Igen, ez tényleg elképesztő

Elképesztő házban él egy család az Északi-sarkvidéken

"A Hjertefolger szó norvégul azt jelenti, „a szív követője”. A Hjertefolger családra nem is lehetne jobb nevet kitalálni: egészen biztos, hogy a szívüket követték, mikor 2013-ban mindent hátrahagyva kivonultak a természetbe, és megépítették elképesztő otthonukat az északi sarkvidékre.
A hattagú család Sandhornoya szigetén telepedett le, Oslótól 1000 kilométerre északra. Itt építették fel iglura emlékeztető házukat, egy 3 szintes, 5 hálószobás, 2 fürdőszobás otthont, amit egy 8 méter magas geodetikus félgömb vesz körül. Ez a burok megvédi a házat az időjárás viszontagságaitól, valamint lehetővé teszi, hogy alatta olyan zöldségeket és gyümölcsöket termesszen a család, mint a kiwi, a szőlő vagy az uborka. "

Cikk és a képek átvéve .http://www.nlcafe.hu/otthon/20170104/eszaki-sark-csaladi-haz/


 

 Hát igen ez tökéletes a hely, hogy az embernek ne legyen magas vérnyomása. :D

Megjegyzések

 1. Az, de nyilván unatkoznak, nem szeretnének egyébként workshopokat az otthonukban :)

  VálaszTörlés
 2. Szuper!-))
  De tényleg, ezért költöztek a világ végére, hogy meg beengedjék a világot?? Tuti bánni fogják!

  VálaszTörlés
 3. Nem is tudom, hogy szeretnék e úgy a wc-n ülni, hogy körben mindenütt belátni :D persze lehet hogy oda pont nem látni...meg az is kérdés, hogy jár ott valaki egyáltalán?? :)
  Az sem teljesen tiszta előttem, hogy szeretnék e egy olyan kihalt környéken élni. MÉg egy kicsit gondolkodom rajta :D aztán lehet elcserélem :D

  VálaszTörlés
 4. Uhhhh nagyon-nagyon jó helyen élnek....))) Kivülről nekem nem tetszik, de belülről csúcs hely!))) Aki - nekem a mindenem - szereti a természetet, az fel is találja benne magát, mert maximálisan lehet élvezni, minden megunás nélkül.)
  Ez természetesen egyénfüggő, és habitus kérdése..., de e szerint kell lakókörnyezetet választani, már amennyire lehetőség van rá.)

  VálaszTörlés
 5. Nekem az volt az első gondolatom: pénzük az van. Persze fantázia is kell mellé, s bevállalás is. AZ alapja viszont az.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése