Könyveshétfő

kép és leírás: lira.hu
Miranda Meadowe úgy dönt, hogy nem akarja magányos özvegyként tengetni az életét omladozó vidéki házában. Egy fiatalkori ábrándot valóra váltva meghívja öt legrégibb barátját, hogy csatlakozzanak hozzá, hogy együtt űzzék el az öregség árnyait. Mindannyiuknak megvannak a maga okai a költözésre.

Kezdetben nagyszerűen alakulnak a dolgok. Nevetnek, táncolnak, kirúgnak a hámból, és kapaszkodnak a dolgokba, melyekről azt hitték, mindörökre az övék: hatalom, egészség és biztonság. Ők a háború után született generáció, az övék volt a lehetőség, hogy megváltoztassák a világot. Ám ahogyan régi vonzalmak és új feszültségek bukkannak felszínre, rá kell döbbenniük, hogy az idő kerekét nem forgathatják vissza.

Amikor a ház felújítása során egy törzsi hercegnő sírja kerül napvilágra, a barátok idilli menedékébe befurakszik a külvilág, békés visszavonultságuk megbomlik. A múltra fény derül, a jövő pedig egészen másképp alakul, mint elképzelték.

Megjegyzések

  1. Érdekesnek tűnik a sztori. Az írónőtől eddig én csak A kasmírkendőt olvastam, de az olyan borzasztóan és fullasztóan unalmas stílusú, hogy nem merem több könyvét a kezembe venni:(

    VálaszTörlés
  2. Ezt a könyvet néztem hétvégén az Alexandrában, de végül csak nem vettem meg. Most Amanda Prowse: Mit vétettem? könyvét várom nagyon, elő is rendeltem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése