Ugrás a fő tartalomra

El nem tudom mondani

mennyire hálás vagyok, hogy ma már péntek. Én tegnapelőtt és tegnap annyira fáradtnak éreztem napközben magam, mintha épp valami betegség felé sodródnék. Fájtak a karjaim a hátam, a derekam pont mint amikor tavaszi fáradtság lesz úrrá az emberen. Nincs semmi, nem fáj a torkom, nem érzem, hogy náthás lennék, egyszerűen csak ezer súly volt rajtam mindenhol. Így hét végére mindig ez van, gondolom a korán kelés miatt elsősorban, mert tegnap kb. 5 perc alatt elaludtam a gyerekkel együtt. Megint nagyon korán, negyed tíz körül feküdtem le és fél ötkor a telefonom pittyegése ébresztett fel, ebből tudom hogy mélyen aludtam végig. Ilyenkor nehezebb a felkelés, mikor nem magamtól ébredek.
De mindegy, ma korán itthon leszünk ez a lényeg. Se boltba, se máshova nem kell mennem fél háromkor már jövünk is haza. Tegnap sok mindent megcsináltam, mostam és főztem is. Gyros húst sütöttem, mellé jó nagy adag zöld,jégsaláta, uborka, apró paradicsom, olíva bogyó, feta sajt és tzatzikis, fokhagymás joghurt szósz. Ez volt a vacsora, nekem csak hús,saláta és szósz, Kiskorúnak még átsütött tortilla lap is, ő abba bugyolálta a húst és a salátákat, rá a szósz, nagyon szereti. Maradt belőle mára is. Holnap nem kell főznöm, suli aztán felugrunk anyósomhoz ebédelni, majd úgy haza. Nem szeretnék későn hazaérni, mert akkor olyan mintha nem is lett volna hétvége.
Jó hideg lett ma reggelre nem tudom meddig tart ez még, meg sem "merem" nézni az időjárás előrejelzést.
Azt hiszem most már lassan áthúzom a kanapén a párnák huzatát, kezd zavarni a piros karácsonyos dekor, meg a csillagos és nézek valami mást a Pepcoban. Tegnap vettem egy kis kosárnyi jácintot, fehéret remélem szépen megnő és ki fog nyílni, mert jelenleg csak három hagyma ül a föld tetején apró levelekkel. Valami ilyesmi jó lenne az ablakba, mindjárt vidámabbá tenné a lakást, ez nagyon tetszik:

pinterest
 Amúgy meg:Megjegyzések

 1. Két jácintot vettem egy hete, apró tízcentisek voltak, most kb. 30 centis mindegyik és kivirágoztak az ablakban, és olyan illatuk van, hogy az egész lakást áthatja :). Mindenki szaglálódik, aki jön, hogy mi ez a jó illat :).
  Á, a hétvége mindig olyan rövid... :( azzal, hogy pénteken később érünk haza, máris borul az egész.
  Majd mutimeg, mit veszel a Pepcoba :).

  VálaszTörlés
 2. Nálam már nem nagyon van tél. Jysket kiraboltam és már kész az új nappali design - krémszín, mohazöld, világos szürke, arany. naggggggyon jó.

  VálaszTörlés
 3. Tegnap megtámadtam a Pepcot. Csodás ágytakarót vettem hozzá illő puha plédet és egy vázát. Homokszín, szürke, fehér és drapp az új dizájn nálunk. Egy hatalmas lila csokor tulipán hozza el a nappaliba a tavaszt.

  VálaszTörlés
 4. Nekem januárban még tél van és élvezem. És még a fele hátra van. Majd márciustól lesz tavasz. És júliusban sem rakom fel az őszi dekorációt, októberben sem díszítek fenyőfát. Én szeretem megélni a mostot:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Detto, de a virág odabent mégis jólesett. Viszont nem rakok ki én sem még semmi virágos díszt, meg ilyesmi, és vannak még pihepuha melengetős ezmegazok szanaszét, de pl. már mécsest sem égetek ilyenkor, hm, fura.

   Törlés
 5. Attól, hogy mohazöldet raktam a krém, világos szürke, fehér mellé, még nálunk sincs tavasz. nincsenek virágos díszek, egy fehér kis virág van az asztalon. Ez még inkább tél,mint tavasz hangulatában, de már frissebb.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…