Ugrás a fő tartalomra

Ennyire korán még

sosem reggeliztem. Elég ramatyul keltem fel, náthás lettem én is most már ezerrel fújom az orrom, de szerencsére kitudom és fáj a fejem. A gyomrom se valami jó, de ezt már a hét elejétől kezdve éreztem nem tudom miért. Kevés kávét csináltam, most inkább azért, hogy ne legyek egész nap kómás az alig alvás miatt. Eszembe jutott, hogy tegnap vettem egy kefirt és lehet, hogy az jó lesz a gyomromnak, így elővettem és egy teljes kiőrlésű croissanttal megettem. Nagyon jólesett! A hideg kefir tényleg gyógyír, legalább is most jobban érzem magam tőle és közben bevettem egy algopyrint is a fejemre.
Kiskorú nyugodtan aludt, (alszik még) nem is köhögött az éjjel, többször néztem nem lázas e, szerencsére az sem volt. Remélem reggelire eszik pár falatot. 
Vár rám egy adag mosás, ebédre ott van a húsleves. Talán sütök még egy kis pizzát is, hátha abból fog enni, bár tegnap este már lecsúszott neki egy kis leves is. Addig fél narancs, meg egy dörmi volt az amit megevett. A nap vicce meg az volt, amikor közölte hogy a rostos narancslevet szűrjem át a legkisebb szűrőmön, mert őt zavarja a rost. :D Tipikus beteg pasi, semmi se jó.  Már előre sajnálom a menyem. :) Nem szűrtem le, sikerült azért így is innia belőle. 
Tegnap írt a kolléganőm, hogy megkaptam a csomagomat, amiben megrendeltem a táskarendezőt és az ételhordós kis táskát.  Nagyon kíváncsi vagyok rá, vajon milyenek, bár ezt a jövő héten fogom látni valamikor. Ha valaki esetleg megrendelte és megkapta megírná nekem? Jó lenne, ha  hordható lenne és nem valami gagyi oldalról sikerült kérnünk. Kicsi gombóc van a gyomromban, annyian írtátok, hogy ti is megrendelitek. Remélem nem fogunk csalódni! 
 
Megjegyzések

 1. Én nem rendeltem meg a szín miatt. Kéket szerettem volna vagy pirosat, de ugye azok már nem voltak. Előszedtem hát az Ikeás ételhordozó táskámat, azt használom azóta.
  Szép zöld :-D

  Én is nagyon éhes voltam, 3,15kor keltem, a gyerek nyugtalanul aludt, szuszogott. Hőemelkedése van itt ott, de nem lázas. Már náthás is.
  Az iskolát bezárták a sok beteg miatt, úgyhogy vidámság van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy szeretnék egy Ikeát ide Pécsre :( Helyett a Mömax és a Kika van, egyik se a kedvencem. Jyskbe néha megyek, ott meg nem minden minőség.
   Két kefirt kellett volna vennem, olyan jó volt a gyomromnak.

   Törlés
 2. Igen,a szín miatt végül én sem vettem meg, mert már csak világoszöld volt és elképzeltem magam, hogy battyogok a zöld tatyómmal, na mondom akkor marad a szatyor:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem meg pont a zöld tetszett meg, úgy hogy bármilyen lett volna nálam akkor is ez landol :D Na, akkor tele lesz az oldalam lukakkal a jövő hétig. Itt még nyitva a suli, ki tudja meddig??

  VálaszTörlés
 4. Hogy vagytok?
  Pozsonyban van egy Ikea, ami ugye olyan 20 km csak, de a közlekedés... szóval én egyedül nem merek-tudok kimenni, R-rel voltunk kint, és most rágom a fülét, hogy kellene.... árban ugyanott van, mármint csak ájrót kellene váltanom.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Azért csak

elkészült lassan a pergola. A tetején ideiglenesen napvitorla van amíg nem döntjük el mi legyen. Bár nekem tetszik így is, olyan hangulatos és a valóságban nem ilyen narancssárga, hanem inkább rozsdabarna, szóval van benne valami tengerparti hangulat, úgy hogy lehet marad ez még évekig. Remélem ha vihar jön az se teszi tönkre, elég masszív anyagból van.  Szeretnék pár virágládát a korlátra és felakasztani rá körbe valami futót, aztán jó lenne bele egy jó kerti garnitúra, amin akár még enni is lehetne vagy legalább is kávézni meg lepakolni könyvet, valami harapnivalót ezt azt, de elnézve az árakat valószínű már csak jövőre lesz. Addig tökéletesen megfelelnek a napozóágyak.  Az olvasáshoz még jobb is. :) Hamarosan kinyílik előtte a nyári orgona, ami idén egész nagyra megnőtt és ha így folytatja nyár közepére hatalmas bokor lesz, jövőre meg még nagyobb, nagyon szeretem. Nekünk lila színű virágokat hoz majd, de szeretnék ebből másik színűt is, úgy hogy mindenképpen szerzek majd még be be…

Beléptünk a nyár

kapuján, már június eleje van egy igazán forró nap. Túlságosan is. A telefonom rezgésére ébredtem a hangját levettem előző este mielőtt lefeküdtem volna, mert tudtam, hogy ma (tegnap is) korán kelek. Álmosan nyomtam ki és dőltem vissza. Nem, még sem. Én ma megint ötkor fogok kelni???  Csak még egy picit, egy fél órát.....Nem akarok felkelni. Hát hülye vagyok én?? Fáj mindenem. A lábam, a hátam, valószínű rosszul feküdtem egész éjjel, talán kitekeredve. Eszembe jut a könyv, amit most fejeztem be pár napja, Lubics Szilvi írta. Annyira inspiráló volt, faltam az oldalakat. Na jó, felkelek. Megiszom a kávémat és aztán majd meglátom. Ha nem megy, nem megy. Lassan készítem el, most még annak is örülök, hogy a gép komótosan darál, melegít, majd nézem, ahogy szép sugárban folyik a frissen készített illatos kávé a poharamba. Mostanában mandula vagy mogyoró tejjel iszom vagy ebből készítek magamnak jeges kávét vagy éppen a smoothiemba rakok belőle. Évek óta nem iszom tejet, mert bármennyire is …

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek. Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holna…