Most már tényleg

kovtama | 10:35:00 | | | 2 Hozzászólás
ez az utolsó nap a nyárból. Legalább is naptár szerint. Holnap évnyitó, új tanév, új lehetőségek. De ma még szabadság a gyereknek. Megengedtem neki, hogy bejöjjön a munkahelyemre (sokszor jön egy egy kolléga gyerkőce, hálisten nálunk ez sem gond) Így a nyári szünet vége fele már megunta, hogy napközben egyedül van elmúlt már a nagy öröm, hogy azt csinál, amit akar. Úgy hogy bejön, együtt ebédelünk, aztán elmegyünk bevásárolni, mert a hűtőt fel kell tölteni. Holnaptól már tízórai csomagolás, iskolatáska, korán kelés. A gyomrom kicsit kisebb (hiába, erről nem tudok leszokni) hogy idén mi lesz a követelmény, hogy nehezebb lesz e vagy esetleg kicsit gördülékenyebben fog menni minden, hogy a fiam megértette e azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Ezeket:
Hogy mi nem számokban mérjük a tudást és nem az fogja eldönteni, hogy kiből mi lesz, milyen jegyet kapott éppen a dolgozatára, hogy nem mérjük magunkat másokhoz, hogy egy gyereknek is lehet szar napja, amikor nem tud koncentrálni, mert nem úgy kelt fel reggel az ágyból, mert éppen front van, mert sokkal fontosabb, hogy összekapott a barátjával és megbeszéljék a dolgokat a szünetben, minthogy jól megírjon egy röpdolgozatot és mert egyszerűen egy gyereknek is lehetnek olyan napjai, amikor semmi nem jön össze és kész. Emberek vagyunk.
Délután még befejezzük a könyvek csomagolását, pár borítót még kell vennünk el ne felejtsem. Sokkal sokkal lazábban kezeljük ezt a kérdést is. Tulajdonképpen csak érzéssel vásároltam füzeteket is nem biztos, hogy minden megvan, de úgy is minden órán elmondják milyen dolgozat füzetet kell beadni, mi kell még úgy hogy nem költöttem a pénzt előre felesleges dolgokra. Felsőben meg már úgy is lazábban veszik (hálisten a tanárok is) legyen órára egy füzet, a könyv, ceruza, toll és radír aztán kész. Holnap évnyitó, de én csak beadom a gyereket, aztán majd hív ha vége az első napnak.
Amúgy most, hogy nem lehet mert munka van, simán tudnék aludni. :/ Nehezen keltem fel az ágyból, olyan jó volt a takaró alatt, elég későn kerültem tegnap ágyba. Meg aztán később világosodik ezt is meg kell szokni. És milyen korán sötétedik! Na ezt az egyet nem szeretem a nyár elmúltával.
Most meg inkább itt lennék:

pinterest
 

Könyveshétfő

kovtama | 21:13:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
A tízéves Florianát rabul ejti a kis faluja mellett álló pompás toszkánai villa szépsége, és arról álmodozik, hogy egy napon majd ott lakik. Amikor Dante, a villa tulajdonosának fia behívja a lánykát, már tudja, hogy a sorsa ide köti, ehhez a fiúhoz. Ám miközben felnőnek, átlépnek egy láthatatlan vonalat, és veszélybe sodorják azt, amit a legfontosabbnak tartanak az életben… Több évtizeddel később, és több száz kilométernyire onnan, az angliai Devonban, egy festői, régi kis kastélyszállóra nehéz idők járnak. A tulajdonos, Marina, felfogad a nyári szezonra egy bentlakó művészt, aki festegetni tanítja a vendégeket. A festő, akit Marina talál erre a célra, vonzó, okos férfi, és nemcsak a családi békétlenségeket kezdi elsimítani, hanem sikerül megfordítania a szálló szerencséjét is. Hamarosan kiderül azonban, hogy a művész nem az, akinek látszik… A tengerparti ház megindító és varázslatos mese szerelemről, megbocsátásról, és újra felfedezett múltról.

Nem igaz már

kovtama | 7:39:00 | | 4 Hozzászólás
hogy nem tudok aludni. :/ Azt hiszem ideje lenne ismét leporolni a Valerianás dobozomat és bekapni egy bogyót lefekvés előtt. Nem tudom miért van megint így, még csak feszültnek sem érzem magam. Fáradtnak annál inkább. :(

Tegnap falunap volt jöttünk mentünk, beszélgettünk, volt légvár meg a szokásos nem nagy dolgok. Este megnéztük a tűzijátékot, na az szép volt nagyon. Amúgy elsétáltunk Kiskorúval a falu másik végébe és annyira kiakadtam, hogy mindenhol vádliig érő gaz. A focipályán és a játszótéren. A játékokról lekopott a festék, a padok teteje a földön hever, kilógó életveszélyes nagy csavarok, a homokozóban csak gaz, homok egyáltalán nincs. Rendezetlen az egész környezet, miközben van jó pár munkanélküli itt is. A saját lakókörnyezetünket leszarja az önkormányzat, olyan apróságok ezek, amik nem kerülnek sok pénzbe csak egy kis akarat kell hozzá. Amikor ott voltam ez nem történhetett meg. Nos, erről nem is akarok írni többet, de mint sok helyen itt sem tudom mire megy el a falu pénze.
Ma bekötjük a tankönyveket, teszünk veszünk, főzünk és úgy gondoltam, hogy ezen kívül nem csinálunk semmit. Bár megfordult a fejemben, hogy előveszünk pár tavalyi könyvet és nekiállunk ismételni. Valaki tanult már a gyerkőcével így iskola kezdés előtt?? Olyan tanácstalan vagyok, hogy nyúzzam egy kicsit vagy hagyjam ezt a pár napot már a fenébe. 

