Ugrás a fő tartalomra

Ma reggel napsütésre

ébredtem és már most plusz 1 fok van kint, remélem az még lesz több is és olvadni fog még a hó. Bár a jövő héten megint visszaesik a hőmérséklet úgy hogy nagyon ne szokja ezt meg az ember. Érzem a fejemet is, biztos a melegfronttól, de most nem bánom kibírható. Tegnap este későn feküdtünk le, moziztunk Kiskorúval, sajnos a popcorn elmaradt, leginkább az ő bánatára, mert elfelejtettem venni, így "kínjában" megevett egy csokimikulást. :) Micsoda problémák.
Most duruzsol a cserépkályha, mellettem a forró tejeskávém, minden rendben a lakásban. Este még lefekvés előtt csináltam curry csirkét, még sosem készítettem és na ez irtó finom, picit belekóstoltam. Nem álltam neki magam elkészíteni a curryt, hanem vettem kész alapot ezt:

kép a Tesco oldaláról


Véletlenül landolt a kosaramba mikor már a pénztár melletti sorban álltam ott volt kirakva és már olyan régóta szemeztem vele, le is volt árazva és csirkém is volt itthon így gondoltam kipróbálom. Jól tettem, tényleg nagyon finom, úgy hogy biztos csinálni fogok még. Csak hagyma, répa és ananász kell még hozzá, víz és tej. A csirkét és a zöldségeket meg kell pirítani, rá az alap és a víz és tej keveréke, egyet rottyan és kész is. Én basmati rizst és bulgurt csináltam hozzá, ez lesz majd a mai ebédünk. Ritkán veszek kész valamit, mert inkább a tiszta ételeket szeretem, de időnként jól jön az ilyen és ezek a Knorr és Maggi porok azért nem tartalmaznak "szemetet". 
Túl nagy tervek nincsenek mára, kicsit összerántom még a teraszt, mert tegnap felhordtunk mindent ahogy kint voltunk, aztán a kutya házát is kitakarítom, rakok bele tiszta ágyneműt :) pokrócot és párnát. Délután meg csinálok túrós hamis raffaello golyókat, cukor helyett viszont eritritet rakok bele. Recept ITT 
De gyakorlatilag tele van vele a net, bármelyiket vesszük mind kb. ugyan így készíthető el.  

Tegnap terveztem egy filmet, na az elmaradt inkább a gyerekkel moziztam, de ma délután sort kerítek rá, ha az időmbe belefér. Emlékeztem, hogy ilyen címmel van könyv is és most szembejött velem a neten a film és picit belenéztem. Csak pár percet láttam, de tudom, hogy nagyon jó lesz (amúgy a port.hu oldalán 9,8! az értékelése) így bátran ajánlom nektek. A filmet ITT nézhetitek meg, Alicia Vikander főszereplésével és amiben ő játszik az biztosan jó. :)

"A Janus-szikla egy sziget, messze kint az óceánon, ahová csak háromhavonta jön hajó. Két ember lakja: Tom és a felesége, Isabel. A férfi négy keserves harctéri év után nyugalmat keres, a nő családi boldogságra, gyermekkacajra vágyik. Terveik azonban nem válnak valóra, az asszony újra és újra elvetél. Búskomorságában egész nap csak a parton bolyong, emlékei, vágyai fájdalmasan összegubancolódnak, amíg már nem eldönthető, mi a valóság és mi a fantázia világa. Egy nap gazdátlan csónak tűnik fel az óceán közepén, és a lélekvesztő felől Isabel egyre csak gyermeksírás hangját hallja… Megrázó sorsokról, rossz döntésekről és az örök reményről szó."

Kép és leírás a moly.hu oldaláról


Most jó minden, maradjon is így.:)Megjegyzések

 1. A könyvet olvastad már? Nekem is meg van, de még várakozik... most a film is felkerül a megnézendők polcra-)
  A kiskutyának nem túl jó a pléd meg a párna, gyorsan átnedvesedik, főleg ebben a locspocsos időben, és aztán majd azon a fagyott pokrócon kell aludnia... a szalma a legjobb, de gondolom azt nem akarjátok behordani a teraszról a lakásba... vagy minden este cserélni kell...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem olvastam, de a filmbe belenézve annyira szépnek ígérkezik, hogy szerintem megnézem előbb azt. Vikandert pedig imádom, nagyon jó színésznőnek tartom a Dán lányban eszméletlen szépet alakított. Tudom, hogy a szalma a legjobb, sajnos az most nincs itthon, de Tesóm ígért nekem, hogy hoz a munkahelyemre, addig remélem jó lesz a csere pléd és párna is, három garnitúrát hoztam leselejtezésből, azokat váltogattam, de ha nagyon hideg van akkor bent alszik a párnáján az előszobában. Kint csak akkor van, ha mi dolgozunk.

   Törlés
 2. Megnézted a filmet? Izgalmasnak tűnik a leírás alapján. Lehet, hogy én inkább a könyvet keresem meg először...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…