét nem?
Most, hogy itt az igazi

kovtama | 5:55:00 | | | | 9 Hozzászólás
tavasz gondolatban mindig visszatérek a hálószoba átalakításához, amit még a férjem is előszeretettel emleget. Valahogy nem igazán otthonos vagy pihentető vagy nem tudom hogyan fogalmazzak. Arra gondoltam, hogy a függönyt és az ágytakarót lecserélem első körben valami szép tavaszi pasztelles színűre és van egy régi faláda, amit még a padláson találtunk, sötétbarna színű azt is lefestem Chalk Paint festékkel.Tegnap a férjem pl. azt mesélte, hogy a hátsó fal elé, ahol az ágyunk is van arra gondolt, felhúz egy vékony ytong téglából épített falat - ami egyébként már régóta téma, mert ugye a régi házakban valahogy nem lehet találni egy normális derékszögű falat és ez sok mindenben gátolja az embert lakberendezésileg meg amúgy is elég nagy a szoba - amit úgy épít meg, hogy lenne benne egy hosszú kihagyott rész, ami bontott téglából lenne kirakva, ami aztán ketté lenne választva egy pallóval, tehát lenne benne két sor polc. Szerintem elég bonyolultan írtam le, de remélem értitek.:) A lényeg, hogy az ágy mögött lenne egy két soros épített faltól falig hosszú polc mondjuk a könyveimnek, amibe még ledes spotlámpákat is belehetne építeni. Ez az elképzelés tetszik, mert most ott üres az egész fal, mivel még nem találtam meg a megfelelő képet, vagy fali kárpitot amit odaraknék, de nem is baj mert már elképzeltem a sok sok könyvemet az egyik polcra és apró kiegészítőket a másikra és gondolatban az egész nagyon jól mutat. Úgy hogy még az is lehet, hogy még is csak lesz benti felújítás is. Jaj. Úgy hogy most nekiálltam ismét hálószoba inspirációkat nézegetni a pinteresten, függönyöket keresgélni a JYSK és az IKEA és egyéb netes boltok oldalán, meg itt ott, bár úgy terveszem, hogy elmegyek megint a kedvenc "anyagos" boltomba és megnézem milyen új dolgok érkeztek amiből esetleg lehetne itthon függönyt és színes párnákat varrni. Egyébként meg őrületes árak vannak főleg a mostani shabby, country és hasonló stílusú dolgokban, amiket eltudnék képzelni.:( Pl. ilyen színekben gondolkodom, ha tavaszias, frisset, kicsit élettel telit szeretnék:
képek: pinterest
Ez a kép meg nagyon tetszik, de s e m m i k é p p  sem azzal az arany színű masnival ott a képen, hát minek az oda??

pinterest
pinterest
Hát valahogy így, jó lenne.

Ma reggel

kovtama | 8:58:00 | | | | | 5 Hozzászólás
beszaladtam a boltba, mert elfogyott a szokásos reggeli kefirem, amit általában minden nap eszem. Ahogy mentem a polcok között véletlenül ránéztem az újságos részre és ott nézett velem szembe ez a címlap:

forrás

Ez az első lapszám, teljesen új újságról van szó. Annyira szép volt a borító, hogy gondolkodás nélkül beraktam a kosaramba - na jó kicsit bele is lapoztam - délután majd tüzetesen átolvasom, de első belelapozás után azt gondolom, hogy jó lesz ez. :) Mióta a 2016-os év nálunk a kertről és a kinti szépítgetésről fog remélhetőleg szólni leginkább az ezzel kapcsolatos újságokon akad meg a szemem. :)

Ezek a képek

kovtama | 5:31:00 | | | Legyél te az első hozzászóló!
két lakásbelsőről nekem most olyan igazi tavaszi, frissességet mutatnak. Nagyon tetszenek.


forrás

Amikor eljön

kovtama | 6:23:00 | | 2 Hozzászólás
a hétfő az ember mennyire tudna még aludni, ti nem így vagytok vele? Bezzeg hétvégén legtöbbször nem ér rá fetrengeni, mert olyan sok minden várja itthon, na meg már az idő is szép és vétek ágyban tölteni az időt. Ilyenkor meg....aaaaaaaaahh. Pedig most már egy órával később kelek, mivel reggel már egyáltalán nem melegítem fel a lakást (nem is kell, folyamatos 23 fok van mióta itt a nyár) ráérek késő este picit befűteni, tehát alszom egy órával tovább, még is olyan fáradtan ébredtem. Jó tudom, kinek van kedve elmenni dolgozni, mikor már most látszik ma is mennyire szép lesz az idő és ma is mennyi mindent lehetne tenni venni kint a kertben? A madarak ezerrel csipognak már most és simán kimentem a teraszra rövid ujjúban. Állítólag akár 27 fok is lehet a héten. Ez jó vagy sem ilyenkor április elején nem tudom - gyanítom a meteorológusok szerint nem - én viszont nagyon örülök! Csak ne kellene napi 8 órát ülnöm az íróasztal mögött áprilistól októberig. :D Akkor lennék igazán boldog. Na mindegy ez van, legyünk pozitívak csak elmegy a mai nap is gyorsan.