Na megyek, átbogarászom a blogokat amíg még nyugi van és iszom egy jó erős kávét, rám fér.

Lidl (nem fizetett) reklám

kovtama | 8:11:00 | | 5 Hozzászólás
Írtam, hogy vásárolni voltunk két napja. Én nagyon szeretek a Lidlbe járni, mert a megnyitása óta nem csalódtam sem a termékeiben sem a kiszolgálásban az eladók rugalmasságában és segítőkészségében. Szerintem árban jobb, mint az Aldi (pedig mint tudjuk a reklám szerint ócccsóó) és zöldség, gyümölcs frissességben és mennyiségben verhetetlen. Ha nem jutok el a piacra, akkor tuti itt vásárolok ezekből a dolgokból. Csak azt hiányolom, hogy sajnos közel sem lehet annyi mindent kapni itthon az áruházban (és az Aldiban sem) mint kint, úgy hogy elég sok mindent hozott már a férjem a kinti boltból. Remélem egyszer eljutunk oda, hogy ez megszűnik és rájön a cég, hogy ide is érdemes hozni olyan dolgot (pl. műszaki) amit most nem tesznek. Mert műszaki saját márkás termékekben is mind a két áruház nagyon jó. Teszteltünk jó pár dolgot, öt csillagot érdemelnek a cuccok.
Tetszik, hogy a legapróbb dolgokra pl. egy 349 ft-os , amúgy szuper saját márkás metszőollóra is 3 év garanciát vállalnak (az Aldi is).
Csak egy példa. Amikor a házat csináltuk vettünk egy rókafarkú fűrészt, amivel annyit dolgoztunk, hogy teljesen gallyra ment. Nyilván olyat is vágtunk vele, amit nem lehetett a kényszer szülte. Nem volt nagy pénz olyan kétezer forintos dolog. A férjem gondolt egyet telefonált, (a 3 év garancia miatt) hogy hát sajna ez van még használnunk kellene és tönkrement, lehet e valamit csinálni? Mondta, hogy beviszi az áruházba, nézzék meg. Azt mondták, nem. Kiküldik a saját futárukat házhoz, ő elviszi. Gondoltuk ez jó, legalább nem kell futkosnunk viszont nagy reményt nem fűztünk hozzá, gondoltuk ha meglátják, hogy milyen, megírják majd hogy bocsi, de talán "féltéglát" nem kellett volna vele vágni, mert nem arra találták ki. Nos pár nap múlva csengettek és a futár hozott egy vadi újat! gondosan csomagolva, újabb 3 év garanciával. Azért na, szerintem nem találunk (vagy csak elvétve) még két ilyen céget. Na ennyit erről, most pedig aminek megörültem a LIDLben.

A Cien termékek új külsőt kaptak. Szépek, jó kedvre derítenek és olyan jól mutatnak a fürdőszobában. :) Ráadásul ezek a termékek, tusfürdők, arckrémek, testápolók stb. a termék teszteken is jól szerepeltek és az áruk is szuper.
Még a mosogatószerek is új ruhát kaptak, nem tudom ki volt az új külső tervezője, de tökéletes. Én vettem egyet tesztelésre nem csak az illatuk, de a hatékonyságuk is nagyon jó. Az 500ml ára pedig nem volt 300 ft és alig kell belőle a szivacsra tenni.
Én most fedeztem fel, hogy itt is kapható a Naturgold terméke a bio medvehagymás tönkölytallér. Ráadásul kb. 100 ft-al olcsóbban, mint más boltokban és nagyon finom. Életmódváltásba beleilleszthető. :)A nagy kedvencem. Nem is értettem eddig miért nem hozták ide is a creme fraichet, de végre elérhető a Lidlben is. Milbona termék és nagyon finom. A tejföl és a nagyon sűrű tejszín között van (ízre inkább a tejfölhöz közelít)  kiváltható vele mind a kettő. Az biztos, hogy nálam sűrűn lesz a konyhában.

A terméktesztekre visszatérve. Nem tudom ki szokott ilyeneket olvasni, de ajánlom. Időnként elolvasok egy egy ilyen teszt eredményt, több helyen is megnézem és érdekes dolgokra bukkanhatunk. Az egyik ilyen volt pl. hogy az Aldi mosószere kenterbe verte a sokkal drágább és ismertebb mosószereket. A cikket erről pl. ITT olvashatjátok. Nem csak árban, de hatékonyságban is jobb volt, mint a társai. Ki hitte volna nem, hogy néha igen is az olcsóbb a jobb?? Amúgy csak megjegyzem,  hogy ott is lehetne egy kis "felújítás" külsőben pár terméknél, mert szerintem sokszor azért csábul el egy két vásárló (még a tudatosabb is) mert szép a csomagolás. Hiába na, nők vagyunk. :)

