Ugrás a fő tartalomra

Éjjel fél három óta

vagyunk fent, Kiskorúnak 39 fokos láza volt. Valami anyai megérzésem volt tegnap este, mikor mondtam neki, hogy aludjon nálam a hálóban, olvassunk este még egy kicsit és ott is maradhatna velem. Így feküdtünk le és éjjel arra ébredtem az amúgy is csak félálomból, hogy forró az egész háta. Nem is aludt, lázmérés, fél algopirin, friss citromos mézes tea. Köhög, kapar a torka, náthás tipikus influenza. Tegnap már csak 14-en voltak iskolában az osztályából. A harmadikosokat össze kellett vonni, mert a két osztályban összesen voltak 12-en. Reméltem, hogy időben elkaptam még, két napig nem is jött ki rajta a láz, volt is itthon gyógyszer, c vitamin meg hát a sok gyümölcs, amit eszik. Ma megyünk orvoshoz. 
Amíg hatott a lázcsillapító friss ágyneműt húztam a szobájában, alaposan kiszellőztettem (nincs is annyira hideg most kint, mint pár nappal ezelőtt) aztán bevackolta magát és most megy a tévé.
Nem érdemes már visszafeküdnöm sem, pattog a tűz mind a két cserépkályhában, itt a forró kávém, gyerek mesét néz, hallom ahogy köhög. Szerencsére a láza lement. Emlékszem mennyit kínlódtunk egészen az óvódás kor végéig a lázzal. Általában az ügyeleten kötöttünk ki mindig, mert semmi sem vitte le és olyan hirtelen ment fel sokszor 40 fokig, hogy még átmenet nem volt. Egyszer félre is beszélt, rettenetesen féltem a lázgörcstől, de hálisten mindig elkerült minket. Szegénykém ahogy beültünk a kocsiba már sírt, mert tudta, hogy injekciót fog kapni, esélyünk nem volt, meg hát minek is ? mást mondani. Az iskolás korral kinőtte ezt most már azért le lehet vinni neki, de voltak húzós, aggódós napjaink. Ő vagy jól volt, vagy nagyon beteg nem volt köztes rész. Szerencsénkre leginkább jól volt, nem nagyon volt beteg. Bezzeg most nem tudom mi van, nem csak ő de sokan betegek itt, már két hónapja nem tud kikeveredni az iskola ebből. 
Úgy hogy pár napig kényszerpihenő itthon, remélem gyors gyógyulással. 
Vigyázzatok magatokra. 

Pascal Campion artMegjegyzések

 1. Jobbulást kívánok nektek! Én is fél háromkor keltem, a kicsi nyugtalanul aludt, aztán átvackolt hozzánk és hajnalban már éreztem, hogy meleg a teste. Nem láz, de hőemelkedés. Jól van szerencsére, mesét néz, kapott lázcsillapítót, vitaminokat, Immuno glukánt, aztán megy a mamáékhoz pihenni. Remélem, nem lesz rosszabbul. Ebben bízom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jobbulást nektek is!! Az enyém alszik, le is ment a láza a gyógyszertől. Remélem nem lesz nagyobb betegség nálatok.

   Törlés
  2. Nem lesz, én ezt már fejben eldöntöttem.

   Törlés
 2. Jobbulást kívánok a betegnek, swatwork lányának is! Ákos is náthás napok óta, aggódva figyelem, mi lesz belőle.

  VálaszTörlés
 3. Remélem semmi csak nátha. Bár mi is így kezdtük, csak köhögés kis nátha. Szerintem nem is lett volna nagyobb baj, ha itthon tartom az elején, de hát nem volt láza, nem fájt a torka sem. Egymást fertőzik oda vissza :(

  VálaszTörlés
 4. Ó, mi is pocsékul aludtunk. De ez "csak" fogzas.
  Jobbulást kívánok mindenkinek!

  VálaszTörlés
 5. Gyors jobbulást mindenkinek, én egy kicsit berágtam a dokira a múlthéten, hogy rögtön ab-t adott Leilának és egész hétre kíírta, pedig csak egy kcisit lázas volt és piros volt a torka, de úgy tűnik jól tette. Remélem hamar rendbejöttök ti is! Akkor most ottohn is maradsz Tami? Ha igen, akkor pihnej is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fiam osztálytársa már a második hetet tölti otthon, pont ezért, az első héten a szokásos kegyszereket kapta, aztán csütörtökön végre AB-t is, de amíg azt szedi, nem jöhet suliba. Hatodikosok, jó sokat kell pótolni. :(

   Törlés
  2. Itthon vagyok, igen bár 13 évesen már nem jár táppénz. A múltkor egyedül volt itthon, de a magas láz miatt most nem hagytam itthon, teát főzök, piritóst, húslevest gyártottam. Tegnap sokat aludt délután.
   Közben én is benáthásodtam és fáj a fejem :/ Szabadságot vettem ki.

   Na, az de "jó" lenne :/ Nagyon köhög, fluimucilt iszik, sok folyadék és lázcsillapító. Nem szeretném ha visszaesne :(

   Törlés
 6. Jobbulást kívánok én is mindenkinek. Akartam kérdezni, de Banyuc beelőzött: Tami, ilyenkor szabin vagy itthon? mert ugye gyáp már nem jár.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem ilyenkor kiír táppénzre a doki, (saját) ha kérem. De most szabit vettem ki csüt, péntekre, aztán majd meglátjuk mi lesz a jövő héten.

   Törlés
  2. Én is ezt csinálnám :).

   Törlés
 7. gyors gyógyulást Ádinak!

  Marciéknál is irtó kevesen vannak, kedden heten, tegnap 9-en voltak bent (22-ből). A rekordot eddig az ötödikesek tartják, ők kedden öten voltak bent, 27-ből. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Mindenhol ez van. A tanárok se tudnak haladni, hogy mikor pótolják ezt a csodás, sok tanulnivalót?? :/

   Törlés
 8. Jobbulást Kiskorúnak! Nálunk ugyanez a műsor megy Mátéval, csak nem fél 3-tól, hanem reggelt 7-től, viszont cserébe nem megy le a láza, általában 39,6 körül tartja magát... Remélem gyorsan túllesznek ezen a kórságon!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj Jobbulást Máténak!! Jó magas, azt mondják egy két napig eltart a láz :( Tavaly megúsztuk az influenzát, idén nem.

   Törlés
 9. Szia!
  Új olvasó vagyok. Jobbulást kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Örülök, hogy itt vagy. Köszi!

   Törlés
 10. Néhány hónapja találtam a blogodra, azóta rendszeresen olvaslak :).
  Gyors javulást, gyógyulást a Fiadnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, hogy olvasol és a jókívánságot is :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…