Ugrás a fő tartalomra

Ma reggelre leesett

egy rakat hó. A mai napom nagy része hólapátolással telt el, közben a gyerek és a kutya vígan játszottak a hóban, én meg szidtam a szidni valót. :) Végül két óra alatt végeztem és szerencsére most még a hókotró is betalált a faluba. Most már olvad ezerrel, plusz fokok vannak és süt a nap. Ebből kifolyólag és egy kis ráhatással (hősugárzó) végre, végre felengedett a lefolyócsövem és vígan megy a mosógép. :) Apró örömök és máris komfortosabb az élet! Ebédet nem kellett csinálnom, mert tegnap délután előre elkészítettem, ki is takarítottam, "mosodában" mosott tiszta ruhák elpakolva. Én meg kellemesen elfáradva lepötyögöm ezt a pár sort, aztán megyek felrakom a hajamra a festéket, töltök még egy pohár száraz fehér bort (ittam már egy pohárral a lapátolás után csak azért is) és amíg hat a festék megnézem a kimaradt Válótársak új részét. Aztán lemosom a festéket és forró fürdőt veszek és végre kiélvezem, hogy végre rendben van körülöttünk minden. :)
És ha ilyen marad az idő lehet holnap még is csak megejtjük azt a mozit, amit terveztünk.


Megjegyzések

  1. Ja, azt még akartam írni, aztán elfelejtettem, hogy itt a kerületben meg nyílt egy mosoda nemrég, egy hálózat része. Tiszta Amerika! Bár az rejtély számomra, hogy kik használják, és hogy megéri-e.

    VálaszTörlés
  2. Komolyan mondom, hogy tök jó volt nem itthon mosni :D Nem tudom miért, de olyan ámerikai érzés :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…