Az nem igaz már

kovtama | 9:05:00 | | | 9 Hozzászólás
hogy akkor sem tudok aludni, amikor szabadságon vagyok. Itt ülök már 7 óra óta és olvasom a blogokat, kávézom csendben. Ennek mondjuk örülök a gyerek még alszik, remélem még sokáig, (használja csak ki, hogy még pár napig nyár van) és picit magamban lehetek. A torkom már harmadik napja fáj, nem kellett volna kertezés után hideget innom. Azt hiszem ma megiszom egy olyan mentolos ízű flector port, azt kaptam a mandulámra pár hónapja, amikor annyira levett a lábamról, hogy még lázam is volt jó pár napig. Gyerekkoromban bezzeg nem volt vele semmi gondom, most meg...
Apropó kertezés. Úgy döntöttünk nem várunk tovább, nem fogjuk elodázni már a kis traktor vásárlását, mert tényleg belegárgyulok itt egyedül ezzel a fél hektárnyi területtel tavasszal és a nyár nagy részében. Találtunk egy nekünk tetszőt, ami most le is van árazva és ami basszus  még így is több kerül, mint amennyiért a kis suzukimat beszámolták a mostani kocsimba, úgy hogy ajánlom hogy jó legyen. Rengeteget vacilláltunk (főleg én) rajta, hogy várjunk e még tavaszig, de már 13 éve itt lakunk és ekkora földet csinálunk két kézzel és ez már sok. Ráadásul tervben van , hogy végre teljesen bekerítjük az egész területünket, így betongerendákat kell hátra cipelni kézben, szerszámokat, kerítést stb. ezen pedig lesz egy pótkocsi is és így azzal mindent kilehet vinni. A ház mellett van egy nagy diófa, ősszel rengeteg levél lehullik, talicskával kitolni órákig tart (és napokig) úgy hogy megint csak jó hasznát vesszük, minden levágott ágat, zöldet, vihetünk ki a hátsó szántóföldre a géppel, valamint a télre megrendelt tűzifát sem kell többé az udvar végébe kérni, nem fogja összecseszni a nagy autó amivel kiszállítják csak a kerítésnél lerakják és majd mi szépen elvisszük a helyére. Szóval lesz haszna rendesen.

kép: google

Már csak a kiszállításra várok.  
Más.
Tegnap futkosós napom volt, elmentünk a bankba (ennyi pénz husssss, hogy utálom én ezt) aztán elmentünk a tankönyvekért. Az iskolánál végre megcsinálták a parkolót, a feleslegesen nagy árkot felül bebetonozták, ott is parkolókat alakítottak ki, ráadásul szélesebb lett az út aminek már éppen ideje volt, mert tiszta életveszély volt ott közlekedni minden áldott nap reggelente kocsival. Az iskola előtti járda új térkövet kapott, hátul az udvarban készen lett a műfüves focipálya, új helyre került a játszótér, szóval kicsit alakulgatott az egész. (ettől még a gyereknek nincs kedve jövő héten elindulni :D ) Sajnos máshova kerülnek, másik terem lesz az övék. Még jó hogy mi szülők szépen kidíszítettük, festettünk, mázoltunk. A termükbe most az elsősök mennek, ami azért valahol érthető, mert pont a hátsó kijáratnál volt így kb. 5 méter és már az udvaron voltak, nyilván a kicsiknek ez könnyebbség lesz. De még is olyan jó volt neki, szemben a mosdó, közvetlenül mellette mindenkinek a saját szekrénye. Most meg középen lesznek, nem is tudom merre néz majd az ablakuk, itt olyan jó volt nyugisan a csendes udvarra. 
Aztán elmentünk fodrászhoz végre levágták a gyerek haját, ami annyira megnőtt, hogy lassan befonhattam volna, plusz én is levágattam tök rövidre, illetve hátul nyakamból levágva, picit felnyírva, elől hosszabb. Már csak be kell festenem, mert arra most kevés volt az idő. 
Utána beszaladtunk a postára, mert megérkezett a Decathlonból rendelt cipő, amit múltkor nem kaptunk mikor ott jártunk. Majd apróságok vásárolása a boltban, mert jó pár napig bolt közelébe sem akarok menni és jöttünk haza. Jó kis körünk volt, elfáradtunk. 

Én nem tudom ki hogy van vele mi még nem vettünk elő egy tankönyvet sem. Kellene kicsit ismételni, mert ahogy én ismerem a tanerőt tuti, hogy az első héten már lesz egy két dolgozat, ahelyett hogy nyugisan átvennék együtt az előző év legfontosabb dolgait. Helyette inkább felmérik ki mennyit felejtett el és majd jól megkapják érte a jutalom egyest, még véletlenül se szokjon hozzá a gyerek, hogy vége a jó világnak és fel kell venni a ritmust.

Most itt ülök és iszom a kávém. Az idő meg kellemesen őszi - tegnap meg azt olvastam, hogy a mostani hétvége meleg lesz annyira, mint egész nyáron még nem volt - éppen süt a nap és hallom, ahogy a papagájaink az ablak előtt örülnek a napnak. 
Én már kimostam az őszi ruháinkat (ez csak az én mániám, hogy a pár hónapig nem hordott tiszta ruhát szezon előtt kimosom?? mondjátok, hogy nem :D ) és megcseréltem a helyüket a nyáriakkal. Nem mintha nem lenne jó, ha még pár hétig elég lenne egy szál pólóban elindulni bármerre na de a jövő héten már szeptember és ahogy a mostani dolgokat ismerjük, ki tudja nem lesz e hirtelen változás. 
Szeptemberről jut eszembe, esténként amikor már csak nézni tudok ki a fejemből pinteresten nézelődöm. Annyira be tud szippantani a dolog, legalább is engem, hogy egy két órát simán elbogarászom az őszi pulcsik, outfitek, színek világában és a lakberendezős oldalakon.  Még mindig "cicás" meleg pulcsit keresek és ilyesmikben gondolkodom őszre:
képek: pinterest

Ezek annyira jók, nem? Átnézve a szekrényemet az alapdolgok megvannak hozzá, a tökéletes pulcsi (amit már évek óta keresek)  és farmerkabát még nincs, de majd körülnézek a Hádában, ha arra járok. Amúgy nem fogok "nagybevásárolni" csak  mert itt az ősz, de jó elmerengeni egy két képen, hogy jaaaaaaaa ez nekem is eszembe juthatott volna vagy jaaaaaaaa nekem van ilyen vagy ehhez hasonló sálam a szekrényben. Egy sál vagy egy klassz nyaklánc alapvetően megváltoztatja az ember szerelését szerintem. Azért "elképesztő" mennyire vonzódom a barna árnyalataihoz a szürkéhez, föld színekhez, esetleg zöldhöz. Ezeket lehet a lakásban is ki kell próbálnom. A barnás árnyalatokat mindenképpen, pl. capuccino, csoki mindenféle árnyalata mondjuk egy jól eltalált zöld vagy bézs színnel kombinálva? (vagy egy halvány lilás vagy narancsos) Mert hogy a lakást sem találom még olyan otthonosnak. Túl letisztultra sikeredett az átépítés után (lévén , hogy megszabadultunk jó néhány kacattól, ami nem baj) és még mindig úgy érzem nincs belakva. Hogy mikor leszek elégedett? És miért keresem állandóan a tökéletességet.....