Hazafele jó lenne úgy időzíteni, hogy betudjunk menni a közeli kertészetbe kicsit nézelődni, már biztosan sok virág érkezett hozzájuk és megakarom nézni milyen fákat, bokrokat lehetne venni ide a ház melletti udvarba. Szeretnék nagy levelű páfrányokat és más nagy levelű, zöldeket amelyek szeretik az nedvesebb, árnyékos helyet. Jó lenne kicsit eltakarni a szomszéd ház falát végig olyan növényekkel, amik nem igényelnek sok törődést, elég szívósak és nem kell nekik túlságosan jó táptalaj, mert ott nem annyira jó a föld.

Ilyesmik:képek: google
Na, kezdjünk el élni...felébresztem a gyereket.

Könyveshétfő

kovtama | 5:59:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Éber Zsófi, a harmincas, okos és sikeres műfordító egy nap arra ébred, hogy ki akar szállni a hétköznapok mókuskerekéből. Környezete legnagyobb döbbenetére vidékre költözik, hogy birtokba vegye a nagymamájától örökölt, mesébe illő házat. A titokzatos Nagyi azonban, akiről faluszerte azt suttogták, boszorkány, mást is tartogat unokája számára. Zsófi körül egyre sokasodnak a megmagyarázhatatlan események és a véletlen egybeesések. Mintha a ház vagy valaki más? üzenni akarna neki. Vajon mit jelentenek a különös dátumok a nagypapa fényképének hátoldalán? Mi minden rejtőzhet az ódon, sokrekeszű szekreterben? Kinek a horoszkópját őrizgette féltett kincsként a Nagyi és miért?
BAUER BARBARA generációkon átívelő regénye arra keresi a választ, honnan jövünk, és milyen terheket halmoztak ránk felmenőink. Talán nem is tudunk róluk, mégis egy életen át cipeljük őket? Vagy elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy megszabaduljunk a kéretlen útravalóktól? Mialatt Zsófit mindinkább magába szippantja nagymamája naplója, melynek lapjain egy időtlen szerelem felemelő és szívszorító története bontakozik ki, saját sorsa is gyökeres fordulatot vesz egy férfi váratlan felbukkanásával. Nagyon úgy fest, hogy Szoboszlai András az igazi de lehet, hogy egy kicsit még annál is több. Mielőtt közös jövőjük tervezgetésébe vágnának, szembe kell nézniük saját múltjukkal, és kiderül, hogy történetük szálai a felszín alatt szorosabban fonódnak össze, mint azt bármelyikük is gondolta volna

Tegnap végül is

kovtama | 9:45:00 | | | 6 Hozzászólás
ahogy írtam nem volt nagy világmegváltós nap. Megcsináltam az ígért pizzát, amíg sült lehúztam az ágyneműket és este olyan jó volt friss, tiszta ropogósban aludni. Aztán szép rendet tettünk Kiskorú szekrényében, majd az enyémben is. A kertben aztán nem bírtam magammal, mivel elmúlt a fejfájós, kóválygós nyavalyám lenyírtam a füvet hátul a gyümölcsösben. Jól el is fáradtam, mert már egész nagyra nőtt a fű, így meg már nehéz tologatni a fűnyírót. De ez is kész. Aztán csak feküdtünk a napozóágyakban, kiolvastam Stahl legújabb receptes újságját, amiről tavaly, mikor először vettem meg azt hittem, hogy ez is ugyan olyan semmilyen, mint a sok másik, de nem. Ez az újság igényes, sok recepttel, amit tényleg bárki el tud készíteni, nem kell beszerezni semmilyen flinces flancos cuccot hozzá, jók a cikkek is benne és bár vannak benne reklámok, de még az elfogadható mennyiségben.

kép: google
Egyébként mindenhol tavasz van. :) Nálunk ilyen most a kert és persze ez napról napra változni fog, mert még sok gyümölcsfa nem virágzik és van olyan többnyári virág, ami még nem bújt elő, valamint még ültetni fogunk bokrokat, fákat.

Azt hittem nem fog megmaradni ez a kis babarózsa, de még is csak kivirágzott. Viszont sajnos nincs jó helyen, nagyon úgy néz ki, hogy a föld ezen a részen nem jó neki.


A kerítés pár hét múlva megy innen és végre új lesz. Remélem ezt a sárga virágbokrot, ha ki kell ásni akkor sikerül átültetni máshova. Ebből van még máshol is az udvarban, de szeretem.


Körte, késő augusztusban érik rajta a gyümölcs. Mellette az egyik kopasz barack ága látszik jobbra, balra pedig belóg a nagy szemű meteor meggy ága

Ez egy öreg cseresznyefa volt. Hatalmas nagyra nőtt, pár éve a tetejét teljesen levágtuk, hogy új ágakat hozzon oldalt. Sikerült megmenteni.

A rebarbara és a snidling nagyon beindult.

Pici szilva fa. Tavaly ültettük és idén már ennyi virágot hozott, jobba barack.

Őszi körte, nem is tudom mi a neve, nagy sárga gyümölcsöket hoz. Nagyon finom.

Alig várom, hogy végre készen legyen az új kerítés, ami olyan lesz, hogy nem lehet majd belátni az udvarunkba. Ezt egyrészt szeretni fogom, mert így elég nyitott, a ház ablakai is ezen az oldalon vannak, másrészt kicsit sajnálni is fogom, mert sokan megdicsérik, ahogy építjük, szépítjük az otthonunkat, mivel akitől megvettük az nem foglalkozott vele és ez inspirálja az embert.

Sok minden kimaradt, de ha nekiállunk a kinti építkezésnek hozok majd még képeket, ahogy alakulni fog az egész.