Ugrás a fő tartalomra

Hú, hát ez

a szél, ami tegnap óta van. A hideg az nem is érdekelne, mert az ember legfeljebb kettővel több valamit húz magára, de a szél az nagyon nem jó. Csak kapkodom a fejem, mint egy nyári vihar csak mínuszokkal. Amúgy is a január az én nem szeretem hónapom, mert szinte mindig akkor van tél és ráadásul hosszú hónap és most még sarki hideggel is jött. Eddig még nem fáztam, de ez most szó szerint kikészít. Az ágyból egyáltalán nincs kedvem felkelni, kimenni, elindulni itthonról meg pláne. És hétvégére ez a hideg még fokozódik.:( Tegnap előtt este meg olyan nagy pelyhekben esett a hó, pillanatok alatt lett fehér minden, hogy ahogy néztem eszembe jutott, ha ez így fog menni egész éjjel reggel négykor kell kelnem, hogy végezzek a lapátolással mielőtt elindulunk itthonról. Szerencsére este 10- re elállt, sőt másnap reggel azt a kicsi pár centit mire felkeltünk Kiskorúval a szomszédom el is lapátolta, amit nagyon meg is köszöntem.
Na de mindegy, ez van és ha siránkozunk sem lesz jobb szóval lépjünk túl rajta. Keressünk valami jót akkor, ha már az idő nem az. 
Nekem a jó a mai napban, hogy hát ugye egyrészt a péntek már félig hétvége, ma fél háromig dolgozom, lesz időm bevásárolni és kicsit előbb érünk haza. A boltból csak apróságok kellenek, tej, kenyér, mindenféle és jó sok zöldség,  mert egy finom mindent bele húslevest készülök hétvégére főzni. A másik jó, hogy még ma is lehet annak örülni, hogy a gyereknek a kedden írt nyelvtan dolgozata ötös lett, a legjobb az osztályban - istenem ebben a sulis évben olyan ritkán hallom, hogy a legjobb - és a matek dolgozatába belepillantva azt mondta a tanár, hogy látszik, hogy tanult, úgy hogy reménykedem, hogy az is jó lesz. 
Aztán persze a legjobban annak lehet örülni, hogy bár egy nappal rövidebb ez a hét, végre még is csak mindjárt itt a hétvége és lehet pihenni. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nehéz volt a kezdés, visszaszokni a munkába a reggeli koránkelés meg pláne. Jó fáradt is vagyok, de ez gondolom tényleg csak attól van, hogy vissza kell szokni a "munkás hétköznapokhoz."
Holnap ismét lesz kicsi időm magamra míg a gyerek suliban lesz és szándékomban is áll kicsit nézelődni itt ott csak úgy a kedvemre, mert mint leírtam az idei évben inkább spórolni szeretnék, mint költeni és ebből kifolyólag nem akarok költekezni viszont a nézelődést nem tagadom meg magamtól.
Mára nincs nagy tervem csak túlélni a délelőttöt, gyorsan bevásárolni és időben hazaérni és bekuckózni és megnézni egy egy részt a sorozataimból vagy olvasni a mostani könyvemet. Tegnap délután rendbe vágtam a lakást, délután lemegy egy mosás majd és kész. Hogy Meryl Streepet idézzem az Ördög Pradát visel című filmből: Ennyi. :)

Viszont van ilyen az ablakomban, kolléganőm biztos kitalálta a gondolatom, mikor itt írtam, hogy a karácsonyi díszek után már jácintokra vágyom , mert amikor mentem első nap dolgozni ez várt az asztalomon. Névnapi ajándék és gyönyörű :)
Megjegyzések

 1. Pont így:) A húsleves is:) Miért nem keresel egy konditermet amíg a fiad suliban van hétvégén? Én azt szeretném, de nekem nincs ilyen holt időm, amikor én is a városban vagyok, meg ők is és nekem nincs "dolgom", bár erősen gondolkozom,hogy beáldoznám a péntek délutánjaimat, ami nekem szent takarítós-főzős-kutya sétáltatós- otthon tornázós és bemegyek velük, hogy én is mozogjak, amíg edzésen vannak csak egyedül nehéz elindulni... csajnos sak spinning jöhetne szóba a térdem miatt,az meg nem vonz annyira, de majd kitalálom ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jártam oda, nem szerettem. A futás ami kikapcsol igazán. Volt hogy a teremben várni kellett gépre, volt hogy két kis decukivagyokazedzőruhámban csaj trécselt a gépnél és már nekem volt kellemetlen hogy szugerálom hogy lépjen már el. A másik meg nekem pont az egyedüllét ami jó, én azt szeretem a futásban hogy egyedül lehetek a gondolataimmal. Amint jó lesz a szemem és nem lesz ez az idő, megyek is, ez az egyik idei "fogadalmam."

   Törlés
  2. És ha nem konditerem, hanem valami ugrálós óra - zumba???

   Törlés
  3. futás. csak.:P én ott értem el látványos eredményt.

   Törlés
 2. Tegnap míg a kutyát sétáltattam szétfújta a szél a fejem, féltem is vissza ne essek, nem hiányozna. Itt nincs hó, még nyomokban sem. Szépeket kaptál. Utólagos boldog névnapot neked, most néztem meg mikor volt.

  VálaszTörlés
 3. Boldog Névnapot! Irigylem , hogy tudsz futni. A virágod is gyönyörű éls az apró öröm gyüjteményedet is csodálattal olvastam. Csak így tovább.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…