Na jól elkalandoztam mindenfelé, közben a gyerek is felébredt én is megyek a dolgomra.

Álljon meg a világ

kovtama | 13:27:00 | | | 13 Hozzászólás
kiakarok szállni, na most ez volt reggel. Amúgy elég ramatyul ébredtem, mert hajnali 4-kor már fent voltam, hogy én nem vagyok álmos. :/ Reggel 6-ig olvastam egy amúgy tök izgi könyvet EZT . Már jól benne vagyok a történetbe, ha nekikezdek nehezen teszem le, de valahogy nem hajnalban akarnám én ezt. Aztán visszaaludtam és majdnem fél tíz volt amikor felkeltem. Na ilyenkor szokott az lenni, hogy úgy érzem nem pihentem eleget, mintha buliztam volna kb. 
A gyerek már fent volt, reggelizett meg minden a nappaliban lévő tv távirányítóját meg úgy elrakta, hogy nem találtuk egy órát. Nem be, hanem le akartam kapcsolni, mert szinte sosem megy de nem volt mivel. Mármint, hogy ment volna a tv-n persze, de ez most lényegtelen. Aztán persze egy idő után szerintem a hangomra ébredt fel az  aki ugyan úgy a faluban szabin van, mint én szóval na.....szerintem is kezdődjön már az iskola és kész. Egy pillanatra elgondolkodtam azon, hogy akkor most előveszem a gardróbból az utazótáskám, bedobálok pár holmit és mindenki oldja meg a dolgait nélkülem, ahogy tudja. Gyerekezést, kertezést, lakást, szerelést, fűnyírást, állatokat blablablabla és én kiszállok és köszi elmegyek valahova és legalább két hétig lábat lógatok és fekszem valahol a világban elzárva egy szigetre vagy mittomén. ELEGEM LETT. Két kávé után azért jobban lettem a távirányító meglett a wcben. wtf????? 

Amúgy most végre kisütött a nap és remélem fel is szárad minden víz, mert nem haladok semerre. Szerdán, pénteken is esett rendesen. :/ 
Közben bejelentettem magunkat fodrászhoz, csütörtökön mehetünk (szerintem én még is csak rövidebbre vágatom az enyémet) a gyereknek évnyitóra legyen már normális a haja, aztán elhozzuk a könyveket a suliból, ennek egy pozitív változása van, hogy majd csak 15-ig kell fizetni csekken, köszi hogy rájöttek hogy augusztus végére nem biztos, hogy sok család csak úgy kitudja dobni az asztalra a kb. 20 ezret a tankönyvekre, szóval talán végre tényleg tettek egy pici jót is a szülőknek. Van még egy két dolog, amit be kell szerezni, színes, filc, festék, apróságok. De ezt majd én egyedül.

Szerintem itt az ősz. De most komolyan. Hiába mondták, hogy a héten megint nyár lesz 30 fokkal, higgyétek el ez már nem olyan. Ködös, párás, levélhullós, korán sötétedős és későn világosodós napok vannak már zömével. Pik pak elment az egész. Amúgy is olyan gyorsan megy el egy egy év, nem figyeltétek? Vagy csak nekem?? Mintha felgyorsult volna az élet én nem tudom....

Sokszor gondolkodom, hogy az én életemben valahogy nem történik semmi olyan, ami kicsit kimozdítana ebből az egyhangúságból. Azt meg végképp nem tudom, hogy ennek örüljek vagy inkább ne? Mert valahogy szeretem a megszokott kiszámítható életemet, de máskor meg annyira unom, hogy mindennap tudom nagyjából mi fog történni. Ez meg olyan lehangoló tud lenni egy idő után. Például most is. Ha ezt befejezem rohanok ki, mert itt a nagy kert és a terasz is koszos, le kell takarítani. Közben csinálom az apróbb dolgaimat, de még mindig nem jutott elég idő arra, amit kigondoltam még nyár elején a saját kis "üzletem" létrehozására. Lassan haladok vele. És nem is tudom van e értelme? Néha azt veszem észre, hogy eltelt úgy egy nap, hogy nem történt semmi. SEMMI. Legalább is semmi olyan, amiről betudnék számolni. Elszalad mellettem az élet. Tulajdonképpen az utóbbi 13 év úgy elfutott, hogy semmire sem emlékszem. 
Ha megkérdezné valaki mi van velem, tuti azt mondanám semmi. Bleeeeeeeeeeeeeeeeee. :( Hát nem szörnyű? Ti is vagytok így néha?


Könyveshétfő

kovtama | 15:27:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
Élj ​​a jelennek, és higgy a jövőben!
Louise Fairhurst kimerült, megviselt tanítványaival az éj leple alatt érkezik meg egy barátságos norfolki faluba. Hosszú út áll mögöttük. Egyenesen Londonból jönnek, de nem azért, hogy egy jót kiránduljanak – kitelepítették őket, miután Hitler lerohanta Lengyelországot, és a kormány a főváros bombázásától
tartott.
A fiatal tanárnőnek hirtelen nagy felelősség szakad a nyakába: nemcsak a gyerekek nevelőjeként kell helytállnia a vészterhes időkben, de anyjuk helyett anyjuknak is kell lennie. Bár a szokatlan feladat félelemmel tölti el, furcsamód mégis felszabadítólag hat rá: így végre elmenekülhet elnyomó, erőszakos apja uralma alól. A gyerekekkel együtt szép lassan beilleszkedik
a falu lakóinak életébe, és barátokra is talál, de a háború pusztításait mindnyájan megszenvedik. Aztán egy véletlen folytán összeismerkedik Jan Grabowskival, egy lengyel pilótával, a két világ találkozása pedig megrázó változásokat hoz mindkettejük életében…
Mary Nichols regényének főhősei a háború poklában küzdenek a boldogságukért, miközben próbálnak hűek maradni önmagukhoz.

Aki ismeri

kovtama | 8:56:00 | | | 2 Hozzászólás
M.C. Beaton Agatha Raisin sorozatának könyveit biztosan örül annak, hogy elkészült a könyvekből a tv sorozat is. 
A könyvekből nálunk eddig 19 rész jelent meg. Érdemes sorrendben olvasni őket mert így ismerhetünk meg minden szereplőt, de a könyvek önmagukban is megállják a helyüket.


A könyvek főszereplője egy egyedülálló és céltudatos reklámügynök (Agatha), aki megunja a londoni zsivajt, így vidékre költözik. Cotswoldsban vesz egy régi házat és itt kezd új életet. Aki szereti a vidéki angliát már csak ezért is nézze meg, mert gyönyörű tájakat és régi házakat láthatunk benne.
A kis faluban unalom vár rá, egészen addig, amíg gyilkosság nem történik, Agatha pedig az események középpontjába csöppen.


képek: googleBeaton jól adagolja a krimit és a romantikát valamint a  kisvárosi életről szóló sorozatokra jellemző humort, leírásokat.
Nekünk csajoknak ugyanúgy lehet limonádés nyári olvasmány, de egy olyan könyv is, amit egy téli napon forró teát szürcsölve olvashatunk puha takaróba bugyolálva. Egy kötetet gyorsan kilehet olvasni, de ha egyszer rákap az ember nehéz leállni Agatha történeteivel.

A könyvekről ITT olvashattok bővebben és megnézhetitek mely részek jelentek meg már nálunk. Igazán szórakoztatóak és az ember tényleg beleképzelheti magát egy vidéki élet mindennapjaiba.

 Az első rész a Spenótos halálpite, természetesen a sorozat is ezzel kezdődik.

"Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…"

Megmondom őszintén a főszereplő Agathát egyáltalán nem ilyennek képzeltem el. A filmbeli szőke, csini , középkorú nő helyett én inkább egy barna hajú, szolid kiskosztümös, kicsit idősebb hölgyet képzeltem el és az írónő is inkább ilyennek írta meg a karaktert. Szóval a filmben eltértek egy két dologtól, ami szerintem nem tett jót neki, de ha elrugaszkodunk a könyvtől akkor egy nézhető, kikapcsolódós történetbe csöppenünk.

A sorozat első részét a Duna tévén vetítették, de aki nem látta az ITT nézheti meg. 

Szemnek szép

kovtama | 11:36:00 | | | | 6 Hozzászólás


Most ha ebben a kis házban laknék...

akkor belépve meglepő módon ilyen lenne az előszoba...

És ebben a konyhában készítenék egy reggeli teát...

Amit ebben a kuckóban innék meg...
Ebédre valami könnyűt ennék...
Az asztalra ilyen dekorációt raknék...
Ebéd után ilyen ágyban aludnék...
Alvás után sétálni indulnék
Délután itt olvasgatnék...
Este itt pihennék...
Képek: pinterest

Na

kovtama | 13:48:00 | | | 3 Hozzászólás
szóval kutya szépen csinosba vágva itt durmol most az előszobában. Amíg a kutyás csaj újra westie formát varázsolt neki én bevásároltam, kicsit nézelődtem (másfél óra volt) vettem friss zöldségeket, banánt, áfonyát, piros és sárga dinnyét, ezt azt olyan gyümölcsöt, ami nincs a kertben (jaj izé mindig ezt írom, de tényleg ez van a zöldség gyümölcs kerül először be a kosaramba na :D ) meg vettem friss egész csirkecombokat, majd megsütöm, aztán megláttam gyönyörű(??? na jó kinézetre nem szép, de nagyon husis) pulykanyakat. Eszembe jutott mindjárt a férjem, aki nemrég volt a testvérééknél és ott pulykanyakból készült levest evett, hogy az milyen finom volt és így meg úgy...gondoltam itt az alkalom én is kipróbálom. Amúgy is már úgy vágytam egy kis levesre. Ritkán csinálok. Na, elővettem a legnagyobb fazekam (5-10liter között asszem) és beleraktam hagymát, jó sok répát, zöldséget, karalábét, gombát, zöldborsót, kelbimbót szóval mindenféle jókat és most ott rotyog a konyhában egy egész hétre való, finom illatokat árasztó leves. Alig várom, hogy készen legyen. 
A gyereknek persze készen van az általa kért milánói, már jól be is pakolt belőle. 
Gondolkodom, hogy csinálok valami mákos kevert sütit, ha már itthon vagyok, keresek is valami jó kis receptet. Legalább reggelire jó lesz a gyereknek.
Voltunk a napokban a Decathlonban már a sulira készülődős program volt és ott szoktam egy bizonyos márkájú cipőt venni, ami annyira strapabíró, hogy simán elbújhat mögötte a legismertebb két márka is. Na, sajnos nem kaptunk a gyerek méretében, mert kifutó termékké vált és gondolom előttünk már jártak arra ( itt igazán a szívemhez kaptam :(:( ) így azt nem sikerült akkor beszerezni. Erre most meg kitaláltam, hogy én csak megnézem a netes oldalon, hátha. És igen! Végre itt tudtam rendelni neki! Tiszta boldogság. De tényleg, naná, két pár van belőle, simán focizott bennük, meg utcára is ezt használja, szinte mindennap nyúzza és egy pici leválás, orrkopás semmi nincs a cipőn. Viszont éppen a végén van az ujja, szóval ami van tuti kicsi lesz pár hét múlva, ideje volt egy új párnak. (na jó, csinálok egy kis reklámot Artengo a cipő neve, ajánlom! ) Na, úgy hogy ma is találtam egy pozitív dolgot. 

Az eső meg esik, nem vészesen nagyon, de folyamatosan. Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjj. És nem , nem találok benne semmi pozitívat még azt sem tudom szem előtt tartani, hogy ne bosszankodjunk rajta, mert ha azt tesszük, akkor is esik. Nem igazán érdekelnek az efféle okosságok, amikor eltervezem a napomat.  :( Nyaffff.

Na jó befejezem inkább iszom még egy kávét és megnézem a Spektrum Home adását a Nagyratörő terveket, ahol családokat mutatnak be, ahogy felépítik a házukat sokszor a két kezükkel. Aztán meg előveszem azokat az újságokat amikre előfizettem, ( Kert magazin, Runners, Ízek és érzések) de még nem volt időm kiolvasni őket. És egy picit olvasózom is a hálóban, fetrengve, amíg a leves elkészül. Jobb híján.  

( Hosszú, meleg napos őszről álmodozom.....)

Ezt a blogot pedig ajánlom, egy fiú meg egy lány úgy gondolta hazaköltözik Svédországból, vettek 20 hektár földet, ahol éppen felépítik álmaik házát. Két éve kezdték, közben pedig lakókocsiban laktak(igen, télen is) . Nagyon jó a blog, szép képekkel, inspiráló erőt adó írásokkal. Menekülnek a mindennapoktól, nem akarnak kiszolgáltatottak lenni a szolgáltatóknak, saját gazdálkodásra adták a fejüket, igyekeznek megtermelni maguknak mindent a mindennapokhoz. (ráadásul, mint kiderült egyik kolléganőm testvére akiről "beszélek". ) Akit érdekel: http://esztermalnaskertje.blogspot.hu


Lassan a

kovtama | 6:50:00 | 4 Hozzászólás
kutyakozmetikába nehezebb lesz bejutni, mint fodrászhoz. Már 3 hete jelentkeztem be a kutyás csajhoz, aki amúgy egy nagyon vidám, nagyon kedves fiatalka és imádja a kutyákat és a mai napra kaptam időpontot, reggel 8-ra. Vagy most viszem vagy megint jó pár hétig nem. Nem hiszem el egyébként, hogy a kutya miatt kell kivennem egy nap szabit és megy a levesbe....Na mindegy, ezt is el kell intézni, mert már régen voltunk. De amúgy az is mekkora már, hogy éppen beborul és valahol a távolban már dörög, mikor ez van. Mert hogy nálunk nem akkor van szar idő, amikor kocsit mosunk, hanem amikor kutyát. Nem mellesleg meg, tegnap délután nem tudom mi volt velem, de hulla fáradt voltam és úgy gondoltam, hogy ok,  ha ma itthon vagyok akkor majd szépen kényelmesen megcsinálom kint a dolgaimat. Remélem a felhők a végén elvonulnak és a kutya se koszosabban jön haza, mint ahogy elindultunk. :/ 

Amúgy meg tele a hócipőm az idei nyárral, mondtam már? :/

Ez a nap

kovtama | 20:03:00 | | | 4 Hozzászólás
na ezt ki kellett volna hagyni. Ma volt az első munkanap a szabi után és hát korán fel is keltem, meg mindennel elkészültem, gondoltam akkor előbb megyek be és előbb szabadulok. Aha, beértem erre éppen csak megnéztem mi történt az előző héten, amikor itthon voltam mikor csörgött a telefonom és Kiskorú szólt bele elég érdekes hangon, hogy éppen a mosdóból jött és adta ki magából az előző napi vacsoráját. :/ Na gondoltam ez tök jó, a gyerek se tud akkor beteg lenni, amikor szabadságon vagyok szuper. Megbeszéltük telefonon, hogy láza nincs a hasa se fáj, úgy hogy lepihen. Pár perc és megint csörög, hogy még mindig baj van....na én meg erre fogtam magam és hazajöttem megnézni pontosan mi a helyzet. Előtte beszaladtam a boltba háztartási kekszért (közben ő is talált itthon) meg ropiért, sonkás felvágottért (amit csak kb ilyenkor szoktam venni, amúgy házi dolgok vannak itthon) vettem kétszersültet és 10 perc alatt itt is voltam. Addigra már nagyjából jobban is lett, ellenőriztem, hogy tényleg nincs láza, főtt tojást kívánt hát azt is csináltam neki, hálisten ilyen esetekre mindig van eldugva kóla, úgy hogy szépen tálcára raktam mindent és mentem vissza dolgozni. Még jó, hogy ilyen közel lakunk a munkahelyhez. Délután mikor hazaértem nekem is elég ramaty lett a közérzetem, liftezett a gyomrom úgy hogy van valami a levegőben. :/ Én is kóláztam, picit jobb. A gyerek meg már elég jól van, legalább is már hanyagolva van a mellékhelyiség. Kopp kopp.

Közben meg ismét beborult, esőt mondanak, kicsit már a szél is fúj. Remek. Ez a nyár....pfffffffff nekem ez nem jött be. Tényleg nincs olyan hét, hogy ne essen egy két nap. :( :( 

Kiskorú meg már nem szeret egyedül itthon lenni. Vagy az is lehet, hogy nagyon el volt anyátlanodva ma, mert eléggé sírós hangon mondta, hogy eleget volt magára hagyva. :/ Azért belegondolva ez nincs így, mert július 10-ig nem volt egyedül, utána két hétig tényleg , aztán táborban volt, majd én szabin, most dolgozom. De szerdán már itthon leszek ismét és jövő héten meg egész végig. Szóval na, összességében azért többet voltunk együtt. De akkor is szar ezt hallani. :/

Ma jó dolog is ért azért, mert végre megkaptam ezt:

Ezt a könyvet már itt is ajánlottam. Vártam, hátha majd ebookra is lelehet tölteni, de eddig nem és olyan jókat olvastam róla, no meg a molyon 90%-ot kapott (tudom ez nem jelent semmit, mert kinek mi tetszik) hogy megtaláltam leértékelve és így postaköltséggel együtt volt olyan 1800Ft, no meg igazi könyv. :) Úgy hogy egyrészt ez tényleg nagyon jó ár, másrészt nagyon szép a könyv, harmadrészt meg kíváncsi vagyok rá, de előbb befejezem amit most olvasok.

A könyvet ( ha jól láttam még 1 db van belőle) most nagyon jó áron (1196ft+690 pickpack pontra küldés vagy 890 házhoz) ITT lehet megrendelni! Siessetek amíg még tart az akció! :)

Könyveshétfő

kovtama | 6:16:00 | Legyél te az első hozzászóló!
kép és leírás: moly.hu
„Élünk és szeretünk. Lehetőséget kapunk arra, hogy ajtókat nyissunk ki vagy csukjunk be. Ez minden, amink van, és ez elég is.”
Eleanor Murray soha nem felejti el Edisto Islanden töltött gyermekkorát, amikor édesapja még élt, és osztozott vele zene iránti szenvedélyében. Mostanra azonban minden boldog emléket elhalványít a bűntudat. Eleanor magát okolja, amiért nővére tolószékbe kényszerült, és mintha ez még nem lenne elég: szerelmes nővére férjébe is.
Hogy a családot anyagilag segítse, Eleanor nappal egy charlestoni befektetési cégnél dolgozik, esténként pedig a zenélésbe menekül, és a közeli bárban zongorázik. Egészen addig, amíg a főnöke új lehetőséget nem kínál neki: idősödő nagynénjét, Helenát kellene gondoznia Edisto Islanden. Eleanor tehát lehetőséget kap, hogy visszatérjen oda, ahol élete legboldogabb időszakát töltötte, és osztozzon a zene iránti szeretetben a gyászoló Helenával, aki nemrégiben, rejtélyes körülmények között veszítette el húgát.
Helena és a nővére a háború sújtotta Magyarországról menekült el 1944-ben, és a békés szigeten leltek menedéket. Ahogy az idős asszony és Eleanor összebarátkozik, mind több titokra derül fény a régmúltból, s ez mindkettejüknek segíthet abban, hogy végre szembe tudjanak nézni a fájó emlékekkel, s lezárják, amit le kell zárni…

Végül is

kovtama | 10:06:00 | | | 3 Hozzászólás
egész jó lett ma reggelre a torkom, de a fejem még fáj egy picit. Mindegy a torokfájást amúgy is nehezebben viseltem. 
Tegnap tök jól összerántottam a lakást, sok mindent kiselejteztem, összepakoltam, rendszereztem, válogattam. Még a táskámat is kipakoltam. Ajjj mennyi kacatot összetudunk gyűjteni mi nők! Kidobtam régi bevásárló cetlit, számlát, ilyen fecnit, olyan receptet, szóval mindent és átpakoltam egy másikba egy mély bordóba, ez már olyan őszies szín. Most pár hétig ott is rend van. :) Végül az előszobában lévő nagy szekrényt is átrendeztem és még a konyhaszekrényekben is rendet tettem, kipakoltam, letörölgettem a polcokat. Nyár végi nagytakarításra sikeredett a nap és jól elfáradtam. Ma pedig csak azt teszem amihez kedvem lesz. 

Este még csináltam zakuszkát. Tudjátok az a padlizsános, piros paprikás, pici paradicsomos, fokhagymás kenyérre kenős dolog. Na, a fene gondoltam volna, hogy két duci padlizsánból annyi lesz, hogy két dobozzal tudok rakni a fagyasztóba, plusz még marad egy kicsivel a hűtőben, amit pirítóssal tudunk enni szerintem még a jövő héten is. Nincs benne tartósító, úgy hogy olíva olajat öntöttem arra, amelyiket a hűtőben tárolunk így nem romlik meg. De azért enni kell, nincs mese. :)

Olvastam, hogy ma hajnalban megdőlt a hideg rekord , mert volt olyan hely ahol 3 fokot mértek reggel. Hát azért ez szerintem túlzás, tiszta tél ez így reggelente. :/ Nem tetszik na. Azért ilyen hirtelen ne legyen már vére a langy meleg reggeleknek!

Egyébként meg mára nincs semmi terv, ebédre diós tészta lesz a gyereknek, én meg nem vágyom meleg ételre valahogy, úgy hogy lehet csak egy avokadós pirítóst csinálok majd  délben. 

A fürdőszoba van vissza, vízkőtelenítés és wc pucolás, aztán az ottani szekrényben is rendet rakni, azt hiszem azt ma még megcsinálom és ennyi. Enne a hétnek a  vége tényleg egy nagy ősz előtti takarításba torkollott. :)
Egy elegáns

kovtama | 9:06:00 | | | 3 Hozzászólás
polgári lakás, ami nagyon nagyon tetszik nekem. Annak ellenére, hogy semmi öreg, semmi vidéki, semmi angol vagy franciás nincs benne. Egy gyerekkori barátnőmék lakására emlékeztet, ami bár nem ezekben a színekben játszott, de elrendezése, hatalmas szobái és konyhája hasonló volt. Hú mennyire irigyeltem azokat a meleg bordós, bársonyos szőnyegeket és függönyöket a régi falvédőket, masszív mély diószínű bútorokat a hatalmas belmagasságot, ahol karácsonykor legalább három méteres fenyőfa állt. Mindennek olyan régies és nagypolgári kinézete volt, amilyeneket annak idején a régi magyar filmekben láttam.
Forrás

Úgy hidd el

kovtama | 13:19:00 | | | 1Hozzászólás
amikor itthon vagy szabadságon akkor egy nap alatt kettő telik el. De komolyan. Most kezdődött és holnap már péntek. Hétfőn meg már dolgozom. Már most kivagyok akadva ezen. :) Aztán meg az idő is őszbe váltott. Tegnap egészen este 7-ig nyár volt, 30 fok fölötti hőmérséklettel, aztán hirtelen váltott és egyre hűvösebb lett, most meg már 17 fok van kint és eső. Azért ez elég durva. Nem ezt az őszt várom és azért nem ilyen hirtelen. Tegnap napközben még füvet nyírtam és kertészkedtem ma meg lassan tényleg meggyújtok egy mézeskalács illatú mécsest. :) 

Aztán meg ma elmentünk boltba, oda ahol a legjobban szeretek zöldséget és gyümölcsöt vásárolni ( a piacon kívül ) és vettünk mindenféle finomságot. Ananászt, áfonyát, avokadot. Holnap egy jó kis gyümölcssalátát csinálok reggel, még van itthon dinnye, saját barack, szeder és füge is. Elég régen ettem reggelire gyümölcsöt, éppen itt az ideje. Mostanában megint elhanyagoltam a reggelit, viszont ma már csináltam egy igazi kávét és nem fáj a gyomrom. Remélem a pár napos böjt után ezentúl ez megint így lesz. 

Annyi mondanivaló jutott eszembe tegnap fűnyírás közben, amiről majd írok itt de mostanra már elszállt az ihlet. :/ Ahogy látom (vagy nem látom) a legtöbb blogon is viszonylag csend van. Vagy még mindenki nyaral, szabadságon van és jobb dolga is van annál, hogy írogasson vagy az én figyelmemet kerülte el, amikor új bejegyzések születtek. Na majd pótolom. :)

Itt hagytam abba tegnap este.

Ma meg torokfájással és fejfájással ébredtem, remek. :/ Hat óra óta fent vagyok, egy darabig próbáltam pihenni, de aztán fél nyolckor felkeltem, bevettem gyógyszert, teát csináltam, aztán meg kávét. A gyümölcssaláta nem készült el, most egyáltalán nem kívánom talán majd délután. Tiszta kóválygós a mai nap és nem hiszem el, hogy már péntek. Hamar elmentek a napok. 
Gyógyszer és egy csomó tea után Kiskorúval kiválogattuk a ruháit. Három farmer is ment a levesbe (nem szó szerint, majd elajándékozzuk mert semmi bajuk) kettőt kinőtt egyet pedig kihízott!! Te jó ég, mióta meg van a gyerek még sosem hízott ki semmit, ez az első alkalom. :D Mindig csak nőtt, de derékban sose tudta utolérni a növögetését. Wow, volt is meglepődés. :D :D Ezt is megértük, emberesedik a gyerek. Aztán kihegyeztük az összes színes ceruzát, meg a grafitot is, megnéztük hány radír és mennyi toll van itthon. Van amiből még kell venni párat. Füzetből se kell túl sok, rajzlapot venni kell, egy két mappát, új körzőt, vonalzókat de azt hiszem nem fogjuk ezt elkapkodni a kezdeti időkre van éppen elég mindenből. Elhúzkodtuk a szekrényeket (mondjuk a fejem közben eléggé dübörgött) mögöttük is kitakarítottunk, pókhálókat porszívóztunk, szerencsénk az nem lesz, mert pár pók is ment a porzsákba. Most éppen megy a mosógép, függönyeit mosom ki. Ragyog a szoba.

Aztán most meg a hálószobából jöttem ki, kicsit leültem és iszom még egy teát mert kicsit sok ez így. Szopogatom a torokfertőtlenítő cukorkát, remélem használ. Majd megyek nemsokára vissza, egyelőre kiválogattam az újságokat, párat megtartottam de vagy 10 kiló ment ki az újságtartós dobozból. Ezek se mennek a szemétbe, viszem be a munkahelyemre majd a csajok elosztják maguk között. Aztán még átnézem az ágyneműs dolgokat, ott is rendet rakok, majd szerintem én is megnézem az őszi ruháimat (na, itt fog kiderülni igazán, hogy ha tényleg rám jött pár kiló :/ ) és az éjjeliszekrény fiókjait ott is van pár apróbb csetresz, ami már a kidobni való határát súrolja. Pl. ezer éves elem, ami valószínű csak a nem használásától is tönkrement idővel, meg évekkel ezelőtti számlák egy mappában, amit már nem kell őrizni. Ilyenekre gondolok. Ezeket lehet ülve is csinálni, most nincs nagyon kedvem mozogni, mondjuk a fejfájásomnak vége lehetne már.

Ezek után ha lesz még erőm átnézem az előszoba szekrényt is.

A főzés nagyját már letudtam tegnap este sütöttem fokhagymás húst, félbevágott hagymákat is dobtam bele, meg rozmaringot, pár apróbb szemű paradicsomot ezeket megsütöttem egyben. Párolt zöldség lesz hozzá és bulgur. Ezt majd mindjárt megcsinálom, kb 10 perc az egész, de mivel a gyerek is későn reggelizett én meg egyáltalán nem vagyok éhes ráérek.

Délután ha jobban leszek kicsit kint is akarok tenni venni, nem nagy dolgokat.

Vasárnap pedig vásárt terveztünk, megnézzük a zsibis részt remélem az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

A mai napon pedig ismét kisütött a nap és elég meleg van kint, de én valahol belül még is már valami ilyet érzek.:


Hát így.